Diete si regimuri

7 dintre cele mai nesănătoase băuturi pentru slăbit

Publicat: 30 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
7 dintre cele mai nesănătoase băuturi pentru slăbit
Sucul de mere, de fapt, nu este sănătos sub nicio formă. Poate suna sănătos - deoarece conține mere - dar nu este.

Vrei să slăbești, așa că ești atent la ceea ce mănânci. Are sens, dar ceea ce bei este la fel de important. Sucul de mere este sănătos sau nu? Dar un smoothie? În orice caz, următoarele băuturi pot fi eliminate din dieta dumneavoastră. Iata 7 dintre cele mai nesănătoase băuturi pentru slăbit!

1. 100% suc de mere

Sucul de mere, de fapt, nu este sănătos sub nicio formă. Poate suna sănătos – deoarece conține mere – dar nu este. Și sucul de mere 100% este cel mai nesănătos dintre toate. Procentul ridicat de zahăr concentrat și calorii din sucul de fructe poate duce la creșterea în greutate. Există, desigur, vitamine în sucul de mere 100%, dar nu sunt suficiente pentru a contracara tot zahărul. Cantitatea de zahăr este chiar comparabilă cu cea a unei cutii de suc.

2. Suc de portocale

Sucul de portocale, ca și sucul de mere, nu este de obicei foarte sănătos. Băutura are un conținut scăzut de suc de fructe, de obicei doar 5-10%. În plus, sucul de portocale conține o mulțime de sirop de porumb bogat în fructoză (HFCS). HFCS este derivat din amidonul de porumb și este mai ieftin decât zahărul, motiv pentru care multor producători de alimente le place să-l folosească. De asemenea, este mai dulce decât zahărul și este absorbit de organism mai repede. Ca urmare, nivelul zahărului din sânge poate scădea rapid, ceea ce vă face să doriți să consumați mai mult zahăr.

3. Smoothie

Un smoothie poate fi foarte sănătos, dar majoritatea celor preambalate pe care le găsiți în magazinul alimentar nu sunt. Este o mare dezamăgire pentru mulți oameni. Băutura pare a fi foarte sănătoasă. Conține fructe și legume, nu-i așa? Așa este, dar are și un conținut ridicat de zahăr. Un smoothie poate chiar să conțină la fel de mult, uneori mai mult, zahăr ca o cutie de suc. Stoarcerea fructelor și legumelor îndepărtează cea mai mare parte, dacă nu chiar toata, din fibre. Prin urmare, rămân în principal zaharurile.

4. Suc acidulat

Nu ar trebui să fie o surpriză. Sucul acidulat are mult zahăr, știm cu toții asta. Știai însă că o cutie medie de suc acidulat are aproximativ 12 lingurițe de zahăr și aproximativ 130 de calorii? Este de două ori mai mult zahăr decât într-un baton de ciocolată. Dacă beți suc în fiecare zi, acest lucru poate duce și la creșterea grăsimii viscerale, cea mai periculoasă, deoarece vă înconjoară organele.

5. Băuturi alcoolice

Nu se numeste „burta de bere” degeaba. Consumul de bere în fiecare zi poate duce la creșterea în greutate. Dar nu este singura băutură alcoolică pe care ar trebui să o evitați atunci când încercați să slăbiți. Prea mult vin și alcool poate duce, de asemenea, la supraponderalitate și la creșterea grăsimii abdominale. Alcoolul împiedică, de asemenea, capacitatea organismului de a arde grăsimi. Băuturile pot, de asemenea, să scadă calitatea somnului și să interfereze cu hormonii care afectează foamea și sentimentele de plenitudine.

6. Milkshake-uri

Vorbim în cea mai mare parte despre tipul de mese pe care le găsești în localurile de fast-food. Pe lângă milkshake-urile „normale”, există și „freakshakes”, superlativul milkshake-urilor. Din păcate, un milkshake normal nu este sănătos. Un milkshake mare de ciocolată de la McDonald’s conține peste 400 de calorii și 60 de grame de zahăr, ceea ce îl face una dintre cele mai puțin utile băuturi pentru pierderea în greutate.

7. Cafele mixte

Cafeaua se găsește astăzi sub toate formele. De exemplu, cu arome de caramel sau vanilie sau versiunea congelată, cafea cu gheață. Datorită tuturor aditivilor (dulci), băuturile nu mai seamănă cu cafeaua. Cele mai luxoase soiuri conțin uneori chiar 560 de calorii, 14 grame de grăsimi saturate și 80 de grame de zaharuri. Dacă beți una (cu friscă) în fiecare zi, puteți câștiga cu ușurință o jumătate de kilogram într-o săptămână. Dacă totuși vrei să bei cafea, cafeaua neagră este întotdeauna cea mai sănătoasă alegere.

Adauga un comentariu