Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » 8 beneficii surprinzătoare ale bicarbonatului de sodiu
8 beneficii surprinzătoare ale bicarbonatului de sodiu

8 beneficii surprinzătoare ale bicarbonatului de sodiu

27 mai 2021, 14:34,
în Sanatate

Probabil că îl folosiți deja în bucătărie, dar ati auzit de beneficiile bicarbonatului de sodiu pentru frumusețe și sănătate? Consultați aceste trucuri ușoare!

Sampon uscat

Samponul uscat absoarbe grăsimea și reîmprospătează părul – nu este necesar un duș. Puteți cumpăra șampon uscat, dar este ușor de făcut și acasă: amestecați părți egale de bicarbonat de sodiu și amidon de porumb. Folosiți vârful degetelor pentru a masa pulberea pe scalp și rădăcini. Lăsați să actioneze timp de cel puțin 10 minute pentru a permite amidonului să absoarbă uleiurile și periați.

Spala-te pe dinti

Bicarbonatul de sodiu oferă o abraziune ușoară care curăță fără substanțele chimice găsite în multe paste de dinți obișnuite. Pentru a folosi bicarbonat de sodiu, pur și simplu udați-vă periuța de dinți, adăugați bicarbonat și spălați-vă dinții ca de obicei. Utilizați o periuta moale și nu periați prea puternic.

Apă de gură naturală

Dacă nu sunteți gata să renunțați la prospețimea mentolată a pastei de dinți tradiționale, puteți profita în continuare de puterile de lustruire dentară ale bicarbonatului de sodiu. O linguriță de bicarbonat de sodiu dizolvată într-o jumătate de cană de apă face o apă de gură răcoritoare.

Mască de față exfoliantă

Având atât proprietăți antiinflamatorii, cât și antibacteriene, bicarbonatul de sodiu poate oferi pielii o curățare profundă, exfoliantă. Bucurați-vă de un ritual liniștitor aplicând o mască de față din bicarbonat de sodiu.

Deodorant natural

Bicarbonatul de sodiu nu maschează doar mirosul, ci îl si absoarbe. Multe deodorante naturale se bazează pe bicarbonat de sodiu pentru a elimina mirosul fără substanțe chimice dăunătoare. Faceți-vă propriul deodorant acasă: amestecați patru linguri de bicarbonat de sodiu cu patru linguri de amidon de porumb. Se amestecă șase linguri de ulei de cocos pentru a forma o pastă tartinabilă. Adăugați câteva picături de uleiuri esențiale pentru parfum.

Calmeaza arsurile la stomac

Bicarbonatul de sodiu este un antiacid natural, ceea ce înseamnă că poate neutraliza acizii stomacului care provoacă dureri și arsuri la stomac. Pentru adulți, amestecați 1/4 linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă. Beti lent.

Baie relaxantă pentru picioare

Pur și simplu dizolvați patru linguri bicarbonat de sodiu în aproximativ un litru de apă caldă. Aceasta baie calmeaza durerile de picioare.

Ameliorarea migrenelor

Pentru a ameliora durerile de cap migrenoase și chiar greața care poate însoți o migrenă, încercați să beți un pahar de apă cu o linguriță de bicarbonat de sodiu amestecat. Poate oferi alinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *