Titlurile zilei

A fost una dintre cele mai mari acțiuni ale polițiștilor de la Antidrog! O fabrică care producea stupefiante ce ajungeau pe piața din Iași și din restul țării a fost găsită la Miroslava. TIR-uri întregi de probe au fost ridicate – FOTO/VIDEO

Publicat: 20 sept. 2023
_____ Vizualizări 9 Comentarii
A fost una dintre cele mai mari acțiuni ale polițiștilor de la Antidrog O fabrică care producea stupefiante ce ajungeau pe piața din Iași și din restul țării a fost găsită la Miroslava. TIR-uri întregi de probe au fost ridicate  FOTOVIDEO
Droguri ascunse în dispozitive electronice de vapat sau produse, precum jeleuri, prăjituri și drajeuri, vândute în două centre comerciale din Iași

Descinderi masive la Iași. Mascații au efectuat percheziții într-o fabrică care producea stupefiante, din comuna Miroslava, iar 42 de persoane au fost audiate, pentru că au făcut și comercializat dispozitive electronice de vapat și diferite produse, precum jeleuri, prăjituri și drajeuri, care aveau în compoziție 4 substanțe cu efecte psihoactive, interzise în România. A fost una dintre cele mai mari acțiuni ale polițiștilor de la Antidrog, iar TIR-uri întregi de probe au fost ridicate

Droguri ascunse în dispozitive electronice de vapat sau produse, precum jeleuri, prăjituri și drajeuri, vândute în două centre comerciale din Iași. Începând cu finele anului 2022, mai multe persoane, care ar fi fost angajate sau ar fi controlat două societăți comerciale, ar fi constituit un grup infracţional organizat, având ca scop importul, exportul, producerea, fabricarea şi alte operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Deși se cunoștea faptul că realizau și comercializau produse și dispozitive de vapat, aceștia aveau o autorizație pentru câteva substanțe care într-o cantitate mică, așa cum a fost aprobată, nu ar fi fost periculoase. Însă faptul că s-a mărit doza substanțelor și au adăugat HHC, HHC-P, HHC-O, H4CBD, THC-C, inclusiv THC în unele cazuri, reprezintă un pericol real.

Mascații au efectuat percheziții în cea mai mare fabrică din comuna Miroslava

Ieri (n.r. – 19 septembrie 2023), la fabrica din comuna Miroslava, în care s-au produs atât dispozitivele electronice de vapat, cât și jeleurile, prăjiturile și drajeurile, care au în compoziție derivaţi din plante de canabis, a fost o atmosferă neplăcută. Mai multe mașini de curierat intrau și ieșeau din incintă, iar patronul care a închiriat spațiul a oferit niște detalii impresionante. Acesta a susținut că el avea la cunoștință doar faptul că se produc dispozitive de tip vape și alte produse care conțin substanțe legale.

Se pare că proprietarul terenului este Philipp Fuhrmann, un cetăţean german. Acesta a terminat un master în Drept Internaţional, iar pe contul său de Linkedin este prezentată fabrica de la Miroslava.

Firma mai are ca asociaţi o persoană juridică şi o societate canadiană 1205889 B.C. LTD cu sediul în Canada care aparţine tot lui Fuhrmann.

Peste 120 de percheziții la o grupare specializată în operațiuni cu dispozitive de vapat și dulciuri, susceptibile de a avea efecte psihoactive, în Iași și alte 23 de județe

O parte dintre aceste produse au în componență un produs chimic, derivat al THC-ului (n.r. – obţinut în mod sintetic), cu denumirea generică HHC (n.r. – hexahydrocannabinol), substanță ce are capacitatea de a produce efecte psihoactive (n.r. – stări de euforie, halucinaţii şi chiar probleme medicale temporare), asemănătoare consumului de canabis şi comparabile celor induse de consumul noilor substanţe psihoactive.

Acestea au fost vândute chiar și adolescenților, care au vapat și consumat produsele menționate, fiind extrem de periculoase, și au fost identificați de profesori că aveau stări de euforie și halucinații în timpul orelor. S-a verificat lucrul acesta și în urma investigațiilor au fost identificate 28 de societăți care ar fi comercializat astfel de produse la nivel național, profitând de faptul că dispozitivele de tip vape se pot vinde la liber. De asemenea, s-a stabilit și faptul că minorii ar fi avut acces la aceste substanțe care le pun în pericol viața, iar, deși ar fi cunoscut efectele pe care le au substanțele din compoziția lor, persoanele implicate le-ar fi comercializat fără nicio restricție, deși vârsta cumpărătorilor era vizibilă.

Rămâne de văzut ce vor mai descoperi anchetatorii după ce vor termina perchezițiile de la această fabrică ce produce stupefiante, din comuna ieșeană Miroslava.

Comentarii
  • Mare fabricant… nici catuse nu avea la iesirea din sediul DIICOT. O interventie pe tema momentului care va fi cu cheltuieli enorme si nu va avea nici o finalitate.

  • Mai oameni buni de ce nu il iau si pe primar la anchetat ca baiatul lui si cu el (dom.primar) stiau exact cu ce se ocupau cei de acolo ca de la ei isi luau malaiul gros .De aceea primarul se crede la el pe tarla si ameninta locuitori din sate ,spunand ce are el metode de constramgere daca cineva nu asculta de ordinele lui. DE ACEEA EL CREDE CA POATE FACE CE VREA EL SI TOATA FAMILIA LUI ,ce parere aveti locuitori ai Miroslavei???

  • E o acțiune de imagine a DIICOT, făcută la ordinul venit de la Cotroceni. Că să vadă pulimea că există poliție, care îi apără. Doar că ce sa vezi, au prins plevușca. Traficanții de droguri de mare risc dorm liniștiți, apărați chiar de polițiști și magistrați. Iar informările SRI despre traficul de droguri de mare risc continua să fie ignorate de Parchet.
    Din cauza legilor prost croite, nimeni nu poate face inventarul informărilor SRI neurmate de măsuri procedurale.

  • Mancam legume si fructe din import pt ca taranii din Miroslava Dancu Ciurea Letcani au lasat sapa din mana si s-au apucat de cantarit grame!

  • Cum adica „Începând cu finele anului 2022”, de ce asa tarziu? vrem sa stim si noi ce pazeste politia, primaria, cei care au dat avize.

Adauga un comentariu