Remedii naturiste

4 sfaturi pentru a călca ușor și eficient o cămașă

Publicat: 14 ian. 2021
barbat care calca o camasa
După minute lungi de călcat cămașa, uneori sfârșești cu chiar mai multe cute decât la început. Deci, cum calci rapid și bine o cămașă?

Cămașa este obligatorie în garderoba multor persoane. De asemenea, își poate găsi locul în garderobă pentru ocazii speciale, când este necesar să fii mai aranjat (nunți, botezuri etc.). De asemenea, multor oameni le place să aibă acest clasic acasă. Cu toate acestea, problema călcării unei cămăși sau a unei bluze de multe ori vă descurajeaza să nu o purtați! Într-adevăr, indiferent de ceea ce faci, există întotdeauna un rid și nu știi niciodată de unde să începi. După minute lungi de călcat cămașa, uneori sfârșești cu chiar mai multe cute decât la început. Deci, cum calci rapid și bine o cămașă? Este obligatoriu să amidonăm această îmbrăcăminte? Iată 4 sfaturi pentru a călca ușor și eficient o cămașă!

Iată 4 sfaturi pentru a călca ușor și eficient o cămașă!

Condițiile potrivite pentru a călca corect o cămașă și a vă ușura munca

-Temperatura de spălare și călcare, întreținere. Înainte de manipulare, verificați codul de întreținere de pe eticheta cămășii. Acest lucru vă va împiedica să o ardeți!
-Dacă nu aveți un generator de abur, asigurați-vă că fierul de călcat are opțiunea de abur. Acest lucru permite relaxarea fibrelor cămășilor și a materialelor textile groase pentru a le netezi mai bine. Asigurați-vă că talpa fierului este curată și bine detartrată cu oțet alb.
-Reglati aburul! Sau calcați cămașă care este încă umedă. Acest lucru se poate face la scurt timp după spălare sau pulverizati cu apă dacă cămașa s-a uscat. Pliurile vor fi mai puțin dure.

Folosiți un umeras pentru uscare și depozitare

Pentru a vă fi mai ușor, utilizati un umeras! De fapt, este mai presus de toate cel mai bun mod de a depozita o cămașă după călcare, pentru a evita pliurile. Lăsând cămașa să se usuce ușor pe un umeras înainte de a o călca, vei netezi deja multe dintre cute (vor dispărea sub greutatea cămășii umede). Nu va fi suficient să nu trebuiasca să faceți această corvoadă, dar vă va usura un pic munca.

Ordinea corectă pentru călcarea unei cămași

Începeți întotdeauna cu gulerul. Mergeți de la mijloc la margini și apoi reveniți încet la mijloc. Nu uitați să trageți bine de margini pentru a le împiedica să se onduleze. Apoi calcați mânecile începând de la încheietura mâinii. Urmați bine cusătura. Apoi treceți la partea din față: una după alta, având grijă să evitați butoanele. Într-adevăr, sunt foarte fragile. În orice moment al acestor pași, nu uitați să udați sau să pulverizați aburi pentru a umezi corect cămășile și bluzele înainte de a călca.

Amidon: necesar pentru a călca corect o cămașă?

Într-un spray sau într-un lighean, pentru a înmuia cămașa înainte de a o calca, amidonul are mai multe utilizări. Ajută la netezirea ridurilor, oferind țesăturii un aspect mai fin și mai curat. În plus, ajută la protejarea fibrelor pentru a menține îmbrăcămintea în stare bună. Cu toate acestea, dă un efect de carton cămășii, care nu place insa tuturor. Depinde de tine să testezi și să vezi dacă rezultatul ți se potrivește. Pentru a amidona o cămașă, puteți folosi un produs cumpărat din magazin sau puteți alege rețeta de casă.

Iată câteva rețete naturale de casă pentru a vă apreta cămașa:

-Amestecați 1/2 lingură de amidon de porumb cu 25 cl de apă
-Adăugați 4 linguri de amidon praf cu 575 ml de apă fierbinte
-În 500 ml apă fierbinte, încorporează 2,5 linguri de amidon de porumb
-Amestecați 100 ml vodcă fără aromă cu 200 ml apă pentru a adăuga rigiditate țesăturii.

Adauga un comentariu