Local

A dat în judecată un partid politic din Iași! Femeia, care a fost exclusă din formațiune, a contestat decizia la Tribunal! Ce decizie au luat judecătorii!

Publicat: 16 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A dat în judecată un partid politic din Iași Femeia care a fost exclusă din formațiune a contestat decizia la Tribunal Ce decizie au luat judecătorii
Un judecător cu un ciocănel în mână

O femeie din județul Iași a dat în judecată Partidul Social Democrat (PSD). Manuela Eugenia Amăriuței a contestat în instanță decizia de a fi exclusă din formațiunea politică. Magistrații din cadrul Tribunalului Iași au respins la finele săptămânii trecute acțiunea formulată de femeie

O femeie din Iași dat în judecată un partid politic! Femeia, care a fost exclusă din formațiune, a contestat decizia la Tribunalul Județean! Astfel, la finele săptămânii trecute, magistrații ieșeni au respins acțiunea formulată de Manuela Eugenia Amăriuței.

„Instanța respinge contestația formulată de Manuela Eugenia Amăriuței în contradictoriu cu Partidul Social Democrat, Partidul Social Democrat- Organizația Județeană Iași și Organizația Locală a Partidului Social Democrat al comunei Miroslava”, au menționat judecătorii din cadrul Tribunalului Iași.

Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Manuela Eugenia Amăriuței a dat în judecată formațiunea condusă de Maricel Popa

Procesul intentat formațiunii politice PSD de către Manuela Eugenia Amăriuței a început pe 8 octombrie 2020. Prin acțiunea înregistrată pe rolul instanței, femeia a contestat Hotărârea Biroului Permanent al Organizației Locale a PSD din 1 octombrie 2020, prin care a fost exclusă din partid.

„Excluderea mea din partid atrage pierderea calității de consilier local, drept pe care l-am câștigat în urma campaniei electorale la care am participat în mod activ. Am luat parte la toate întrevederile și am respectat toate deciziile partidului”, a precizat femeia în instanță.

Totuși, reprezentanții partidului au hotărât excluderea femeii din formațiune, pentru o presupusă abatere de la normele PSD.
În urma deciziei, Manuela Eugenia Amăriuței a dat în judecată Partidul Social Democrat, Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Iași, condusă de Maricel Popa, și Organizația Locală a Partidului Social Democrat al comunei Miroslava.

Ce concluzie au tras judecătorii ieșeni cu privire la această contestație

Pe de altă parte, judecătorii au invocat din oficiu excepția inadmisibilității acțiunii formulate de Manuela Eugenia Amăriuței. Magistrații au constatat că, potrivit Statutului PSD, la articolul 33, alineatul 1, se menționează că

„Hotărârea de sancționare adoptată de către organele competente la nivelul organizațiilor locale de la nivelul județului poate fi contestată în temen de 15 zile la Comisia Județeană de Etică, Integritate și Arbitraj”.

De asemenea, la alineatul 3 se menționează că „împotriva hotărârilor Comisiilor se poate face recurs în termen de 15 zile de la comunicare, acțiune adresată organului statutar ierarhic superior, în conformitate cu prevederile prezentului Statut”.
Cei de la PSD au susținut că femeia a formulat contestația fără a parcurge toate etapele prevăzute de procedură în fața jurisdicțiilor interne ale partidului.

„Instanța reține că petenta Manuela Eugenia Amăriuței s-a adresat cu contestație instanței de judecată, aceasta fiind prima învestită cu soluționarea cererii, fără să parcurgă toată procedura în fața jurisdicțiilor interne ale partidului. Față de toate aceste considerente, Tribunalul va admite excepția inadmisibilității acțiunii și, pe cale de consecință, va respinge cererea contestatoarei”, au afirmat magistrații ieșeni.

Acum, rămâne de văzut dacă femeia din județul Iași va contesta sau nu hotărârea luată de judecătorii ieșeni. În eventualitatea în care Manuela Eugenia Amăriuței o va contesta, urmează ca instanța superioară să decidă ce se va întâmpla în continuare.

Adauga un comentariu