Titlurile zilei

A apărut o nouă zonă de lux în Iași! Casele se vând repede, indiferent de preț. „Cu parter costă de la 135.000 de euro, la 300.000 de euro”

Publicat: 26 dec. 2023
_____ Vizualizări 33 Comentarii
A apărut o nouă zonă de lux în Iași Casele se vând repede indiferent de preț. Cu parter costă de la 135.000 de euro la 300.000 de euro
Clienții cumpără locuințe la prețuri cuprinse între 135.000 și 300.000 de euro într-o nouă zonă de lux, din Iași

A apărut o nouă zonă de lux în Iași! Potrivit specialiștilor, în ultimii ani a crescut interesul clienților pentru casele din satul Breazu, comuna Rediu. Pentru că se află la doar 10 kilometri de Iași, s-a dezvoltat această zonă rapid. Cele mai multe locuințe se vând la prețuri de lux, însă chiar și așa sunt tranzacționate repede. Prețul cel mai mic al unei case cu parter este de 90.000 de euro

Satul Breazu, din comuna Rediu, este considerat de specialiștii din imobiliare noua zonă de lux a Iașului. În ultimii ani a crescut numărul clienților care cumpără case scumpe, astfel că mare parte din cei care alegeau cartierul Copou se mută câțiva kilometri mai sus, în satul Breazu. Chiar dacă prețurile sunt de lux, clienții nu lipsesc. Astfel, cea mai ieftină casă care s-a vândut recent este 90.000 de euro.

„Breazu este noua zonă de lux a Iașului. Se vând foarte bine casele în această locație, iar unii clienți renunță la Copou sau centrul Iașului pentru a se muta acolo. Dacă se pune un anunț de vânzare la un preț mai mic, se vinde imediat. Sunt însă, în general, case la prețuri mari. Astfel, o casă cu parter costă de la 135.000 de euro, la 300.000 de euro, cu o suprafață de 160 de metri pătrați, suprafața utilă”, susține Costin Frij, specialist în imobiliare.

A apărut o nouă zonă de lux în Iași

Specialiștii în imobiliare susțin că principalul factor care îi determină pe clienți să cumpere casele din satul Breazu este distanța mică față de oraș.

„Persoanele care locuiesc în zona metropolitană se plâng de trafic, faptul că pierd și o oră și jumătate până la locul de muncă, la școală sau până în centrul orașului. Cei care locuiesc în satul Breazu ajung mai repede unde au nevoie, la școală sau la locul de muncă, acesta fiind un factor important al alegerii lor privind achiziția unei locuințe în această zonă”, susține Cristian Ionașcu, specialist în imobiliare.

Piața imobiliară a explodat în toamna acestui an.

Apartamentele din zona metropolitană se vând în continuare

Acesta susține că în continuare se vând apartamentele cu una sau două camere, mai ales în zona metropolitană.

„Clienții vor să aibă în apropiere supermarketuri, farmacii, școală, grădiniță, dar contează și dacă este aproape locul de muncă. La vânzare, prețul pe metru pătrat este de la 1.100, până la 1.700 de euro. Prețurile nu au crescut față de anul trecut”, mai spune Costin Frij.

Clienții se grăbesc să cumpere locuințe în Iași de teama scumpirilor anunțate în anul 2024. Din ianuarie, apartamentele se vor scumpi considerabil, ceea ce îi determină pe ieșeni să se grăbească să cumpere imobile cu o suprafață de până la 120 de metri pătrați. Specialiștii în imobiliare spun că prețurile vor crește cu cel puțin 20 la sută. Cei mai mulți vor să le achiziționeze prin credit ipotecar.

„Am fost anunțați că vor crește prețurile, de anul viitor, cu cel puțin 20 la sută. Mai este o situație. Dacă se termină războiul din Ucraina, vor fi scumpiri la materialele de construcții pentru că se va reconstrui țara vecină și va crește cererea”, mai spune Costin Frij.

Potrivit specialiștilor, a apărut o nouă zonă de lux în Iași.

