Actualitate

SCANDALOS! Gunoaiele unui supermarket, imprastiate pe spatiile verzi din Iasi. Masini pline cu deseuri au fost aruncate printre casele oamenilor – FOTO

Publicat: 19 apr. 2019

@ O situatie de-a dreptul scandaloasa se intalneste in zona verde din jurul orasului, acolo unde au fost aruncate tone de deseuri provenite de la supermarketul Profi @ Cetatenii au alertat oamenii legii dupa ce mai multe masini pline cu gunoaie au fost descarcate langa casele oamenilor, iar autoritatile au intervenit la scurt timp pentru inlaturarea lor @ Documente sau abalaje cu sigla supermarketului Profi si numeroase alte deseuri au fost incendiate intentionat pentru a se distruge dovezile @ Autoritatile responsabile au inceput o ancheta in acest caz si urmeaza sa fie aplicate o serie de sanctiuni in urma celor intamplate, asta in vreme ce reprezentantii Profi nu au comentat aceasta situatie

Tone de deseuri provenite de la supermarketul Profi au fost aruncate la voia intamplarii pe spatiul verde din zona Galata. Aici, cetatenii au sesizat de mai multa vreme cum masini pline cu gunoaie sunt descarcate pe domeniul public, in zonele verzi din apropierea caselor.

De la documente si ambalaje cu sigla magazinului Profi, pana la resturi de materiale de constructii si deseuri compostabile, toate au fost depozitate fara sa se tina cont de protectia mediului inconjurator sau de legislatia in vigoare.

Iesenii care locuiesc in zona strazii Valeni din Galata sustin ca deseurile au fost aruncate in mod repetat, pana cand zona a devenit o veritabila groapa de gunoi.

"Au fost aruncate gunoaie mai ales la capatul strazii Valeni, s-au adunat munti de gunoaie in ultima saptamana. Ele sunt de la Profi, au fost aduse aici cu masinile si descarcate la marginea drumului. Cei de la Salubris au fost, au curatat zona zilele acestea, dar sunt foarte multe gunoaie aruncate peste tot, iar zona nu mai arata deloc ca inainte", a spus Tudor Andrei, iesean care locuieste pe strada Valeni.

Citeste si: EXCLUSIV – IMAGINI HORROR! Poluare masiva in subteranul Iasului! Substante deosebit de periculoase, deversate in cantitati industriale

Gunoaiele din supermarket, aruncate de o firma contractoare

In zona ocupata in special de case cu regim de inaltime mic, care este inconjurata de numeroase spatii verzi, au fost aruncate deseuri in cantitati mari in ultimele saptamani, mai ales materiale din plastic. Comisarii Garzii Nationale de Mediu au demarat o ancheta in acest caz. "Garda Nationala de Mediu – Comisariatul Judetean Iasi s-a autosesizat in acest caz si a demarat o ancheta. Urmeaza ca la finalizarea verificarilor sa fie aplicate masurile legale ce se impun", a declarat Gheorghe Bacusca, comisar-sef al Garzii Nationale de Mediu – Comisariatul Judetean Iasi.

O ancheta a fost demarata in paralel si de catre Politia Locala Iasi impreuna cu inspectorii de mediu si urmeaza sa fie aplicate sanctiuni in cazul celor vinovati.

"Am facut verificari la fata locului si am constatat, impreuna cu Garda de Mediu, faptul ca au fost depozitate deseuri in zona respectiva. Am identificat societatea comerciala de la care provin deseurile, iar in urma discutiilor, ei au spus ca se afla in contract cu o firma care se ocupa de transportul deseurilor. Impreuna cu Garda de Mediu urmeaza sa se stabileasca cine este vinovat si sa fie aplicate sanctiuni. In zona Galata au fost aplicate zeci de sanctiuni in ultima perioada, mai ales pentru nerespectarea normelor de curatenie. Exista o problema majora in aceasta zona, de unde au fost ridicate aproape 6 autospeciale de deseuri in ultimele zile", a declarat Liviu Zanfirescu, seful Politiei Locale Iasi.

Citeste si: Bomba ecologica la marginea Iasului! Este revoltator in ce conditii traiesc iesenii. Cine este responsabil de aceasta situatie?

Zona a fost curatata de Salubris, reprezentantii Profi nu comenteaza

Desi supermarketul Profi are incheiat un contract cu firma de salubritate a Primariei Iasi, conform primelor informatii, o alta societate care se afla sub contract cu Profi s-ar fi ocupat de transportul si depozitarea unor deseuri cat timp magazinul se afla in renovare. Se pare ca deseurile ar proveni de la magazinul Profi din zona Clopotari.

"Eu nu am ce sa va spun, va dau un numar de contact a sefului de zona pentru mai multe detalii", au spus un reprezentant al magazinului Profi din zona Clopotari. "Nu stiu despre ce este vorba, avem un departament in Timisoara care se ocupa de comunicare. Eu nu as putea sa va directionez acolo", a spus Sebastian Tiplea, sef de zona Profi Rom Food.

Nici dupa numeroase apeluri telefonice facute la sediul central din Timisoara, reprezentantii Profi Rom Food nu au putut fi contactati.

