Diete si regimuri

3 momente din viață în care luați cel mai mult în greutate

Publicat: 28 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
3 momente din viață în care luați cel mai mult în greutate
Greutatea noastră fluctuează în timp

Greutatea noastră se schimbă în timp și în funcție de anumite evenimente. Trei momente foarte specifice din viață ar promova, de asemenea, creșterea în greutate, potrivit a două studii britanice. Iata 3 momente din viață în care luați cel mai mult în greutate!

Știm că greutatea noastră fluctuează în timp și mulți factori pot fi cauza acestor variații. Stresul, vârsta, bolile sau chiar schimbările de obiceiuri pot avea un impact asupra siluetei noastre. Trei perioade foarte specifice din viață sunt deosebit de benefice pentru creșterea în greutate, potrivit a două meta-analize efectuate de cercetătorii de la Universitatea Cambridge (Marea Britanie) și publicate în Obesity Reviews. Această lucrare s-a axat, respectiv, pe impactul maternitatii asupra schimbărilor de greutate și pe consecințele intrării în învățământul superior, precum și pe primul loc de muncă.

Momente din viață în care luați cel mai mult în greutate! Parentalitatea, învățământul superior și primul loc de muncă

În ceea ce priveste maternitatea, cercetătorii au adunat rezultatele mai multor studii care au analizat schimbările de greutate la femei înainte și după sarcină. Acestia au descoperit că femeile care au avut un copil s-au îngrășat în medie cu 1,3 kg mai mult decât cei care nu au avut. Dar tatii? Un alt studiu publicat în 2015 în American Journal of Men’s Health a mai constatat că paternitatea i-a făcut să câștige între 1,5 și 2 kg. Aceste rezultate nu sunt deloc surprinzătoare daca luam în considerare răsturnările cauzate de sosirea unui copil, cum ar fi lipsa de timp, lipsa somnului sau pur și simplu modificările corporale inerente sarcinii.

În cel de-al doilea studiu privind impactul intrării în învățământul superior și al primului job asupra greutății, cercetătorii au descoperit că terminarea liceului a fost asociată cu scăderea activității fizice cu 7,04 minute pe zi.

Creșterea în greutate: fluctuații normale în timp

„Aceste studii evidențiază perioadele cheie din viață in care poate fi necesar să se puna accent pe consilierea în materie de dietă și activitate fizica și să se ofere ajutor oamenilor in ceea ce priveste adoptarea de stiluri de viață mai sănătoase”, indica National Health Service (NHS), sistemul de sanatate publica din Marea Britanie, pe site-ul sau.

Deși este interesant de luat în considerare impactul acestor schimbări asupra greutății în lupta împotriva obezității, este normal ca greutatea să fluctueze în timp. Dovada: în timpul primei carantine, francezii s-au îngrășat 2,5 kg în medie, potrivit unui sondaj Ifop pentru Darwin Nutrition.

„Creșterea în greutate nu este o problemă în sine și este previzibilă într-un context de stres și cheltuieli energetice limitate”, explica Quentin Molinié, cofondator al Darwin Nutrition, potrivit Femme Actulle.

Adauga un comentariu