Titlurile zilei

A mers la un miting pentru a-l susține pe Liviu Dragnea și a ajuns la spital! Ieșeanul s-a trezit cu pumni în gură, în centrul orașului. Studentul care l-a agresat nu s-a așteptat la acest final – FOTO/VIDEO

Publicat: 29 iul. 2021
A mers la un miting pentru a-l susține pe Liviu Dragnea și a ajuns la spital Ieșeanul s-a trezit cu pumni în gură în centrul orașului. Studentul care l-a agresat nu s-a așteptat la acest final - FOTOVIDEO
Judecătorii l-au condamnat pe un ieșean care l-ar fi lovit pe un participant la mitingul PSD în 2019, de susținere a liderului de atunci al formațiunii, Liviu Dragnea

Un student ieșean s-a ales cu o pedeapsă din partea judecătorilor, după ce ar fi agresat un participant la mitingul PSD din 2019. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Daniel Imbrea la 10 luni de închisoare, cu amânare, pentru lovire sau alte violențe. Scandalul ar fi avut loc în timpul mitingului de susținere a fostului lider al PSD, Liviu Dragnea

Un bărbat din Iași a mers la un miting pentru a-l susține pe Liviu Dragnea și a ajuns la spital! Ieșeanul s-a trezit cu un pumn în gură, în centrul orașului. În urma incidentului, agresorul a fost identificat, iar, acum, a venit „nota de plată” pentru acesta. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Daniel Imbrea (22 de ani) la 10 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, pentru lovire sau alte violențe.

„Instanța îi impune inculpatului să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 40 de zile, în cadrul unei instituții publice aflate în subordinea Consiliului Local sau al Primăriei orașului Podu Iloaiei, având ca obiect de activitate fie prestarea de servicii de utilități publice, fie prestarea de servicii de asistență socială. Instanța admite în parte acțiunea exercitată de către partea civilă Valentin A. Îl obligă pe inculpatul Daniel Imbrea să îi plătească părții civile suma de 5.000 de lei, cu titlu de daune morale, și suma de 100 de lei, cu titlu de daune materiale. Respinge ca neîntemeiate celelalte pretenții civile formulate”, au afirmat judecătorii ieșeni. Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Studentul Daniel Imbrea, acuzat că a lovit un participant la mitingul pro-Dragnea

Procesul studentului ieșean Daniel Imbrea a început pe data de 27 iulie 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată sub acuzația de lovire sau alte violențe.

„Pe 9 mai 2019, la ora 15:30, în timp ce inculpatul se afla în Piața Unirii, din municipiul Iași, pe fondul unui conflict spontan, l-a lovit cu pumnul în față pe numitul Valentin A., provocându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 4-5 zile de îngrijiri medicale”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

În ziua respectivă, la ora 13:00, Valentin A., împreună cu fiica sa, a mers în Piața Unirii, pentru a participa la mitingul PSD. În jurul orei 15:30, aceștia se aflau pe o bancă, în zona Pizzeriei Romeo & Julieta, și așteptau o comandă de pizza.

„La un moment dat, de aceștia s-au apropiat doi indivizi, identificați ulterior, care au început să-i reproșeze fetei participarea sa la mitingul PSD, filmându-i în același timp și cu telefonul mobil. Deranjat de atitudinea celor doi, Valentin A. s-a ridicat de pe bancă și le-a cerut acestora să plece. Văzând că inculpatul și prietenul său nu dau curs solicitării, persoana vătămată i-a făcut semn fiicei sale să plece de acolo, însă, în acel moment, inculpatul i-a aplicat acestuia o lovitură cu pumnul în zona feței.

Imediat, Valentin A. l-a prins de mâni pe inculpat, pentru a-l împiedica pe acesta să îl mai lovească. Atunci, inculpatul a strigat după ajutor la amicul său, care, fără a-l lovi, l-a tras de mâini pe Valentin A. Profitând de moment, inculpatul s-a eliberat din strânsoarea victimei, după care i-a mai aplicat acesteia o lovitură în zona feței, apoi fugind. Victima a pornit în urmărirea agresorului, însă, din cauza stării în care se afla, a căzut la pământ”, au mai spus procurorii.

Victima a ajuns la spital cu diferite leziuni. Suspectul: „Am fost provocat!”

La scurt timp de la incident, victima a ajuns la Spitalul „Sfântul Spiridon”, din Iași. Medicii au constatat că ieșeanul în vârstă de peste 50 de ani avea excoriații, echimoze și tumefacții, leziuni care au putut fi produse prin lovire cu mijloace contondente, urmate de cădere, ce necesită 4-5 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Ulterior, bărbatul a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie „Prof. dr. Nicolae Oblu”, din Iași. De asemenea, jandarmii care supravegheau desfășurarea mitingului PSD pro-Liviu Dragnea l-au prins la scurt timp pe agresor. La audieri, tânărul din localitatea Podu Iloaiei a recunoscut că l-a lovit pe bărbat, dar a susținut că a fost provocat.

„Am reacționat astfel pentru că am avut convingerea că el mă va lovi. De asemenea, prima mea reacție a venit ca urmare a tulburării provocate de cuvintele de nedescris, jignitoare la adresa mea și a familiei mele, fiind scuipat cu răutate”, a subliniat studentul în fața magistraților ieșeni.
Adauga un comentariu