Eveniment-Social

Centrele destinate mamelor abuzate au prins anul acesta o finantare de 8 miliarde

Publicat: 24 feb. 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Centrele destinate mamelor abuzate au prins anul acesta o finantare de 8 miliarde
1

Centrul de Servicii pentru Mama si Copil (CSMC), respectiv Centrul Rezidential de Mame si Copii in Dificultate (CRMCD), din subordinea Directiei de Asistenta Comunitara (DAC) ar urma sa aiba anul acesta un buget cumulat de circa 8 miliarde de lei vechi. Din aceasta suma, 4,5 miliarde lei ar urma sa revina CSMC, iar CRMCD ar urma sa aiba un buget de 3,5 miliarde de lei.

Cele doua centre sunt functionale inca din anul 2006, cand DAC a incheiat un parteneriat cu Fundatia Hecuba. Anul trecut la CSMC au fost consiliate 60 de mame fara loc de munca, 63 de mame beneficiind de educatie parentala în vederea îmbunatatirii deprinderilor parentale si de relationare cu copiii.

Capitolul consiliere si suport pentru cresterea competentelor academice si profesionale a bifat 19 sedinte de consiliere, un numar de 15 mame urmand un curs de calificare/recalificare, patru beneficiare continuandu-si studiile liceale, alte doua fiind inscrise in sistemul universitar. Bilantul Fundatiei Hecuba pe anul trecut mai cuprinde si activitatea gradinitei. Astfel, 80 de copii au frecventat Serviciul de zi al Fundatiei Hecuba, din care 19 copii la cresa, iar 61 de copii la gradinita. De serviciile „Centrului Rezidential pentru Mame si Copii în Dificultate” au beneficiat anul trecut 122 de mame si copii, din care 39 de familii monoparentale – 39 mame si 67 copii, fiind asigurata cazarea in locuinte protejate ale Fundatiei 7 mame si 9 copii.

Adauga un comentariu