Remedii naturiste

6 retete de bai de picioare cu bicarbonat de sodiu

Publicat: 18 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
6 retete de bai de picioare cu bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este produsul miracol natural pe care trebuie să-l ai in casă.

Bicarbonatul de sodiu este produsul miracol natural pe care trebuie să-l ai in casă. Are multe beneficii, fie pentru întreținerea casei, fie pentru bucătărie. Mai surprinzător, este un aliat de frumusețe, în special al picioarelor.

În fiecare zi, picioarele tale sunt abuzate. Dar niciodată nu este prea târziu să le răsfățați. Cunoscut ca produs de curățare, bicarbonatul de sodiu este, de asemenea, utilizat în cosmetică, în special ca produs de îngrijire a picioarelor. Această pudră albă inodoră are proprietăți de înmuiere și calmare. Are puterea de a calma mâncărimile și de a hidrata pielea. Pentru a-l folosi, nimic nu poate fi mai simplu, trebuie doar să faci o baie la picioare. Iată câteva rețete!

Pentru a scapa de mirosul picioarelor

Mirosurile piciorului se datorează atât transpirației, dar adesea și ciupercilor microscopice care uneori se dezvoltă sub formă de micoze sau drojdii pe piele sau pe unghii. Pentru a depăși mirosurile, puteți proceda ca și în alte părți ale corpului, masând picioarele după ce v-ați udat mâna și stropindu-o foarte fin cu bicarbonat de sodiu.

De asemenea, este posibil să efectuați o baie de picioare. Pentru a face acest lucru, diluați complet două linguri (echivalentul a 30 g) intr-un litru de apă călduță și faceți o baie timp de 20 de minute. Clătiți sau nu în funcție de toleranța pielii la bicarbonatul de sodiu. Acest ritual poate fi efectuat după bunul plac și după cum este necesar. Pentru un miros foarte puternic și foarte prezent, puteți efectua o baie zilnică a picioarelor, apoi la fiecare două zile, apoi o dată sau de două ori pe săptămână, apoi o dată pe săptămână.

Lupți împotriva picioarelor murdare

Pentru picioarele foarte murdare sau pentru a scăpa de pielea moartă, se recomandă udarea piciorului, stropirea cu un strat foarte subțire de bicarbonat de sodiu și masarea uniformă.

Pentru a combate bataturile

Băile de picioare cu bicarbonat de sodiu sunt, de asemenea, minunate pentru bataturi. Acest tratament are puterea de a înmuia pielea și, prin urmare, o face mai moale. Se toarnă 2 linguri sau echivalentul a 30 g pe litru de apă călduță, într-un lighean. Lăsați picioarele să se înmoaie timp de 20 până la 30 de minute. Expertul vă sfătuiește să razuiți apoi pielea. Efectuați băi de picioare de câte ori este necesar, până când aceste calusuri dispar. Puteți să le distanțați rapid în timp.

Pentru a scăpa de ciuperca unghiilor

Se toarnă două lingurițe sau 10 g pe litru de apă, într-un lighean. Faceți o baie de picioare timp de 20 până la 30 de minute. Puteți adăuga câteva picături de uleiuri esențiale din semințe de grapefruit în apa pentru baia de picioare, cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene.

Pentru ameliorarea eczemelor

Ești predispus la eczeme? O baie de picioare cu bicarbonat de sodiu poate fi o mare ușurare. Pentru a realiza acest lucru, adăugați 5 g sau o linguriță pe litru de apă, în apă călduță până la fierbinte în mod rezonabil. Scufundați picioarele în apă timp de 20 până la 30 de minute. Mâncărimea ta va fi, fără îndoială, ușurată.

Pentru a depăși oboseala

Ai umblat toată ziua. Picioarele tale sunt obosite. Nimic mai bun decât o baie care să le ușureze și să le aducă puțină moliciune. Se toarnă o lingură de bicarbonat de sodiu în apă fierbinte. Scufundă-ți picioarele în ea. Căldura ajută la eliminarea toxinelor.

Adauga un comentariu