Local

Absolventele de clasa a Xll-a de la liceele din Iași nu se uită la bani când aleg ținuta pentru banchet! „O colegă a dat 2.200 de lei doar pe rochiță!” – GALERIE FOTO

Publicat: 26 mai 2022
o fata intr-o rochie de tulle pe malul unui lac
Fetele de clasa a Xll-a au fost prințese la banchet

A început perioada banchetelor ocazionate de absolvirea studiilor liceale. Absolventele nu se uită la bani când vine vorba de ținută. O rochie poate ajunge câteva sute de euro, iar cele mai norocoase folosesc rochii mai vechi și accesorii pe care le au deja.

Fetele de liceu sunt mereu în pas cu moda, iar în seara banchetului fiecare își dă silința să arate ca scoasă din cutie. Prețurile ținutelor pornesc de la 800 de lei, dar unele fete nu se uită la bani și aleg să își facă rochia la comandă și să dea sute de euro.

Fetele nu se uită la bani când vine vorba de banchet

La finalul studiilor liceale, elevii se bucură de cea mai mare petrecere la care participă inclusiv profesorii. Fetele de liceu sunt mereu în pas cu moda, iar când vine vorba de banchet, nimeni nu se gândește la bani și nu face „economie”.

„Am avut deja banchetul. Am dat 200 de lei pe papuci, pe rochie am dat 800 de lei, pentru coafură am plătit 150 și încă 150 pentru machiaj. Banchetul în sine a fost 372 de lei și am mai dat 170 de lei pentru cursul festiv. Pe lângă asta, am făcut și surprize profesorilor, le-am luat flori tuturor, iar dirigintei care a fost cu noi încă din gimnaziu i-am luat încă ceva, amintire de la noi. Am fost prima clasă la care dumneaei a fost dirigintă și ne-am atașat cu toții de ea. Oricum, eu nu am cheltuit mult, am o colegă care a dat doar pe rochie 2.200 de lei”, povestește Diana Hristache, elevă în clasa a Xll-a a Colegiului Național de Arte „Octav Băncilă” Iași.

Fetele mai „mofturoase” au ales să își facă ținuta pe comandă, la croitor. În acest caz prețul diferă, dar rochița vine „ca turnată”.

„Pe rochie am dat 900 de lei, am făcut-o la comandă. Pe make-up și păr nu am dat bani pentru că m-am aranjat acasă, ca să nu mai fac risipă de bani. Papucii i-am găsit într-un S.H. și am dat 30 de lei. Am avut noroc!”, zice Andreea Stratulă, absolventă a aceluiași colegiu.

Planurile de acasă se potrivesc cu cele din “târg”?

Fetele care se pregătesc de banchet, par că au buget destul de mic pentru ținută.

„Chiar acum mă duc să caut o rochie. Nu mi-am făcut un buget fix, sunt deschisă, dacă găsesc ceva ce îmi place sunt dispusă să dau cam 200-300 de lei. Papuci am deja, deci nu va fi o mare cheltuială. Am banchetul pe 2 iunie”, povestește Rebeca Costache, elevă în clasa a Xll-a la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași.

Cu siguranță, seara banchetului de clasa a Xll-a rămâne în amintirea fiecărui elev. Pregătirea pentru examenul maturității ia o pauză pentru o seară de distracție alături de colegi și profesori.

Croitorii din Iași recunosc că au avut mai multe comenzi de rochii de ocazie în ultima perioadă, dar nu numai pentru banchete, ci și pentru nunți.

“Am avut două-trei săptămâni în care nu am avut timp nici să mănânc. Rochii de nuntă, de banchet, de serbare… Se vede că oamenii recuperează după pandemie! Pe o rochie de banchet eu nu iau foarte mult, decât dacă e un model foarte complex. Cel mai mult am cerut 500 de lei, o rochie pentru o fetiță superbă!”, a declarat Maria Gheban, croitoreasă din Iași.

Fiecare fată își dorește să arate „ca o prințesă” în seara petrecerii și, din câte se pare, niciuna dintre fete nu se uită la bani, dar dacă se poate face o economie, cu atât mai bine.
Comentarii
 • Copii de bani gata. Sunt foarte multi oameni de bani gata in Iasi (uitati-va la parcul nostru auto). Nu mai suntem demult Moldova cea mai saraca zona a tarii. Si sa nu uitam ceva, aceste momente sunt unice in viata. Profitati la maxim de ele, pentru ca nu se mai intorc.

 • Conteaza rezultatul celor 4 ani de studii nu tinuta de la bal. Dar cum in Romania sunt promovate Pitipoance se pare ca au intaietate tinutele vestimentare nu pregatirea in domeniu.

 • Au de unde ….banii vin la majoritatea din video chat….
  Este un eveniment major că vin îmbrăcate….altfel stau numai dezbrăcate cu orele ….
  Mai multe detalii vă pot spune colegii lor ..cum și cât cer fetele !!!

 • Să vă fie rușine ,cu acest articol și dacă o să stergeți comentariul am să scriu până o să intre bine în cap!!!
  Ați ademenit aceste fete să vă dea interviu și apoi ați înflorit și ați interpretat cum ați vrut voi.Dacă nu o să ștergeți acest articol sau nu o să faceți rectificare s-ar putea să vă știe tot internetul.
  Nu sunt copii de bani gata și sunt cele mai bune la învățătură din clasă și din liceu, cu rezultate deosebite încă din clasa a IX a.Am să distribui articolul la toți profesorii din Colegiu.

Adauga un comentariu