Prima pagină » Magazin » 6 tipuri de scule pneumatice des folosite
6 tipuri de scule pneumatice des folosite

6 tipuri de scule pneumatice des folosite

13 oct. 2022, 12:52,
în Magazin

Sculele pneumatice sunt acele unelte care folosesc ca sursă de energie aerul comprimat. Datorită faptului că această sursă naturală de energie este mai ieftină și mai ușor de obținut, sculele pneumatice sunt folosite pe scară largă în cele mai diverse domenii de aplicabilitate.

În materialul de față ne vom concentra atenția asupra sculelor pneumatice accesibile oricui și ți le vom prezenta pe cele mai des folosite dintre ele.

Mașină de găurit

Celebra bormașină detestată de vecini, dar indispensabilă când ai de dat niște găuri în pereți sau de prelucrat anumite materiale, este disponibilă și în varianta pneumatică.

Performanțele sale nu sunt cu nimic mai prejos decât cele ale bormașinilor electrice, bineînțeles, dacă facem comparația între modele cu caracteristici similare.

Singura diferență este modul de alimentare, iar din acest punct de vedere, o bormașină pneumatică este mai economică decât una electrică.

Polizor unghiular

Din gama de scule pneumatice și alte accesorii utile nu poate lipsi nici polizorul unghiular, care se folosește pentru numeroase aplicații. Folosind discurile potrivite, cu un polizor unghiular poți tăia diferite materiale, poți șlefui și lustrui sau poți curăța rugina, mortarul, vopseaua  și urmele de adeziv de pe diferite suprafețe.

Nu în ultimul rând, un polizor unghiular pneumatic este și o excelentă sculă de ascuțit, dacă îi atașezi un disc de polizare.

Pistol de înșurubat

Astfel de scule poți întâlni la orice vulcanizare, fiind folosite pentru desfacerea și înșurubarea prezoanelor care fixează roțile. O astfel de operațiune efectuată manual necesită ceva timp și efort, în timp ce un pistol de înșurubat rezolvă problema în mai puțin de 3 minute.

Un pistol pneumatic de înșurubat poate fi util în numeroase alte împrejurări, ori de câte ori te chinui să desfaci un șurub înțepenit sau vrei să fixezi cât mai bine anumite piese.

Dacă preocupările tale țin mai puțin de domeniul mecanicii și mai mult de tâmplărie, vei găsi foarte util și un pistol pneumatic de bătut cuie.

Ciocan demolator

Dacă te-ai decis să faci niște schimbări majore în gospodărie și vrei să demolezi sau să spargi niște pereți, o astfel de sculă ți-ar fi de mare ajutor. Este un echipament ceva mai masiv, și de aceea va fi mai dificil de utilizat la început, dar te vei obișnui repede cu el. Designul ergonomic și sistemul anti vibrație te vor ajuta să te adaptezi mai ușor, iar în cel mai scurt timp vei manevra scula cu mare ușurință.

Deși nu ajunge la performanțele unui pickhammer profesional, un ciocan demolator pneumatic este suficient de puternic pentru a sparge pavaje din ciment, ziduri din beton sau cărămidă și chiar blocuri de piatră.

Pistol de vopsit

Oricât de bine te-ai pricepe, o vopsea aplicată cu pensula nu va ieși niciodată la fel de bine ca una aplicată cu un pistol de vopsit. Din acest motiv, orice atelier de tinichigerie folosește o astfel de unealtă, iar variante mai performante se întâlnesc și în secțiile de vopsitorie din unitățile industriale.

Un pistol de vopsit pneumatic se va dovedi foarte util și în gospodărie. Cu ajutorul său poți vopsi ușor și rapid gardul, poți aplica vopsea lavabilă pe pereți și poți da un aspect mai vesel gospodăriei.

Pistol de suflat aer

Aerul sub presiune poate fi și un instrument eficient de curățare, dacă ai la dispoziție scula potrivită. Este vorba de un pistol de suflat aer, cu ajutorul căruia poți curăța praful din locurile cele mai greu accesibile. Ne referim la îmbinările dintre pereți, spațiile înguste din interiorul mașinii sau cele din spatele mobilei.

De asemenea, cu un pistol de suflat aer poți îndepărta praful din calculator, laptop sau televizor, dar și praful acumulat sub capotă, pe motorul mașinii.

Niciuna dintre aceste scule nu necesită alimentarea de la o sursă de curent, însă pentru a le putea folosi trebuie să ai la dispoziție un compresor sau o instalație mai complexă de aer comprimat.  

Sursa foto: Shutterstock (imaginea poate fi descărcată de aici)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
14 decembrie 2024
14 decembrie 2024