Local

Zona Galata – Cicoarei din Iași este tot mai poluată din cauza deșeurilor aruncate și incinerate ilegal de ieșeni

Publicat: 19 nov. 2020
Deșeurile aruncate necontrolat poluează tot mai mult zona Galata - Cicoarei din Iași
Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului intervin în zona străzii Văleni unde sunt incinerate deșeuri rezultate din demolarea construcțiilor.

Echipele din cadrul Biroului Protecția Mediului intervin tot mai des în urma reclamațiilor făcute de ieșeni cu privire la poluarea provocată în zona Galata – Cicoarei prin depozitările ilegale de deșeuri și incinerarea gunoaielor în apropierea caselor de locuințe

Un număr tot mai mare de reclamații este făcut de ieșenii care locuiesc în zona Galata – Cicoarei din municipiul Iași, acolo unde sunt depozitate cantități ridicate de deșeuri provenite din șantiere, dar și gunoaie care sunt incinerate ilegal în apropierea locuințelor, ceea ce provoacă poluarea mediului înconjurător. O acțiune intensă a fost făcută de angajații Biroului Protecția Mediului în cursul zilei de 17 noiembrie în urma sesizărilor făcute de ieșeni.

„Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția mediului au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform HCL Iași 54 din 2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 2.500 lei, numitei S.V.M., întrucât a fost depistată în timp ce depozita necontrolat deșeuri diverse, provenite din lucrări de demolare, respectiv moloz, profile metalice, rigips, pe domeniul public de pe strada Cicoarei”, au declarat oficialii Poliției Locale Iași.

Ieșenii care locuiesc pe strada Văleni reclamă continuu poluarea mediului înconjurător

Cele mai multe sesizări vin însă din partea ieșenilor care locuiesc pe dealul Galata, acolo unde cetățenii aleg să incinereze deșeurile pentru a evita plata unui operator de salubritate, așa cum se întâmplă mai ales în strada Văleni din Iași.

„Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au întocmit unei persoane proces-verbal de constatare a contravenției, conform HCL Iași 54 din 2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, întrucât incinera diverse deșeuri rezultate din activități de dezafectare construcție, în zona străzii Văleni”, au mai precizat oficialii din subordinea municipalității ieșene.

Astfel de acțiuni vor fi realizate în mod tot mai frecvent în așa fel încât poluarea provocată de populație să fie diminuată cât mai mult în condițiile încălzirii globale de astăzi.

Adauga un comentariu