Diete si regimuri

4 motive bune pentru a manca mere

Publicat: 22 apr. 2021
mere
Mărul reduce pofta de mâncare deoarece pectinele sale formează un fel de gel care umple stomacul.

Marul este fructul simbolic al unei diete sanatoase. Dar există multe alte motive bune pentru a-l mânca!

4 motive bune pentru a manca mere!

Top tonus

Marul conține acid ursolic, un compus care stimulează hormonii din mușchi pentru a menține masa musculară. Bogat în potasiu și vitamina C, oferă și o doză bună de energie, dar nu înlocuiește sportul!

Mâncător de grăsimi

Bogăția sa în fibre solubile scade absorbția colesterolului și a lipidelor (grăsimilor) din intestine. În plus, oferă și un conținut bun de fibre solubile care facilitează tranzitul și curăță sistemul digestiv. Dar, dacă îl preferați în suc, larevedere fibre.

Suprimantul apetitului

Mărul reduce pofta de mâncare deoarece pectinele sale formează un fel de gel care umple stomacul. Necesită un efort de mestecat, care contribuie și la satietate. Și, datorită IG-ului său scăzut, nu duce la o creștere a glicemiei (nivelul zahărului din sânge).

Cu sau fără coaja?

De preferință cu, dar organic, pentru că este fructul care primește cele mai multe tratamente chimice: 35 în medie! Decojit, își pierde parțial avantajele nutriționale. Idem dacă este gătit: cu 25 până la 30% mai puține vitamine.

Carte de identitate

54,9 kcalorii

Apă: 85,5%

Zaharuri: 11,3 mg

Potasiu: 110 mg





Adauga un comentariu