Acatistul Maicii Domnului „Bucuria celor necăjiți”: Rugăciune făcătoare de minuni

11 ian. 2022, 15:44
BZI.ro, în WoW!

Acatistul Maicii Domnului „Bucuria celor necăjiți” este unul dintre cele mai miraculoase acatiste, făcătoare de minuni, este citit de credincioșii necăjiți și aflați la nevoie. Prin această rugăciune cei ce caută alinare și mântuire citesc Acatistul Maicii Domnului „Bucuria celor necăjiți” pentru a se vindeca de suferință. 

Conform învățăturii ortodoxe, Maica Domnului este pururea împreună cu Hristos în ocrotirea nevăzută a tuturor celor care se roagă și cer mântuire. 

Acatistul Maicii Domnului „Bucuria celor necăjiți”: Rugăciune la vreme de necaz 

Această rugăciune se poate citi la vreme de necaz, pentru bucurie și pace sufletească, pentru îndeplinirea dorințelor și izbăvire din nevoie. Citită și rostită zilnic, Acatistul Maicii Domnului „Bucuria celor necăjiți”, aduce alinarea celor aflați în suferință, întristare și suspin. Poate fi citită și ca semn de mulțumire și binecuvântare pentru ajutorul și sprijinul simțit pe care Maica Domnului și Hristos ni le-au oferit. 

Rugăciunea începe cu troparul „Apărătoare Doamnă, pentru biruinţă mulţumiri, izbăvindu-ne din nevoi, aducem ţie, Născătoare de Dumnezeu noi robii Tăi. Ci, ca ceea ce ai stăpânire nebiruită, slobozeşte-ne din toate nevoile, ca să strigăm ţie: Bucură-te, Mireasă, pururea Fecioară!” și se continuă cu rugăciunea către Maica Domnului:

„O, Preasfântă Stăpână, Preacurată Fecioară Născătoare de Dumnezeu, Maica Domnului Dumnezeului meu, Iisus Hristos, cad înaintea ta şi mă rog ţie, Maicii Împăratului, mai înainte îndreptând către tine această nevrednică a mea rugăciune”. 

icoana maica domnului cu princul hristos

Această rugăciune se poate citi la vreme de necaz, pentru bucurie și pace sufletească, pentru îndeplinirea dorințelor și izbăvire din nevoie

Acatistul Maicii Domnului „Bucuria celor necăjiți” cuprinde 13 condace și 13 icose care se citesc pentru a aduce bucurie celor aflați la necaz, bolnavi sau a găsi liniștea și pacea sufletească. 

Rugăciunea se termină cum a început, cu icosul 1 și condacul 1, rugăciunea Maicii Domnului ce cuprinde slava pe care o adresăm:

Împărăteasa mea cea preabună, nădejdea mea, Născătoare de Dumnezeu, prietena sărmanilor, folositoarea celor neputincioşi şi ocrotirea celor necăjiţi; vezi nevoia mea şi necazul meu. Ajută-mă, că sunt neputincios, hrăneşte-mă ca pe un străin.

Ştii nevoia mea, uşurează-mă de ea precum voieşti căci nu am alt ajutor afară de tine, nici altă folositoare grabnică, nici altă bună mângâiere, decât numai pe tine, o, Maică a lui Dumnezeu, ca să mă păzeşti şi să mă acoperi în vecii vecilor. Amin.”. 

persoana care se roaga la icoana

Rugăciunea începe cu troparul „Apărătoare Doamnă, pentru biruinţă mulţumiri, izbăvindu-ne din nevoi”

Acatistul Maicii Domnului „Bucuria celor necăjiți”: Minunile săvârșite de acestă rugăciune 

Grija pe care Maica Domnului o poartă credincioșilor în chip nevăzut se simte mai intens după citirea timp de 40 de zile al Acatistul Maicii Domnului „Bucuria celor necăjiți”. Minunile săvârșite nu au încetat să apară și, spun credincioșii, prin rugăciune și credință, orice se poate îndeplini. Familii aflate la necaz sau femei care nu puteau aduce pe lume copii, persoane aflate în boală grea au fost ajutate de Maica Domnului și au găsit regăsirea și pacea interioară. 

Împreună cu această rugăciune făcătoare de minuni preoții recomandă și citirea rugăciunilor la icoana Maicii Domnului „Bucurie Neașteptată” pentru ajutorarea și scăparea de necaz și supărare. Maica Domnului și Hristos nu întârzie să ne liniștească suferința dacă rugăciunile sunt cu folos spiritual, credință și răbdare absolută pentru a depăși toate piedicile întâlnite. 

O viață în credință, mântuire și mulțumire sufletească este adusă de Acatistul Maicii Domnului „Bucuria celor necăjiți”.

icoana maica domnului cu princul hristos

Grija pe care Maica Domnului o poartă credincioșilor în chip nevăzut se simte mai intens după citirea timp de 40 de zile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *