Actualitate

A sosit rezultatul testului pentru COVID-19 al lui Nicușor Dan! Este sau nu infectat cu noul coronavirus?

Publicat: 05 oct. 2020
Nicușor Dan
Nicușor Dan, primarul Capitalei

Luni, 5 octombrie, Nicușor Dan a primit rezultatul testului pentru COVID-19. Acesta este negativ. Primarul ales al Capitalei s-a testat, pentru că a intrat în contact cu o persoană infectată cu noul coronavirus. El rămâne în izolare până când va face din nou testul, vineri, 9 octombrie.

Luni dimineață, Nicușor Dan a mers să se testeze pentru COVID-19, chiar dacă nu prezenta niciun simptom specific. Cu toate acestea, el a suspendat toate întâlnirile la care ar fi trebuit să fie prezent în cursul acestei săptămâni.

A sosit rezultatul testului pentru COVID-19 al lui Nicușor Dan!

Primarul ales al Capitalei a postat pe pagina sa de Facebook vestea care cuprinde faptul că rezultatul testului a ieșit negativ.

„Nu sunt încadrat în definiția de caz, deci nu am obligații legale de izolare. Totuși, pentru maxima protecție a celor din jur voi mai rămâne în izolare până vineri 9 octombrie inclusiv, când voi și repeta testul”, a spus Dan.

Luni, Nicușor Dan, împreună cu Ludovic Orban, au fost prezenți la o întâlnire cu vicepremierul Raluca Turcan și cu ministrul Ioan Boloș, la Ministerul Fondurilor Europene. După acest eveniment, atât premierul României, cât și primarul Capitalei, au hotărât să se testeze la cerere, pentru a afla dacă s-au infectat cu noul coronavirus. De asemenea, cei doi și-au suspendat toate întâlnirile.

Se pare că persoana infectată este un realizator tv, confirmat pozitiv duminică, iar Orban și Dan au fost prezenți în emisiunea acestuia. Astfel că, s-a testat și Ludovic Orban, chiar dacă nu prezenta simptome, iar rezultatul a ieșit negativ.

Atât premierul României, cât și Nicușor Dan s-au izolat și au anulat toate întâlnirile. Orban a rămas la Guvern, izolat în biroul său.

PSD reacţionează la intrarea lui Ludovic Orban în izolare: „Orban şi gaşca lui sunt izolaţi total de problemele reale ale românilor“

Reprezentanţii PSD reacţionează la intrarea lui Ludovic Orban în izolare. Aceștia scriu pe pagina de Facebook a partidului că „Orban şi gaşca” lui ameninţă din nou românii cu restricţii, fără a le păsa că milioane de cetăţeni sunt condamnaţi să sufere. Sursa citată reaminteşte că Guvernul a scăpat situaţia de sub control în ceea ce priveşte pandemia de coronavirus.

Orban şi gaşca lui sunt izolaţi total de problemele reale ale românilor, de la educaţie până la locuri de muncă! După ce au scăpat total de sub control pandemia, guvernarea Dreptei Unite a atins pragul stării de urgenţă definit chiar de propriul ministru al Sănătăţii. Au vrut alegeri cu orice preţ fiindcă nu ei, ci – din păcate – românii achită factura iresponsabilităţii lor politice”, spun reprezentanții PSD.

Reacția PSD la intrarea lui Ludovic Orban în izolare: „Nu le pasă că milioane de români sunt condamnaţi să sufere”

Reprezentanții social democraților consideră că „Iohannis, Orban & Co se declară satisfăcuţi, nu le pasă că milioane de români sunt condamnaţi să sufere. Acum, fac fix ce ştiu mai bine: ameninţă din nou toată ţara cu restricţii!“

Vicepremierul Raluca Turcan declara că nu se poate discuta de restricţii la nivel economic, dar va avea loc o şedinţă de Guvern şi o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul cărora vor fi anunţate măsuri de creştere a rigurozităţii în prevenirea extinderii pandemiei de coronavirus. Turcan a mai precizat că lasă de dorit conformarea purtării măştii de protecţie în instituţii publice şi a cerut direcţiilor de sănătate publică să facă controale.

Adauga un comentariu