Eveniment-Social

Acest medic nu a fost lovit de criza. In ultimii ani a adunat o avere impresionanta – FOTO

Publicat: 13 mart. 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ Ultima casa si-a construit-o in afara municipiului, departe de agitatia din oras @ A ales o zona superba, plina de verdeata si liniste, in preajma padurii @ Vila este superba si se intinde pe o suprafata de 380 de metri patrati @ Castiga bani atat din sistemul medical public, cat si privat @ Anual incaseaza sute de milioane de lei de la companii farmaceutice

Este unul dintre cei mai invidiati medici din Iasi pentru ca a reusit, intr-un timp scurt, sa adune o avere impresionanta. La varsta de 48 de ani, seful Clinicii a II-a de Medicina Interna din cadrul Spitalul Sf. Spiridon din Iasi, detine mai multe imobile, terenuri, conturi cu multe zerouri, dar si bijuterii si tablouri de zeci de mii de euro. Din anul 2003, conf. dr. Laurentiu Sorodoc a fost seful clinicii de medicina interna din cadrul fostului Spital de Urgente Sf. Ioan si dupa desfiintarea unitatii medicale a fost mentinut sef in cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iasi. In ultimii trei ani, declaratia de avere a medicului Sorodoc s-a modificat de tot atatea ori. Daca in anul 2010 avea un depozit bancar de 15 mii de euro, in anul 2012, acesta a ajuns la 70 de mii de euro. Cea mai mare suma a depus-o in anul 2011, 47 mii de euro. In ceea ce priveste banii depusi la banca, conf. dr Laurentiu Sorodoc are inca doua conturi curente. In declaratia de avere, completata in anul 2011, in dreptul celor doua conturi era trecuta suma de 61.000 de lei, un an mai tarziu au mai ramas 46.000 de lei, iar in 2012 avea 50.000 de lei.

Citeste si: Unul dintre cei mai bogati medici ieseni isi ridica o casa de vis intr-o zona exclusivista – FOTO

A cumparat bijuterii si tablouri in fiecare an

Seful Clinicii a II-a medicala de la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi are bijuterii si tablouri in valoare de 24.000 de euro. Din anul 2010, conform declaratiilor de avere a achizitionat bijuterii si tablouri anual. In 2010, avea bijuterii in valoare de 8.000 de euro si tablouri in valoare de 7.000 de euro. In anul 2012, tot conform declaratiei de avere, conf. dr. Laurentiu Sorodoc detinea bijuterii in valoare de 12.000 de euro si tablouri in valoare de aceeasi suma.

O vila superba in marginea padurii

Familia Sorodoc detine o casa superba in imediata apropiere a municipiului Iasi. Vila cu o suprafata de 380 de metri patrati se afla intr-o zona plina de verdeata, cu padure, in satul Breazu, din comuna Rediu. Tot aici are un teren agricol cu o suprafata de 713 de metri patrati si un teren intravilan, tot de 713 metri patrati. De asemenea, conf. dr. Laurentiu Sorodoc are si o parte din casa situata pe stradela Sararie, locuinta pe care o imparte cu conf. dr. Dumitru Paduraru, cumnatul sau, directorul Institutului de Anatomie din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa din Iasi. In februarie 2010, conf. dr. Paduraru a fost batut chiar in fata casei, iar dupa o perioada de timp masina i-a explodat in timpul mersului, politistii descoperind un dispozitiv exploziv artizanal, pus în partea din fata a autoturismului.

Citeste si: Unul dintre cei mai avuti medici din Iasi, umilit de soacra. Sotia este de partea mamei – FOTO

Aproape un miliard de lei numai de la companii farmaceutice

La capitolul venituri, conf. dr. Laurentiu Sorodoc sta foarte bine incasand bani atat din sistemul sanitar public, cat si din cel privat. In fiecare an, un venit considerabil a avut de la Heart Research. In anul 2010, de la firma respectiva a incasat 85.000 de lei, in 2011 aceeasi suma, iar in anul 2012 aproape 65.000 de lei. Este cea mai mare suma de bani pe care a obtinut-o din domeniul privat. Anual a incasat intre 10.000 si 10.500 de lei de la compania farmaceutica Servier si cate 7.200 de lei de la compania farmaceutica Pfizer. Conform declaratiei de avere, completata anul trecut, in 2012, seful Clinicii a II-a de Medicina Interna de la spitalul amintit a incasat inca 33.328 de lei din drepturi de proprietate intelectuala. La aceste venituri se adauga si banii obtinuti de la Universitatea de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa Iasi, 73.594 de lei, si de la Spitalul Sf. Spiridon, 48.478 de lei. Conf. dr. Laurentiu Sorodoc figureaza si la clinica Medicover din Iasi ca medic primar de Medicina Interna, Gastroenterologie. In declaratiile de avere nu figureaza cu venituri de la clinica mentionata. Conf. dr. Laurentiu Sorodoc este unul dintre apropiatii rectorului Vasile Astarastoae, cercetat pentru fraudarea unei licitatii cu fonduri europene.

Adauga un comentariu