Local

Zonele de agrement din Iași, inspectate de polițiștii locali. Accesul se face doar cu rezervare prealabilă – FOTO

Publicat: 11 iul. 2020
Zonele de agrement din Iași, inspectate de polițiștii locali. Accesul se face doar cu rezervare prealabilă - FOTO
Zonele de agrement din Iași, inspectate de polițiștii locali

După ce ieșenii au luat cu asalt piscinele din municipiu, polițiștii locali asigură respectarea măsurilor de protecție în contextul prevenirii răspândirii noului coronavirus.

Zonele de agrement din Iași sunt inspectate de agenții de Poliție Locală

Polițiștii locali asigură, în zonele de agrement, mai precis la Ştrandul Municipal, piscinele Ciric, Băile Nicolina, respectarea măsurilor necesare pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Accesul în aceste spații se efectuează controlat, cu rezervare prealabilă.

S-au redeschis Strandul Municipal şi Baza de Agrement Ciric. Anunțul primarului Mihai Chirica

S-au redeschis ştrandul Municipal şi Baza de Agrement Ciric pe data de 17 iunie 2020. Conform edilului Mihai Chirica, cele două locuri pentru distracție în sezonul estival au anumite reguli pe care, atât ieşenii cât şi administratorii trebuie să le respecte. Conform setului de reguli, accesul persoanelor este limitat dar şi intrarea în bazine se va face cu un număr maxim de oameni.

”Buna ziua, ne aflăm la o scurtă conferinţă de presă pentru a aduce în atenţia publică informaţii noi pe care le avem pentru locuitorii municipiului Iaşi. Se vor deschide, ştrandul municipal, baza Nicolina şi zona de agrement Ciric. Pentru fiecare dintre ele am stabilit un plan alături de Ministerul Sănătăţii. Vom asigura un spaţiu de 12 mp pentru fiecare şezlong.”, declarase Mihai Chirica.

Accesul persoanelor la unităţile administrate de municipiul Iaşi va fi limitat

Conform edilului Mihai Chirica, accesul în unităţile administrate de Primăria Municipiului Iaşi va fi limitat.

”În ştrandul municipal vor intra maxim 250 de persoane deodată, iar 125 de persoane vor putea intra concomitent în piscină. La plajele de agrement de la Ciric se vor intra un număr limitat de persoane. La piscina mare vor putea intra, deodată 100 de persoane, iar la piscina mică pentru copii un maxim de 40 de persoane. Plaja din Nicolina va putea găzdui un număr maxim de 300 de persoane. Locurile vor fi împărţite câte 150 de locuri pentru fiecare gen. Se vor asigura şezlonguri pentru fiecare persoană în parte iar acestea vor avea o distanţă de 2 metri între ele.”, precizase Mihai Chirica, edilul municipiului Iaşi.

S-au redeschis creşele la Iaşi! Mihai Chirica a făcut anunţul

După publicarea ordinului ME şi MS referitor la măsurile de redeschidere a creşelor de stat. Edilul municipiului Iași a decis, începând cu data de luni 22 iunie, deschiderea creşele din municipiul Iaşi. Sunt 11 unităţi care acumulează un număr de 900 de locuri care vor putea primi un număr de 373 de copii înscrişi. Au fost date norme pentru zona de dormit şi de joacă pentru fiecare copil.

„Am făcut o analiză foarte detaliată asupra măsurilor pe care trebuie să le luăm pentru a nu pune în pericol copiii, personalul şi pe cei de acasă. Toţi cei 373 de copii vor putea vor putea apela la noi, copiii care au fost înscrişi anterior pandemiei şi care au vârstă pentru activitatea de creşă. Celelalte locuri rămase libere vor începe activitatea de înscriere de pe data de 15 iulie. Printre principalele măsuri pe care le-am instituit:

  • Triajul va fi făcut la intrarea în creşă într-un spaţiu rezervat în interiorul clădirii. La creşă nr. şase va fi instalat un cort;
  • Până la sfârşitul acestei săptămâni, tot personalul creşei va fi testat inclusiv pentru COVID-19;
  • Toţi copiii care au temperatura şub limita legii vor fi primiţi în creşă. Ceilalţi vor fi lăsaţi în grija părinţilor. Ceilalţi care vor avea probleme pe perioada stării în creşă am organizat un izolator;
  • Am asigurat fluxul de circulaţie astfel încât personalul să nu interacţioneze cu părinţii;
  • Părinţii nu au ce cauta în interiorul creşei. Primirea şi predarea se vor face în intervale de oră decalate pentru evitarea aglomerării.”, a transmis edilul.  DETALII AICI
Comentarii
  • DLE PRIMAR CHIRICA SEZLONGURILE DE LA STRAND SUNT MIZERABILE DE CAND S/A DESCHIS STRANDUL ,DE CE NU SE RESPECTA DISTANTAREA DE 2 M INTRE ELE ? DE CE TINERII DEBILI FUMEAZA SI ARUNCA CHISTOACELE DE TIGARI PE JOS ? DE CE MARLANII SCUIPA IN BAZIN SI PE JOS CA BIRJARIII ? NU ESTE NIMENI DE LA SECURITATE SA II VADA SI SA II EDUCE ?

Adauga un comentariu