Stiri medicale

O femeie a pregatit 90 de masline umplute in timpul unei operatii pe creier

Publicat: 15 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O femeie a pregatit 90 de masline umplute in timpul unei operatii pe creier
A pregatit masline umplute in timpul unei operatii

A pregatit masline umplute in timpul unei operatii. O femeie din Italia a reusit sa prepare 90 de masline umplute in timp ce era supusa unei operatii pe creier. Faptul remarcabil a avut loc in mai putin de o ora. Femeia in varsta de 60 de ani a fost insarcinata sa pregateasca traditionala gustare italiana, olive all’ascolana, de catre chirurgii care au sustinut ca vor sa-i monitorizeze functia motorie.

A pregatit masline umplute in timpul unei operatii

Nu este prima data cand un pacient a fost solicitat sa faca ceva putin ciudat in timpul unei interventii chirurgicale pe creier. In februarie, o femeie din Marea Britanie si-a acompaniat echipa de operare cantand la vioara in timpul unei craniotomii. Poate suna absurd, dar efectuarea unor sarcini fizice care sunt familiare pentru pacient ajuta echipa chirurgicala pe masura ce lucreaza pe lobul temporal. Abilitatea noastra de a vorbi si de a efectua miscari complexe este determinata de aceasta zona a creierului, astfel incat, cu ajutorul unui psiholog, chirurgii pot monitoriza functia unui pacient observand capacitatea acestuia de a vorbi sau de a indeplini sarcini practice in timp ce lucreaza.

Interventia inediata a avut loc la Departamentul de Neurochirurgie de la Azienda Ospedali Riuniti din Ancona, centrul Italiei, operatia completa a durat 2,5 ore implicand o echipa de 11 cadre medicale, inclusiv chirurgi, psiholog si asistente. Seful Neurochirurgiei, Roberto Trigiani, a raportat ca operatia a fost un succes, relateaza agentia italiana de presa Ansa. Dupa ce a efectuat anterior 60 de operatii de acest fel, Trigiani este obisnuit sa-si vada pacientii desfasurand sarcini in timpul interventiei cerebrale, dar aceasta este prima data cand olive all’ascolana si-a facut aparitia in sala de operatie.

Adauga un comentariu