Înainte de a intreprinde orice acțiune pentru a scapa de grasimea abdominala, este important să identificați de ce credeți că aveți un abdomen umflat. Poate fi acumularea de grăsime subcutanată, grăsime viscerală, balonare abdominală sau chiar uneori o inflamație.
Trebuie să știți că există două tipuri de grăsime pe burtă: grăsimea subcutanată și grăsimea viscerală. Grăsimea subcutanată, după cum sugerează și numele, se acumulează chiar sub piele. Acest tip de grăsime poate fi inestetic. De obicei, puteți ciupi și apuca această grăsime între degete.
În ceea ce privește grăsimea viscerală, aceasta este responsabilă de obezitatea abdominală. Intră mult mai adânc și acoperă organele. Mai degrabă, face ca stomacul să arate umflat.
5 strategii dovedite științific pentru a pierde grăsimea subcutanată
Ați identificat motivul (motivele)? Iată acum 6 strategii testate și validate de cercetări științifice eficiente pentru pierderea grăsimii de pe burta!
Opriti zahărul rafinat și aveți grijă la fructoză
Pentru a avea un abdomen plat, este desigur necesar să aveți o dietă echilibrată. Trebuie sa aveti grija la efectele nocive ale zahărului. Este un adevărat dușman al sănătății noastre!
Consumat în exces, este transformat și depozitat ca grăsime de corp. Zaharul rafinat este alcătuit în principal din zaharoză (98%). Este glucoza legată de fructoză. Se găsește desigur în produsele dulci, dar este ascuns și în multe produse industriale sărate, cum ar fi:
cereale de dimineață
Produse industriale și anumite conserve
Meniuri fast-food
Paste, pâine, produse de patiserie
Suc de fructe
Biscuiți
Bomboane de ciocolată
Iaurturi
Studiile arată că consumul de cantități mari de fructoză ajută la acumularea de grăsime viscerală. Prin urmare, este necesar să se reducă consumul de zahăr rafinat (zaharoză), dar și să se evite consumul de cantități prea mari de fructe. Fructoza este de fapt zahărul prezent în mod natural în fructe.
Mierea, care adesea înlocuiește zahărul rafinat, conține, de asemenea, multă fructoză, deci ar trebui consumată cu moderare.
Pentru a consuma suficiente porții de fructe și legume, este mai bine să favorizăm fructele și legumele cu conținut scăzut de fructoză, care sunt bogate în vitamine și care conțin mulți alți micronutrienți care sunt foarte benefici pentru sănătatea noastră.
Kiwi, fructele roșii (zmeură, afine), grapefruit, prune conțin puțină fructoză. Pe de altă parte, mărul, para, pepenele verde, strugurii și mango sunt bogate în fructoză.
Studiile arată că o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați este de 2-3 ori mai eficientă decât o dietă cu conținut scăzut de grăsimi pentru pierderea de grăsime
Pierderea de grăsime va fi și mai vizibilă și mai eficientă dacă reduceți semnificativ alimentele cu un indice glicemic ridicat, cum ar fi pâinea albă, pastele, cartofii. Alimentele cu un indice glicemic ridicat vor determina o creștere semnificativă a zahărului (glucozei) din sânge.
Alimentele cu un indice glicemic ridicat trebuie consumate cu moderatie.
Poate vrei să te detoxifiezi de zahăr, dar te lupți? Acest lucru este normal, zahărul este un adevărat drog la fel de captivant precum cocaina.
Faceți sport și nu doar abdomene
Poate că faceți sute de abdomene pe zi, dar nu este suficient ca să pierdeți eficient grăsimea abdominală. În plus, un studiu a arătat chiar că 6 săptămâni de antrenament axat exclusiv pe abdominale nu sunt suficiente pentru a reduce semnificativ talia.
Corpul nu depozitează grăsimea într-un mod localizat. Nu este posibil să pierdeți grăsime într-un singur loc. Pierderea de grăsime trebuie într-adevăr făcută pe tot corpul.
Mersul, înotul, alergarea rapidă s-au dovedit a fi eficiente în pierderea în greutate.
Luptati împotriva stresului
S-a constatat că persoanele cu obezitate abdominală au niveluri ridicate de cortizol. Cortizolul, hormonul de stres asemănător glucocorticoizilor, este asociat cu o tendință de a consuma mai multe alimente grase și zaharate.
În plus, un studiu recent arată că, dacă suferiți de stres cronic, este mai probabil să vă îngrășați. Deci, dacă vrei să scapi de grăsimea de pe burtă, dar ești prea stresat, începe prin a te relaxa pentru a reduce nivelul de cortizol.
Există multe modalități de a lupta eficient împotriva stresului:
Fugiți de sursa de stres, cum ar fi persoanele toxice
(Re) învățați să respirați profund
Relaxați-vă prin yoga, meditație mindfulness, cântând
Faceti masaj
Râdeți cu prietenii
Jucati diverse jocuri
Plimbările în pădure sunt excelente pentru combaterea stresului. Este dovedit științific. Aceasta este ceea ce japonezii numesc „”hinrin-yoku” numită și „baie de pădure” sau silvoterapie!
Ia-ți o vacanță micro, ceva timp pentru tine, unde faci lucruri care îți plac. Urmăriți un videoclip amuzant, gândiți-vă animalul de companie, găsiți-vă micile plăceri.
Imbrățișati: a fi recunoscător reduce nivelul de cortizol cu peste 20%.
Ai grijă la somn
A nu dormi suficient sau, dimpotrivă, a dormi prea mult, a fost asociat cu o circumferință mai mare a taliei, indicând acumularea de grăsime abdominală. Lipsa crescândă de somn în societatea noastră modernă este în general asociată cu o creștere semnificativă a supraponderalității și a obezității.
Respectă și reconectează-te la ritmul tău biologic. De exemplu, evitați ecranele noaptea târziu. Acestea perturbă ritmul circadian. Aceasta corespunde alternanței dintre starea de veghe, adică momentul din zi când suntem treji și somn.
Cu toate acestea, ecrane precum televizoarele, ecranele computerelor, smartphone-urile, pe care le privim noaptea târziu, vor acționa asupra ochilor noștri și vor reduce producția de hormon al somnului, melatonina, care este esențială pentru a adormi.
Ochiul va asocia într-adevăr lumina emisă de ecrane cu lumina zilei. Prin urmare, va trimite mesaje către creierul nostru care ne va încuraja să rămânem treji.
Luați probiotice
În ciuda dietei și a activității fizice corecte, tot nu puteți pierde grăsimea de pe stomac: de vina ar putea fi bacteriile intestinale.
Dezechilibrul bacteriilor noastre intestinale bune (microbiomul intestinal) este într-adevăr implicat în dezvoltarea supraponderalității și a obezității. Probioticele pot ajuta la restabilirea acestui echilibru.
Probioticele, cum ar fi lactobacillus sau bifidobacterium, sunt bacterii vii care se găsesc în multe produse fermentate sau în suplimentele alimentare. Acestea aduc multe beneficii sănătății noastre.
Unele studii arată, de exemplu, că administrarea de probiotice precum Lactobacillus Gasseri poate reduce greutatea și dimensiunile taliei și șoldurilor.