Pana la finalizarea cercetarilor si stabilirea vinovatilor, compania municipalitatii iesene care se ocupa de curatenia orasului a intervenit in zona respectiva si urmeaza sa trimita nota de plata celor vinovati. "In aceasta zona sunt aruncate deseuri de aproape 2-3 saptamani. Garda de Mediu si Politia Locala au inceput o ancheta, insa noi nu putem astepta finalizarea ei si am intervenit pentru curatarea zonei. Dupa finalizarea anchetei vom trimite nota de plata celor vinovati pentru ca aceasta actiune de salubrizare nu este decontata din bugetul local. Nu putem transforma zonele verzi din jurul Iasului in gropi de gunoi, din acest motiv noi am mentinut un tarif cat mai scazut pentru transportul si depozitarea deseurilor provenite din dezafectarea cladirilor, in asa fel incat sa descurajam astfel de situatii in care deseurile sunt depozitate la voia intamplarii", a explicat Catalin Neculau, director general al Salubris SA.

Citeste si: Ingrijorator! Amenzi drastice aplicate de comisarii Garzii de Mediu pentru poluarea din judetul Iasi

Comentarii
  • Sunt inecat in chetris sii lut de nu mai pot iesi cu masina mea Ford sa scot tiganeiii la aer ,Satul Valeni este impracticabil .
   SOCARES domnule CIOBANITA CONSTANTIN edil PNL ,mai besaua pe la noi ?

 • Comuna Belcesti desi a fost atestat ca cea mai mare comuna din tara cu ceva timp in urma de s-a vrut dupa un referendum sa fie facuta Oras ,are in continuare un handicap.
  Primar de inalta clasa Inginer CIOBANITA CONSTANTIN -PNL .Edilul a promis vrute si nevrute dar localitatea e plina de glod iar in centrul ei o groapa de gunoi .
  Ne dorim ca dupa vizita de pe Strada Vladeni din Municipiul Iasi sa vina Garda de Mediu si la domnul primar PNL SA VADA GROAPA SI UNDE DEPOZITEAZA GUNOIUL PE TERENURILE AGRICOLE .

   • Nici pe ulita mea nu a rasarit Soarele -Belcestian ,primarul nu se implica ca PNL e la opozitie ,vicele Lupascu este la un concurs de mincat seminte si eu stau in gropi cu glod ca nu mai pot iesi din curte sa ajung la sedintele consiliului local

 • Mergeți si la Profi din Canta,cei de la Profi sunt in urma cu plata întreținerii cu câteva luni bune.Dupa ce ca blochează mare parte din parcarea imobilului nici întreținerea nu o plătesc.

  • Veniti-ti va rog la Belcesti domnilor de la Curtea de Conturi ca primarul a cumparat o masina de carat gunoi stricata prin deturnare de fonduri .
   VOTATI CIOBANITA CONSTANTIN -PNL un primar erscroc

 • Ba da numai de la profi erau ambalajele? … niciunul de la Lidle sau Carefoure sau Kaufland? Ati verificat …. ca poate era si vreun ziar de la BZI ? … Ce legatura este intre denumirea de pe ambalajul alimentar si fapta ilegala de a arunca gunoiul unde nu trebuie? … Aveti certitudinea ca magazinul PROFI este faptasul ? … Nu platesc publicitate sau ce s-a intamplat?

   • La Belcesti primarul nostru Ciobanita Constantin de la PNL merge numai cu masina Duster 4 x4 ca e asa de mocirla pe ulita lui de nu poate sa iasa citeodata decit tractat .
    Decit ar aface asfalt pe ulita lui unde merge cu molifta si popa Sandulache care este un mincinos si face cimitir la Patule unde ingrapa mortiii de ii trebuie vitanja sa scoata apa din gropi.
    Vrem alt primar ca asta fura si mai se ocupa si cu fuuututu pe una Andreeeea Nechifor de la Baltati .

 • BZI, voi sunteti in vacanta? Vreau sa va informez ca a trecut seful vostru liviu prin Iasi azi. Nu scrieti nimic despre cum s-a facut de c@(@/?

  • Reiterez faptul ca o comuna ca Belcestiul are asa un mare ghinion cu primarul CIOBANITA CONSTANTIN -PNL .
   Cica a lucrat la Fondurile Europene pe la Iasi ,dar la noi e broscarie de cind e dinsul primar ,iar cu privire la masina de gunoi este adevarat ,zace in spatele primariei de 6 ani ,nemiscata ,ruginita si defecta .Curtea de conturi a fost de 2 ori pina acuma dar ma intreb chiar e oarba ?dar orbirea este de la cutiile cu vin carate la portbagaj ca de la contabilitate se vede asa de bine .
   Iar popa Sandulache ce dumnezeu sta la primaria Belcesti ,nu mai are de facut slujbe ?sefiii lui stiu ca isi neglijeaza enoriasiii ?

  • Noi te lucram din interior domnule HARTOI ,Domnule Ciobanita constantin -pnl ,un primar fara fonduri europene ,un primar haituit ,pus la colt de toata lumea

Adauga un comentariu