Cine nu respectă această prevedere legislative se expune la o penalizare de până la 40.000 de lei. În plus, autorităţile au confiscat autoturismele a doi contravenienţi depistaţi în flagrant.
Pe lângă această amendă, românii pasionați de pescuit trebuie să știe că riscă amenzi de până la 1.500 de lei. Se dă amendă pentru un obicei îndrăgit de români! Este vorba despre pescuitul fără permis, care va fi sancționat sever în 2025. Pescuitul recreativ de către persoane care nu dețin sau nu au asupra lor permisul de pescuit recreativ ori documentele de identificare în format electronic care să ateste legalitatea activității este sancționat. Iată documentul pe care trebuie să îl dețină obligatoriu
40.000 de lei amendă pentru greșeala banală pe care o fac românii!
Amenzi în valoare de 40.000 de lei au fost aplicate după ce trei persoane au fost surprinse aruncând resturi provenite din demolări într-o zonă neautorizată din Capitală. Incidentul a avut loc în aria Chitila Triaj, pe strada Drumul Carierei din Sectorul 1, iar poliția locală a intervenit în urma unei sesizări telefonice primite la numărul 021/9540.
Potrivit unui comunicat transmis de Primăria Sectorului 1, cei trei au fost prinși în flagrant și sancționați pentru nerespectarea normelor privind gestionarea corectă a deșeurilor. În plus, vehiculul folosit pentru transportul materialelor a fost confiscat, iar autoritățile le-au impus celor în cauză să igienizeze complet zona afectată într-un termen de maximum 24 de ore.
Este important de menționat că toți cetățenii care efectuează lucrări de renovare sau construcții sunt obligați să elimine deșeurile prin firme autorizate în servicii de salubritate. Costul standard pentru colectarea, transportul și eliminarea unui sac de rafie cu moloz se ridică la 39 de lei, sumă ce include TVA.
Peste 1.000 de amenzi aplicate de primăria Sector 1
Autoritățile din Sectorul 1 transmit că acțiunile ferme desfășurate în teren, dar și expunerea publică a acestora, au rolul de a descuraja abandonarea deșeurilor în locuri nepermise și de a combate acest fenomen care afectează mediul și orașul. Doar în acest an, poliția locală a aplicat aproape o mie de amenzi pentru astfel de fapte, iar valoarea totală a sancțiunilor depășește 842.000 de lei.
Reprezentanții administrației locale reamintesc celor care execută lucrări de renovare sau construcție că au obligația legală de a elimina deșeurile în mod organizat, apelând exclusiv la servicii de salubrizare autorizate.
Prețul pentru ridicarea și transportul unui sac de rafie cu resturi din construcții este de 39 de lei, sumă care include TVA. Persoanele interesate pot încheia contracte de salubrizare prin contactarea companiei Romprest, fie prin e-mail, la adresa secretariatsalubritate@romprest.eu, fie telefonic, la numărul 0752.166.380. 40.000 de lei amendă pentru greșeala banală pe care o fac românii care riscă să rămână și fără autoturisme. Așadar, mare atenție la a respecta legea pentru că în lipsa respectării legislației în vigoare vei avea de plătit sume halucinante către statul român.
mesaj subliminal: v-am luat si peshtii din iazuri, fraierilor