Local

Inselat de Omniasig. Firma refuza sa il despagubeasca pe un iesean

Publicat: 19 mart. 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Inselat de Omniasig. Firma refuza sa il despagubeasca pe un iesean
1

@ Renumita firma de asigurari este acuzata ca nu plateste mai multe despagubiri @ Ieseanul care reclama sustine ca a incercat sa gaseasca solutii, dar nu a primit niciun raspuns concludent din partea Omniasig

Totul a inceput in urma cu o luna, cand Dan Steclariu a fost implicat intr-un accident auto. Soferul unei masini a lovit autoturismul Volkswagen Passat din anul 2006 pe care il conducea ieseanul si i-a provocat mai multe pagube. Acestea au fost produse la un far, portiera si spoiler. Soferul vinovat i-a dat polita de asigurare la Omniasig pentru reparatia masinii, iar dupa ce s-a facut constatarea la un service auto, s-au evaluat si pagubele produse la 4.700 de lei. Ieseanul a decis sa isi repare masina in regim propriu, de aceea a solicitat acest lucru reprezentantilor firmei de asigurari, pentru a putea circula cu ea cat mai repede. Insa acesta s-a trezit ca procedurile dureaza mai mult decat preconiza.

„Pagubele au fost evaluate de catre cei de la service si mi s-a spus ca poate dura 3 luni pana se face constatarea. Aveam nevoie de masina cat mai repede, pentru ca asa imi castig existenta. Daca am vazut ca firma ma amana, am decis sa o repar in regim propriu si am cerut banii de la firma de asigurari, adica 3.550 de lei, cat au evaluat ei. Am depus si un formular prin care explicam faptul ca am nevoie urgenta de masina si mi s-a spus ca in 6 zile primesc banii pentru a repara masina la alt service. Dar, dupa 6 zile, ii sun pe cei de la Bucuresti, care imi spun ca nu se poate, ca trebuie facute verificari suplimentare la acest caz inca 3 luni”, a spus Dan Steclariu.

Dosarul va fi reevaluat

Acesta sustine ca firma de asigurari a folosit o strategie de intimidare pentru ca reparatia masinii sa fie suportata tot de el. „Dupa ce imi trimit devizul de accept ca imi dau banii, acum invoca tot felul de motive ca sa ma faca sa platesc toti banii pentru reparatii. Am mai discutat si cu altii care au patit la fel ca mine si spun ca firma de asigurari gaseste tot felul de motive ca sa scada din suma si sa plateasca foarte putin. Eu am recunoscut ca masina era zgariata inainte de accident, dar nu era atat de mare zgarietura incat sa platesc eu jumatate din reparatii”, a mai adaugat Dan Steclariu. Reprezentantii firmei de asigurari sustin ca sunt necesare mai multe investigatii. „Referitor la solicitarea dumneavoastra exprimata anterior, privind dosarul de dauna, va comunicam faptul ca oferta de despagubire ce poate fi acordata este in cuantum de 491,14 de lei. Pentru finalizarea dosarului de dauna in cauza este necesara depunerea cererii de despagubire la sediul Omniasig Vig. Mentionam faptul ca proprietarul autovehiculului a fost instiintat de aceste aspecte prin adresa oficiala data pe 12 martie. Avand in vedere solicitarea de reanalizare a dosarului de dauna, depusa de catre pagubit, s-a dispus efectuarea unei expertize tehnice extrajudiciare de catre un expert tehnic autorizat de Ministerul Justitiei, care sa concluzioneze asupra modului de producere a avariilor. Rezultatul expertizei va fi comunicat pagubitului”, se arata in raspunsul firmei de asigurari.

Adauga un comentariu