Comentarii
  • In Romania si mai ales pe dealurile din jurul Iasului , cu fosa septica NU exista cartiere de lux ci doar imobile noi. Cei care au locuit toata copilaria in cartiere saracacioase si se muta in locuinta noua se cheama ca e LUX sau RESIDENCE!!!! Nai țaranusilor smecheriti la oras, tot fețe desaraci aveti cu tot cu bmw-urile , poeche si audi-urile voastre de cocalari. Vreti sa vedeti cartier de lux , accesati : EMAAR sau DAMAC HILLS- Dubai! De acolo se da ora exacta , shaormerstilor care ati umplut Iasul in ultimii 10 ani .

  • Reclama mascata.. Preturi astronomice raportate la calitate, utilități, drumuri acces… Dar mai grav e criza economica care deja a început, credite neacoperite, familii îndatorate pe vecie… Analizați bine când dați banii pe aceste locuințe sunt foarte multe construite și piața începe sa se resimta, dezvoltatorii sunt cam speriați dar la cât au vândut pot trai liniștiți…

  • Aici e zona rezidențială???HA,HA, HA….Canalizare nu, străzi de 3-4 metri,fără trotuare , te sufoci in trafic și dimineața și seara …Nici pomeneala de cartier rezidențial ci de o noua zonă marlănească.

  • Ok, sunt investitori mici cu 1-2 case facute in bataie de joc, le vand si stau relaxati. Au un spate impresionant si o leafa sigura de bugetari

  • Vrăjeală drept reclama. O sa rămână cu cutiile de chibrituri goale. Poate moldovenii si ucrainienii sa le cumpere cu valize de bani. Spalati. Tre sa fii tâmpit sa te muți la țară, unde ceva ani înainte erau vii și livezi.

  • Hahaha, m-am cakat pe mine citind articolul, eram cam deprimat dupa porcul mancat de Craciun, aveam chiar nevoie de articole comice… stiu si eu vreo 5 taranin de lux de acolo din Breazu, mi-au spus ca au si glod de lux aproape tot timpul, iar ulitele satului sunt luxuriante.

  • Nu înțeleg preturile nesimțite…unde e luxul?Pai dacă noi în mocirla asta zicem ca avem case și cartiere de lux..în Dubai ce mai e?Elisium?Alta planeta?Și fuduli și rupți în kur….lux! Auzi la ei …lux la Breazu unde își duc sătenii vacile și caii la păscut..

  • 300.000 € ????? Cu banii ăștia cumperi casă în Madrid !!! Sau Italia 🌝
    Casele astea din Iași la 300.000 sunt pentru noul val de bugetari, ei vor face rată pe 35 ani, efectiv vor fi legați de glie …exact ca iobagii 🤤🤭

    Dacă vreți sa faceți rate dar nu lucrați la stat, atunci cumparati in alte țări din EU, gen Italia,Spania,Croația,etc.

    In Iasi, peste 50 ani vor fi Srilankezi / indieni și bugetari,mulți bugetari rotofei 😋☺🤭🤫

  • Tote dealurile și toți coclaurii din jurul Iașului au devenit zone de lux unde unii țărani încă își scot animalele la păscut prin luxul altora. Stați naibii izolați pe dealuri dar nu mai amintiți de lux ca până la lux mai sunt câțiva bălegari pe uliță.

  • Lux la Breazu si Rediu? Mai bine programati-va la Socola pentru un control la neuron, ca doar unul aveti! Nu mai vindeti nimic si prostiti prostimea si mai tare. Dragi „dezvoltatori”, abia astept sa va vad din nou la volanul Logan-ului de taxi iar pe altii la comertul cu frigidere din Olanda, chiloti, parfumuri si haine din Turcia. Bafta la saracie!

