Actualitate

Medici celebri executati in stil mafiot la Arcadia! Au vrut sa se imbogateasca pe ascuns!

Publicat: 26 mai 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medici celebri executati in stil mafiot la Arcadia Au vrut sa se imbogateasca pe ascuns
1

@ Aceste dezvaluiri socheaza sanatatea ieseana @ Unii dintre cei mai cunoscuti medici din Iasi au sperat ca se vor imbogati daca se vor asocia cu unul dintre cei mai rapace oameni de afaceri @ Situatia in care s-a ajuns acum este una de infarct pentru multi dintre cei care s-au asociat cu Dan Fiterman pentru a conduce spitalul Arcadia @ Unui cunoscut medic cardiolog i s-a oferit 30 la suta din societate pentru a veni in echipa de la Arcadia Cardio @ Numai ca medicul a fost inselat in stil golanesc, in sensul ca a fost determinat sa crediteze societatea cu aproape 170.000 de lei, dupa care a fost lasat cu ochii in soare @ Sotul doctoritei bagate in firma a renuntat la postul de la Institutul de Boli Cardiovasculare pentru ca a crezut ca o va duce mai bine la Arcadia @ Au intervenit si procurorii pentru rezolvarea conflictului

Scandal fara precedent la cel mai mare spital privat din zona Moldovei: actionarii au inceput sa se certe intre ei. Evident, motivul este unul cat se poate de clar. Nu se mai inteleg de la bani. Desi de afara se vede ca ar fi liniste si pace la Spitalul Arcadia din Iasi, inauntru problemele au inceput sa devina tot mai arzatoare. La un moment dat se discuta chiar despre intrarea in insolventa a acestei unitati medicale din cauza problemelor financiare. Chiar si reprezentanti ai Casei Judetene de Asigurari Iasi apreciau ca imperiul medical construit de Dan Fiterman se va prabusi. Pentru a nu cadea atat de repede, strategia adoptata de Fiterman a fost una cel putin inedita: s-a asociat cu oameni politici influenti sau cu medici de renume in diferite domenii. Pe de o parte are nevoie de cat mai multi bani de la bugetul de stat, iar pe de alta parte a avut nevoie de doctori care sa-i aduca pacientii platitori. Numai ca lucrurile au scapat de sub control in momentul in care tot mai multi medici au refuzat sa intre in jocurile necurate ale lui Dan Fiterman. Cel mai recent razboi este la Arcadia Cardio SRL, societate din cadrul grupului administrat de catre Dan Fiterman.

Cum a actionat Fiterman pentru a-i prosti pe medici

Dupa modelul folosit si la celelalte societati, Arcadia Hospital, Arcadia Medical Center, Arcadia Policlinic familia Fiterman a atras oameni cunoscuti din domeniul medical. Pentru a-i agata de nas, i-a bagat actionari in firme promitandu-le ca vor construi afacerea impreuna. Reporterii BUNA ZIUA IASI au descoperit ca, de fapt, relatia dintre Dan Fiterman si medicii cu care a incheiat parteneriate de afaceri nu este una foarte roz. S-a ajuns la discutii contradictorii si la certuri pe care doar judecatorii le mai pot rezolva. Mai mult, s-a ajuns chiar si la plangeri penale formulate impotriva lui Dan Fiterman. Pentru ca erau medici cunoscuti in domeniul cardio, Dan Fiterman i-a cooptat pe sotii Anca Nicoleta si Mihai Rotar pentru a face parte din echipa lui. Desi planurile initiale erau foarte frumoase, totul s-a dovedit a fi o mare teapa. Ca si in cazul altor medici cooptati in cadrul grupului de firme Arcadia, Dan Fiterman i-a dat medicului Anca Nicoleta Rotar 30 la suta din SC Arcadia Cardio SRL. Pentru ca la vremea respectiva, adica in anul 2011, viitorul suna foarte bine pentru toti cei implicati in aceasta poveste, Dan Fiterman a convins-o pe Nicoleta Rotar sa imprumute firma. Pare a fi o inselaciune pe fata avand in vedere ceea ce s-a intamplat ulterior. Mai exact, i-a luat banii si a lasat-o cu ochii in soare, fara sa-i mai dea nimic. Nici macar serviciile medicale realizate de Mihai Rotar, care a fost pus sef la Arcadia Cardiovascular, nu au fost platite in mod corespunzator. Acesta a renuntat la postul pe care il avea la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi pentru a lucra in echipa lui Dan Fiterman. In timp, a constatat ca totul a fost praf in ochi.

Cardiologul isi vrea banii inapoi

In momentul in care a intrat in firma, Nicoleta Rotar a fost rugata sa faca mai multe imprumuturi. Astfel, pe data de 15 mai 2011, a depus la banca suma de 24.000 de lei, iar o zi mai tarziu a mai bagat 28.000 de lei in contul firmei. La scurt timp, a mai virat, tot cu titlul de imprumut, aproape 120.000 de lei. In momentul in care a creditat societatea cu sumele mentionate, Dan Fiterman i-a promis ca-i va da banii inapoi. El detinea controlul absolut asupra societatii pentru ca avea 35 la suta din capitalul social, iar sora sa Patricia Fiterman detine 35 la suta din firma. Pentru ca nu a ajuns la o intelegere cu familia Fiterman, medicul cardiolog Nicoleta Rotar s-a adresat instantei de judecata.

„Asadar, conform documentelor bancare, parata a primit suma de 110.000 de lei cu titlul de creditare societate, din aceasta suma nefiindu-mi restituita pana in prezent nicio fractiune, desi am solicitat acest lucru in mai multe randuri. Avand in vedere ca la momentul virarii sumelor mentionate mai sus in contul paratei nu s-a stabilit un termen de restituire a creditului, sunt indreptatita a solicita si primi acesti bani oricand, creanta mea fiind exigibila, singurul impediment in a-i obtine fiind refuzul nejustificat al SC Arcadia Cardio SRL”, a declarat  medicul Nicoleta Rotar.

Fiterman nu vrea sa dea banii

Pe de alta parte, Dan Fiterman sustine ca societatea pe care o conduce a avut de achitat alte datorii si nu a avut posibilitatea sa restituie imprumutul luat de la Nicoleta Rotar. „Reprezentantii societatii sunt de buna credinta in desfasurarea relatiilor comerciale cu reclamanta din prezenta cauza, insa, in prezent, societatea nu are venituri suficiente pentru a putea restitui suma de 110.000 de lei, reprezentand creditare societate. Veniturile dobandite de catre societate au fost folosite pentru a acoperi creantele cu caracter prioritar. Societatea comerciala, prin reprezentantii sai, a inteles sa achite datoriile catre bugetul de stat, creantele izvorate din raporturile de munca, creantele rezultate din contractele de prestari servicii etc”, a precizat Dan Fiterman prin intermediul avocatului sau. Pe langa suma de 110.000, Nicoleta Rotar a mai deschis un proces pentru recuperarea sumei de 59.000 de lei. In prima instanta, judecatorii i-au dat castig de cauza. Acum, dosarul se afla pe masa judecatorilor de la Tribunal pentru ca Fiterman nu vrea sa plateasca banii nici macar dupa prima sentinta a magistratilor.

Adauga un comentariu