Plante medicinale

3 plante care iti stimuleaza creierul

Publicat: 13 oct. 2011
_____ Vizualizări 0 Comentarii
3 plante care iti stimuleaza creierul
7

1. Ginkgo biloba
Pentru a stimula functiile mintale (mai ales memoria) si circulatia cerebral, beti zilnic doua cani de ceai preparat din aceasta planta sau si mai bine, folositi pulberea obtinuta prin rasnita de cafea, 1 lingurita, de 4 ori pe zi (se pastreaza sub limba 10 minute, apoi se inghite cu putina apa), cura timp de 3 luni. Se face pauza o luna, apoi se poate continua.

Extractele din frunzele arborelui Ginkgo biloba au fost folosite cu rezultate bune, fiind un inhibitor de imbatranire, dilatand vasele de sange care duc spre creier, inima si extremitati, diminuand vascozitatea sangelui si avand rol protectiv impotriva radicalilor liberi, care pot provoca degradari la nivelul tesuturilor.

Ginkgo biloba, copacul cu 9 proprietati terapeutice 

Ginkgo poate reduce gravitatea pagubelor produse de un atac cerebral, grabind astfel indepartarea acidului arahidonic (care este toxic si produce inflamatii), blocand moartea celulelor din hipotalamus. Are efecte pozitive in tratarea bolilor legate de pierderea memoriei si deteriorare mintala. Extractul de Ginkgo biloba mareste oxigenarea tesuturilor cerebrale si modifica frecventele undelor cerebrale.

2. Roinita si salvia
Roinita este un excelent remediu pe termen lung contra Alzheimerului (reduce starea de agitatie si imbunatateste memoria), contra tulburarilor de memorie post-traumatice, precum si contra tulburarilor de memorie produse de problemele vasculare cerebrale.

Salvia  inhiba formarea unor enzime care blocheaza procese extrem de importante la nivelul creierului, cum ar fi: memorarea, asocierea, sinteza. Mai mult, salvia stimuleaza capacitatea de memorare, favorizeaza activitatea intelectuala si imbunatateste performantele intelectuale, atat la cei in varsta, cat si la tineri.

6 probleme medicale remediate cu tinctura de salvie 

Combinati in proportii egale tinctura de roinita si tinctura de salvie. Se administreaza cate o lingurita de tinctura combinata de 4 ori pe zi, in cure de cateva luni.

3. Rozmarin
Uleiul esential de rozmarin stimuleaza memoria. Se folosesc 3-4 picaturi de 3 ori pe zi, luate pe o bucatica de paine uscata.

Adauga un comentariu