Prima pagină » Eveniment-Social » „La înălțime”, o campanie a tinerilor teologi din Iași pentru terapia copiilor și tinerilor cu dizabilități – VIDEO

„La înălțime”, o campanie a tinerilor teologi din Iași pentru terapia copiilor și tinerilor cu dizabilități – VIDEO

14 iun. 2024, 15:00,
în Eveniment-Social

Masteranzii de la Facultatea de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iași, Specializarea Misiune și slujire pastorală, desfășoară în luna iunie 2024, lună dedicată prin tradiție celor mici, o campanie de strângere de fonduri pentru terapia copiilor și tinerilor cu dizabilități din Iași și împrejurimi.

Donațiile se pot face online, prin fiideajutor.ro, Platforma Faptelor Bune a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

„La înălțime”, o campanie a tinerilor teologi din Iași pentru terapia copiilor și tinerilor cu dizabilități

Proiectul „La Înălțime”, în parteneriat cu Climb Again Iași, își propune asigurarea ședințelor de terapie timp de o lună pentru cei 50 de beneficiari ai Programului Național de Dizabilitate din Iași. Astfel, obiectivul financiar este de 10.000 lei, sumă ce include câte patru ședințe de escaladă terapeutică pentru copiii și tinerii cu afecțiuni motorii, neuromotorii, deficiențe de vedere sau de auz.

Ne raliem la convingerea că diferențele noastre ne fac mai puternici și că sportul împreună poate schimba lumea în care trăim prin sesiunile de escaladă dedicate copiilor și tinerilor cu dizabilități. Climb Again

Terapia prin escaladă sau cățărarea sportivă reprezintă mai mult decât o activitate recreativă; este o metodă holistică de îmbunătățire a sănătății și a stării generale de bine. Este recunoscută la nivel mondial ca fiind unul dintre sporturile cu cele mai multe beneficii pentru copiii cu dizabilități, antrenându-le funcțiile fizice, psihice, cognitive și senzoriale. Astfel, escalada terapeutică contribuie la dezvoltarea motorie, punând accent pe forță, flexibilitate și coordonare, dar și la dezvoltarea psihomotorie, învățându-i pe participanți să-și echilibreze corpul în raport cu spațiul din jurul lor. Aceasta îmbunătățește atenția, disciplina și puterea de concentrare, precum și capacitatea de a găsi soluții. Cel mai important, este un mijloc eficient pentru creșterea încrederii în forțele proprii, cultivarea abilităților de viață independentă și depășirea unor limite fizice sau psihice.

„Campania a apărut în urma unui atelier susținut de către Departamentul de Strângere de Fonduri din cadrul Cancelariei Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Iașilor. În decursul acestuia, am analizat mai multe nevoi sociale pentru care am putea să ne punem în aplicare cunoștințele teoretice, iar activitatea Climb Again, prin specificul ei deosebit, a atras atenția tuturor. Colaborarea cu ei este oportunitatea ideală să facem mai mult decât să învățăm despre cum să strângem fonduri pentru o aproapele nostru aflat în nevoie. Este cu totul impresionant ce reușesc să facă acești copii, de aceea consider că este necesar să fim acolo pentru ei, să îi ajutăm să-și descopere adevăratul potențial”, a transmis Nicu Severin Sânzianu, masterand la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” Iași, Specializarea Misiune și slujire pastorală

„Suntem bucuroși că putem fi parte din această frumoasă inițiativă a tinerilor masteranzi. Echipa fiideajutor.ro are rolul de a fi liantul dintre cele patru categorii de actori implicate în această campanie: masteranzii de la Misiune și Slujire Pastorală, donatorii, beneficiarii și echipa Climb Again Iași. Cred că acest proiect poate fi un model de bună practică în ceea ce privește colaborarea socială pentru binele comun, întrucât mai multe persoane și entități, din zone de interes diverse, își dau mâna pentru progresul copiilor cu dizabilități. De altfel, Mitropolia Moldovei și Bucovinei reafirmă, de fiecare dată când are ocazia, dragostea lui Dumnezeu pentru om, prin susținerea și promovarea proiectelor care au rolul de a spori prietenia și întrajutorarea. Felicit tinerii masteranzi pentru inițiativă și perseverență și, totodată, suntem recunoscători pentru munca Sectorului de Învățământ al Arhiepiscopiei Iașilor de a-i forma pe tinerii studenți în lumina slujirii aproapelui, un model oferit cu încredere de către Mântuitorul Iisus Hristos, a declarat pr. Cosmin Brînză, coordonator fiideajutor.ro.

În luna iunie, fă cadou cadou o ședință de terapie prin escaladă și ajută copiii și tinerii cu dizabilități să atingă culmile propriului potențial! Poți face asta prin platforma donorbox sau direct pe fiideajutor.ro, prin PayPal sau prin transfer bancar.

Povestea Climb Again Iași ne descoperă o adevărată călătorie a binelui. Totul a început în 2016, atunci când Edi, Monica și Ovidiu au deschis sala de cățărat Zero Gravity, loc în care, pe lângă programul comercial cu publicul, se derulau ocazional și proiecte de terapie pentru copiii și tinerii cu dizabilități prin susținerea instituțiilor publice locale sau a sponsorilor.

În vara anului 2021, Zero Gravity fost preluat de Climb Again București și a devenit Climb Again Iași. Astăzi, sesiunile gratuite de terapie se desfășoară pe întreaga durată a anului, în cadrul Programului Național de Dizabilitate.

fiideajutor.ro este platforma care deschide uși către proiectele de suflet ale Mitropoliei Moldovei și Bucovinei menite să aducă Binele în inimile celor aflați în nevoie.

Citeşte mai multe despre proiectele caritabile ale Mitropoliei Moldovei și Bucovinei pe www.fiideajutor.ro. Urmăreşte-ne activitatea pe Facebook Fiideajutor.ro, pe Instagram fiideajutor.ro şi nu ezita să ne scrii pentru mai multe informații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`