  • Hai sa fim seriosi. In afara de Copou, in Iasi nu exista alta zona „de lux”. Pretul mare nu este de ajuns. In Breazu se muta aia care nu au suficienti bani pentru Copou. In Copou gasesti si acum case ori terenuri de vanzare. Bani sa ai. Iar aia din Breaza ori nu au, ori sunt zgarciti. Ori… le place noroiul. In Breazu ai toate sansele sa iei noroi pe pantofi si pe masina, imediat dupa ce iesi din casa. Iar noroiul nu inseamna lux, oricat de multi bani ai dat pe casa. Doar incerci sa te minti pe tine (ca locuiesti aproape de aia cu bani) si pe altii. Unii, pun botul.

  • Lux nu prea este în Iași , în centrul urbei. Ce să mai vorbim de colinele orașului care s-au umplut de case cu fosă septică dar de lux. Vedeți ca va curge cacat prin grădină.

  • in Iasi nu este nicio zona ”de lux” ..nu exista asa ceva… ca e mai scump , ca zona, ca nu stiu ce.. la Iasi nu mai vorbiti de lux ca va faceti de ras !

  • Adjectivul „de lux” este un magnet irezistibil pentru snobi. Dar ce si-ar dori un om rational o casa de lux? La ce bun? Daca gandim putin, ajungem la concluzia ca si-ar dori o casa sanatoasa si practica.

  • Doar pentru ca te-ai cocotat tu in Copou, ti se pare tie ca e cel mai cel din Iasi. Copoul a devenit incredibil de poluat si aglomerat de toti taranii. Toti disperatii isi fac veacul de acolo.

    O zona de lux e o zona unde sunt oameni civilizati, aer curat, cladiri frumoase/intretinute, tot felul de facilitati. Nu unde e tot vulgul Moldovei. Mai lasa-ne cu figurile tale de sarac ajuns pe Copou. 🙄

  • Când se vor accesa fonduri pentru infrastructura , când se vor dezvolta segmente de apă canal, când se va pune pe hârtie un masterplan pentru rețeaua electrică, atunci, da, jos pălăria! Până atunci, admir pe cei care dau bani (exagerat de mulți), pentru un imobil în zona specificată în articol, punct!

  • Majoritatea dezvoltatorilor din Iasi sunt doar niste amatori, habar nu au sa faca un bloc „frumos”. Niste cocioabe de chibrituri mizerabile care se cojesc in vazul soarelui.
    Singurul bloc adevarat si aspectuos este HIMSON, bai amatorilor veniti din camp de langa balega si avizi dupa lacomie si castig ( o sa va crape burtile de lacomie nedreapta baai ).
    Un singur bloc arata intr adevar fain in Iasi. Restul sunt cioplituri exact ca cei care le ridica.
    Uitati va pe plaja la Mamaia la acele complexuri care se ridica, ce aspectuoase sunt. Aia stiu ce inseamna frumos cand ridici ceva.
    Uitati va ce blocuri hidoase sunt ridicate langa podul bucium, ce e galbeneala aceea, asa modele de blocuri le faci la marginea orasului nu la 10 metri de centru.
    Pur si simplu sunt hidoase, acolo mergea exact tiparul Himson pentru ca arata exact ca modelul Continental care este acolo in zona. Toate se legau perfect. Cum sa faci asemenea uraciuni ? Mai lipsea si un talcioc fix langa intersectie si era perfect.

    2. Ce tot dati cu „LUX” ? toata viata cautati lux ? Mai bine si sanatos traiau oamenii inainte in case de lut si erau mai fericiti decat vermustii cautatori de gresie si lux.
    Ce tot va scarpinati dupa asemenea pierdere de prostie ?
    Mai datiii drumul prin talcioc, mai vizitati buruienile de la marginea orasului, ce tot lux si va besiti pe voi cand mergeti cu masina o statie sa luati doua paini, pune mana si mergi pe jos.. lux lux lux lux, sinonimul prostiei lacomiei.

  • Canalizare nu, străzi de 3-4 metri,fără trotuare , te sufoci in trafic și dimineața și seara …Nici pomeneala de cartier rezidențial ci de o noua zonă marlănească.

Adauga un comentariu