WoW!

3 boli de ficat şi stomac tratate cu pelin. Beneficii pentru sănătate

Publicat: 09 iun. 2021
tulpina de pelin, care trateaza boli de ficat si stomac si are numeroase beneficii pentru sanatate
Pelinul are un gust foarte amar, dar acesta este, de fapt, secretul lui. Ideal pentru consum este pelinul recoltat în luna mai

Bunicii culegeau în luna mai o plantă uşor albicioasă, acoperită cu un strat de puf foarte fin. Este vorba despre pelin. Considerau că pelinul de mai este foarte bun pentru multe probleme. De aceea, se aprovizionau în fiecare an. Haideţi să aflăm din acest material ce probleme la ficat poate trata planta de pelin şi ce beneficii are pentru sănătate.

De reţinut, în primul rând, este faptul că vorbim despre o plantă al cărei ceai este foarte amar. Nici măcar zahărul sau mierea de albine nu reuşesc să-i taie amărăciunea. Secretul tămăduitor însă tocmai în acest lucru constă. Haideţi să vedem cum folosim plantă în beneficiul nostru.

Boli de ficat şi stomac tratate cu pelin

Din cauza alimentaţiei, a stilului de viaţă şi băuturilor consumate, ficatul poate să aibă probleme. Inclusiv medicamentele, din cadrul altor tratamente, afectează acest organ. De ce? Pentru că el are rol de detoxifiere şi curăţare a organismului. La rândul lui însă trebuie curăţat. Unul din primele simptome că ceva nu este în regulă presupune apariţia unei jene sau chiar dureri în partea dreaptă, imediat sub coaste.

Detoxifierea ficatului „încărcat”

Intoxicarea ficatului cu diverse substanţe, făcută de-a lungul timpului, se poate trata cu suc de pelin. Acesta se prepară simplu. Ai nevoie de această plantă, pe care să o speli bine, apoi să o pui în blender. Ideal este să o toci înainte. Altă variantă ar fi să prepari ceai de pelin.
Ceaiul se face din 250 ml apă clocotită, în care ai lăsat la infuzat o lingură de pelin timp de 5, maxim 10 minute. Poţi folosi pentru infuzie atât tulpini, cât şi frunze uscate. Ca să îl bei mai uşor, aromeaza-l cu puţină zeamă de lămâie şi îndulceşte-l cu un pic de miere de albine. Se bea cu 30 de minute înainte de micul dejun, pe stomacul gol.

Previne cancerul

Cercetătorii spun că pelinul are proprietăţi anti-cancerigene. Aşadar, încearcă să-l incluzi în alimentaţia săptămânală. Probabil te vei întreba cum anume. Simplu! Întrucât este foarte amar, iar cura cu ceai de pelin nu trebuie să dureze mult, avem pentru tine altă metodă. Ia o frunză de pelin şi îmbrac-o într-o bucăţică de miez de pâine. Înghite-o şi încearcă să nu mănânci şi să nu bei nimic timp de 30-60 de minute mai apoi.

Comentarii
  • Aveti grija cu pelinul. In doze mari e toxic. Din cauza unei pulberi de pelin, luata sub doza si timp de 20 zile si nu 3 luni cat era recomandat tratamentul, am fost internata in urgenta cu trombocitopenie si insuficienta renala acuta.

Adauga un comentariu