Titlurile zilei

A venit din Anglia și a ajuns dezvoltator imobiliar în Iași! A răsărit încă un proiect cu locuințe colective de lux în Copou. Zona este căutată de investitori

Publicat: 11 mart. 2021
Terenul pe care va apărea un nou cartier de locuințe
Investițiile imobiliare continuă în zona Viticultori, cu acces din Aleea Sadoveanu din Iași

Mai mulți asociați vor să construiască blocuri cu apartamente de lux într-o zonă vânată de toți dezvoltatorii imobiliari. Proiectul se află la stadiul de certificat de urbanism. Investitorii promit că noile apartamente vor fi spațioase

Noi proiecte imobiliare sunt anunțate în zona Copou. În zona străzii Viticultori, din apropierea Grupului Școlar „Vasile Adamachi”, pe strada Antonin Ciolan, urmează să fie edificat un nou cartier de locuințe colective. Accesul se va realiza dinspre Aleea Sadoveanu. Recent, Primăria Iași a eliberat un certificat de urbanism pentru construirea locuințelor. Beneficiarii proiectului sunt societățile House2Home SRL, din Iași, și Core Global Projects SRL, din Suceava. Suprafața de teren studiată este de aproape 5.000 de metri pătrați. Prima societate este controlată de doi asociați: Radu Marinel Roșca Parteni și Daniela Popa. În 2019, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 1 milion de lei, profit de aproape 150.000 de lei, datorii de 420.000 de euro. A doua societate este deținută de Ioan Baciu. Investiția va fi realizată în baza unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat în 2010.

Locuitorii din noul cartier vor avea la dispoziție o piscină

Reporterii „BZI” l-au contactat pe unul dintre investitori, care a povestiti că afacerea va fi pusă pe picioare cu bani strânși în străinătate.

„Deocamdată suntem la stadiul de proiect. Intenționăm să construim locuințe colective cu parter și 3 etaje. Nu putem spune acum câte imobile vor fi, proiectul încă nu este finalizat. Parcările vor fi dispuse în subteran. Vor fi apartamente de lux, complexul va avea piscină, tot ce trebuie. Vrem ca apartamentele să fie luminoase. Cu asociatul meu m-am întâlnit în Anglia. Am strâns bani în străinătate și vrem să investim în țara noastră”, a declarat Radu Marinel Parteni Roșca.

Principala problemă în zonă ar fi cea legată de trafic. Multe proiecte imobiliare finalizate sau în curs de derulare semnifică totodată și un număr mare de autovehicule într-o zonă cu o bandă de circulație pe sensul de mers. Primăria Iași a anunțat un proiect pentru descongestionarea zonei, dar este de durată și se află la stadiul de studiu de fezabilitate. Este vorba despre construirea unui pasaj subteran care să lege Aleea Sadoveanu cu rond Agronomie.

Tot în Copou, omul de afaceri Gheorghe Iaciu construiește alt cartier, pe o suprafață de 5 hectare

Nu departe de terenul deținut de House2Home SRL investește și omul de afaceri bucureștean Gheorghe Iaciu, care deține în Iași Moldova Center. Pe strada Viticultori, a anunțat un proiect pentru construirea unui număr de 22 de locuințe colective, cu 4 și 5 etaje. Investiția are o valoare de 100 de milioane de euro. Recent, Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) organizată la nivelul Primăriei Iași, formată doar din arhitecți, a avizat proiectul. Parcările vor fi amenajate în subsolul imobilelor. În a doua etapă, proiectul va fi analizat și de Comisia de Urbanism, formată din consilieri locali. Dacă proiectul va fi avizat, va intra într-o ședință ordinară de Consiliu Local, etapă premergătoare celei de autorizare. De precizat că accesul spre noul cartier se va realiza dinspre Aleea Sadoveanu.

Comentarii
 • Astia 2 engleji si asa-s pe dreapta cu volanul. Mai bine se apuca de cap si fac videoceat. Sa lase ei blocurile cu piscina si parcari in pamint.

 • Auzi vrajeală de navetiști la meltenii aștea ,,am venit să investim,, cumetre investiție înseamnă să construiești o fabrică, să creezi locuri de muncă tu vrei să te îmbogățești să faci niște maghernițe în vagauniile alea de pe Viticultori să creezi haos in trafic,poluare,disconfort pentru cei ce locuiesc în zonă da din cate stiu sau mai deșteptat fraierii aștea care se împrumută pe 30 de ani la bancă gen Kunta Kinte și e posibil sa nu ti iasă combinația

 • Terezā, Mārie ! Rāu ziceți ! Vā vor judeca colegii lor, dezvoltatorii imobiliari engleji !
  Flācāii iștia au fost īn iuchei la școli īnalte de dezvoltare imobiliarā, or fi având mastere īn piscine subterane luminoase și voi īi luați la mișto pe dreapta. A venit criza acolo și patrioții au dat nāvala acasā, s-au fācut dezvoltatori.

 • Neculai Zidaru da pe tine cine nu te lasa sa investesti sa creezi locuri de munca ( unii din ei o sa te injure si jigneasca doar pentru ca au caracter infect si considera daca esti patron le esti dator ). Oamenii investesc in ce se cere si sa si scoata pe langa banii investiti si profit .

 • Astia au furat cat au putut in Anglia si acum vin sa sufoce orasul cu mizeriile lor din rigips. Din pacate ,Iasiul nu are un primar care sa se gandeasca la oras ci doar la buzunarele proprii.

 • In primul rand fiecare face ce vrea cu banii lui, in Al doilea rand nu toti suntem ‘legati de Glie’ vezi draga doamne PATRIOTI. Daca unii nu se pot dezlega de Mamica si taticu e treaba lor. Mergeti fratilor peste hotare, la munca, la furat, in concedii DAR Mergeti, lasati PALASU’,…. MA ROG
  PROSTI sunt cei care CUMPARA

 • Calitatea imobilelor a crescut considerabil in ultimii 7-8 ani si asta tot datorita celor care au mai fost pe afara si au invatat, mai mult sau mai putin din experienta ce si cum si cat de mare sa fie Locuinta, de cata curte au nevoie etc… Sa nu uitam anii 2000 cand Saracii romani impingeau niste „Blocuri” absolut dezgustatoRe, care mai de care Rosii, portocalii si total iesite din peisaj ORIBILE(CA SA STEA SI COPILU’SAU LA ETAJ). Lucrurile sau mai schimbat, incet dar sigur, acum depinde si de om ce ii place, te uiti In jur, analizezi locul Bine, sa nu apara vreun BLOC etc. Una peste alta cei mai multi veniti din Regat si nu numai nu ii pacalesti usor

 • Nu se mai poate!!! Ne îngroapă Chirica fmm lui in clădiri construite in locuri unde alta data îți puteai doar visa.
  Ba asta ne distruge Iasul!
  Cum naiba se fac zeci de blocuri într-un cartier cu 1 banda pe sens, canalizarea nu mai face fata, curentul nu face fata… cum frate?

Adauga un comentariu