Local

A decedat şi cel de-al doilea copil infectat cu Covid-19, adus de la Suceava. Dr. Lavinia Ionescu: „Sfătuim părinţii să îşi vaccineze copiii” – VIDEO

Publicat: 04 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A decedat şi cel de-al doilea copil infectat cu Covid-19 adus de la Suceava. Dr. Lavinia Ionescu Sfătuim părinţii să îşi vaccineze copiii - VIDEO
Dr. Lavinia Ionescu trage un semnal de alarmă și sfătuiește părinții să își vaccineze anti-Covid-19 copiii

Dr. Lavinia Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iaşi, a transmis astăzi, 4 octombrie 2021, faptul că a decedat şi cel de-al doilea copil infectat cu Covid-19 transferat de la Suceava. De asemenea, de la începutul valului 4 au fost înregistrate 3 decese. Toţi copiii aveau patologii asociate.

„Situația pe zona roșie la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, mă refer la cazurilie din ATI, este una destul de gravă. În ultima săptămână am mai înregistrat un deces. A decedat cel de-al doilea copil pe care l-am primit de la Suceava. De la începutul valului 4 am înregistrat 3 decese, toți copiii aveau patologii asociate, importante. Ceea ce este îngrijorător este că tot în ultima săptămână am internat 2 copii, Covid-19 pozitiv, dar care asociază două patologii grave. În acest moment, avem 4 pacienți internați în secția ATI, unul este intubat. Este motiv de îngrijorare și sfătuim părinții să își vaccineze copiii”, a transmis dr. Lavinia Ionescu.

Un copil de 2 luni se afla în stare gravă la ATI

În continuare declaraţiei sale, dr. Lavinia Ionescu a precizat faptul că în aceste momente se află internat şi intubat un copil de doar 2 luni, transferat de la Bacău.

„Am observat de la începutul pandemiei, că vârsta a început să crească, ne îndreptăm spre vârste școlare. Dacă la începutul lunii septembrie 2021 internam copii de vârstă preșcolară, acum este spre vârsta școlară. Copilul intubat are 2 luni, a fost preluat din Centrul Bacău, a avut o evoluție destul de ondulantă, a avut o ameliorare, dar în a9-a zi de boală s-a agravat și a necesitat intubație”, a declarat dr. Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria”, Iași.

Pacienţii în stare bună refuză externarea

Managerul Spitalului de Copii Sf. Maria din Iași, dr. Alina Belu, susţine faptul că sunt încă pacienţi care refuză externarea chiar dacă starea lor de sănătate este bună şi stabilă. Managerul a menţionat că aceştia nu pot fi refuzaţi.

„Vom restrânge pediatria, iar pacienţii vor fi internaţi pe zi în ambulatoriu, cu monitorizare şi nu se vor face internări pentru pacienţii cronici. Pe ATI nu există un grad de ocupare de peste 50%. A fost weekend şi a fost rulaj. Sunt aparţinători care îşi doresc să mai stea internaţi chiar dacă starea lor este bună şi stabilă. Nu-i putem refuza. În funcţie de incidenta, mai eliberăm un tronson. În funcţie de evoluţia cazurilor vom reorganiza secţiile. Părinţii sunt panicaţi şi atunci dacă solicitarea este şi pentru cazurile uşoare”, a transmis Alina Belu, manager Spital Sf. Maria din Iași.

Patologie severă post-COVID-19 la copii

Specialiștii de la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași trag un semnal de alarmă pentru părinți. Un nou sindrom greu de diagnosticat apare la copiii cu vârsta medie de 8 ani care au fost infectați cu COVID-19. Sindromul inflamator multisistemic post-COVID-19 apare între 4 și 6 săptămâni după infectare. Copiii pot prezenta multiple simptome asemănătoare altor boli, cum ar fi febra mare și frisoanele. Părinții sunt rugați să vină de urgență cu cei mici la spital. Noul sindrom este greu de diagnosticat chiar și de cei mai pricepuți medici. Un criteriu de identificare este numărul crescut al anticorpilor pozitivi după infectare. La Spitalul „Sf. Maria” s-a prezentat un caz cu simptome de apendicită acută care ascundea de fapt noua patologie.

Adauga un comentariu