Stiri si curiozitati

Acatist la vreme de necaz și ispită. Ce rugăciuni să rostești în cele mai grele momente

Publicat: 04 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Acatist la vreme de necaz și ispită. Ce rugăciuni să rostești în cele mai grele momente
Atunci când suntem cuprinși de deznădejde și copleșiți de suferințe putem citi un acatist la vreme de necaz și ispită.

Atunci când suntem copleșiți de probleme și suferințe putem citi un acatist la vreme de necaz și ispită. Acesta are o putere taumaturgică deosebită și este de grabnic ajutor pentru cel aflat la nevoie. Iată ce rugăciuni să rostești în cele mai grele momente.

Cel mai puternic acatist la vreme de necaz și ispită

În momentele de grea încercare sufletească sau trupească este bine să rostim din inimă și cu multă smerenie o rugăciune făcătoare de minuni. De grabnic ajutor sunt și acatistele, înzestrate cu o putere vindecătoare deosebită. Pe lângă rostirea unei rugăciuni cu efect imediat, putem citi în cele mai grele momente un acatist la vreme de necaz și ispită. Acesta se rostește zilnic pentru a fi feriți de rele și a avea parte de ocrotirea divină.

,,Apărătorul cel mai mare ești Doamne, bucuria și veselia robilor Tăi, că unde Te afli Tu acolo se stârpește toată întristarea, iar unde nu ești Tu, acolo toată bucuria este deșertăciune. Caută spre mine păcătosul cel ce pier în necazurile mele și prin arătarea îndurărilor Tale, cercetează-ne pe noi care strigăm Ție: Doamne, Dumnezeul nostru, bucuria noastră, dăruiește-ne să ne bucurăm de milostivirea Ta!

Făcătorul îngerilor și Doamne al puterilor, ca să mântuiesti pe omul cel căzut nu Te-ai rușinat de pântecele fecioresc, iar mai pe urmă vândut de ucenicul cel viclean, scuipat ai fost și batjocorit și moarte pe Cruce ai primit, Cuvinte al lui Dumnezeu, că bun ești și iubitor de oameni. Cugetând acestea am îndrăznit și eu, păcătosul, a mă apropia și cu lacrimi a mă ruga:

Doamne Dumnezeul nostru, care ai venit ca să mântuiești, nu pe cei drepți, ci pe cei păcătoși, izbăvește-ne pe noi de ispitele ce ne împresoară;

Doamne, Dumnezeul nostru, Cela ce neputințele noastre le-ai primit și durerile tuturor oamenilor le-ai purtat, vindecă și durerile inimilor noastre;

Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce prin Crucea Ta pace lumii ai dăruit, trimite în sărmana mea inimă pacea ta cea sfânta.”

Ce rugăciuni să rostești pentru alinarea suferințelor și îndepărtarea relelor

În momentele de suferință trupească sau sufletească putem rosti câteva rugăciuni tămăduitoare și făcătoare de minuni. Pe lângă rugăciunile de noapte ce au o forță vindecătoare deosebită, putem citi în cele mai grele momente și Acatistul Sf. Gherasim pentru a scăpa de gândurile rele.

De asemenea, atunci când suntem împovărați de probleme și suferințe putem rosti o rugăciune către Maica Domnului la vreme de încercări și de supărare.

,,Valuri de patimi mă împresoară; mare necaz şi strâmtorare îmi umplu sufletul, o, întru-tot Sfântă Maică, linişteşte sufletul meu cu pacea Fiului tău şi alungă deznădejdea şi întristarea sufletului meu cu harul Său. Potoleşte furtuna păcatelor mele care mă frig precum un vierme în foc şi stinge-i flăcările. Umple-mi inima de bucurie, Preacurată Maică şi împrăştie ceaţa nelegiuirilor mele de la faţa mea, căci acestea mă împresoară şi mă tulbură.”

Rostirea unei rugăciuni în cele mai grele momente este de mare folos și îl ajută pe cel aflat în suferință să treacă mai ușor peste necazuri și să își păstreze credința statornică.

Atunci când suntem cuprinși de deznădejde și copleșiți de suferințe și probleme putem citi un acatist la vreme de necaz și ispită. Acesta are o forță taumaturgică deosebită și este făcător de minuni pentru cel aflat la nevoie.


Schimbarea la Față, 2022: Ce înseamnă și de ce o sărbătorim

Adauga un comentariu