Titlurile zilei

Accident cumplit la Brașov, un bărbat din Iași a murit zdrobit de un TIR. „Se încearcă mușamalizarea” – FOTO/VIDEO

Publicat: 24 mart. 2023
_____ Vizualizări 21 Comentarii
Accident cumplit la Brașov un bărbat din Iași a murit zdrobit de un TIR. Se încearcă mușamalizarea  FOTOVIDEO
Potrivit comunicatului transmis de către IPJ Brașov a transmis eronat faptul că bărbatul decedat ar fi fost cel vinovat de producerea accidentului

Accident cumplit la Brașov, un bărbat în vârstă de 51 de ani și-a găsit sfârșitul, fiind zdrobit de un TIR. Soția șoferului decedat susține faptul că, deși a fost constatată cauza accidentului, se încearcă mușamalizarea cazului

La începutul anului 2021, știrea a cutremurat și cele mai tari inimi. Accidentul produs între două TIR-uri, în județul Brașov, a dus la decesul unui bărbat din Iași, în vârstă de 51 de ani, tatăl unui tânăr student la Academia Navală. La acea vreme, știrea a făcut înconjurul țării, însă, pe lângă cutremurătoarea veste a decesului din familia Chirnoagă, familia a mai primit o lovitură grea.

Mai exact, se pare că polițiștii din cadrul IPJ Brașov ar fi declarat, potrivit presei naționale, că accidentul ar fi fost produs pe fondul adormirii la volan a ieșeanului, contrar faptului că soția lui Cătălin Chirnoagă are documente concludente în care sunt precizate cauzele reale ale teribilului accident. Mai mult decât atât, potrivit Gabrielei Chirnoagă (49 de ani), soția bărbatului decedat, se pare că ancheta nu s-a încheiat nici în prezent, iar șoferul vinovat ar putea scăpa fără nicio sancțiune.

Accident cumplit la Brașov. Soția bărbatului decedat acuză autoritățile de tergiversarea cazului

Locul accidentului
Soția așteaptă să i se facă dreptate

Gabriela Chirnoagă, mama unui tânăr student și soția bărbatului care și-a găsit sfârșitul anul trecut, într-un accident cumplit, la Brașov, își duce singură lupta cu autoritățile pentru a spăla imaginea omului cu care și-a construit o familie, dar care acum nu mai este lângă ea. Mai exact, pe lângă faptul că, la data tragediei (n.r. – 16 ianuarie 2021), potrivit articolelor apărute în presa națională, IPJ Brașov a declarat că ieșeanul ar fi fost vinovat de producerea tragicului accident, urmărirea penală nu a fost încheiată nici până în prezent.

„Vinovatul este, de fapt, șoferul celuilalt TIR, mai exact Ioan Dumise, am și documente care atestă acest lucru. Mai mult decât atât, organele de cercetare au stabilit, din ziua accidentului, faptul că nu soțul meu a fost vinovat! De atunci, nici în ziua de azi, vinovatul nu plătește. Se încearcă mușamalizarea cazului, ca Ioan Dumise să scape ca fiind nevinovat.

Nu e corect așa ceva, soțul meu a fost un șofer cu experiență, un șofer atent, nu ar fi putut niciodată să adoarmă la volan. Cum și-au permis să spună așa ceva și de ce nu au dezmințit măcar? Acum aștept expertiza, nici expertul nu răspunde la telefon, nu a făcut nicio expertiză de anul trecut, de când a fost numit în cazul acesta. Dacă nu își face treaba, va fi amendat cu 600 de lei, va interveni prescripția și vinovatul va fi liber”, a transmis soția bărbatului, Gabriela Chirnoagă.

Pe de altă parte, contactat de reporterii BZI, expertul Toganel, cel care a fost numit în cazul teribilului accident, susține faptul că a fost foarte aglomerat.

„La mine s-au suprapus mai multe activități, nu sunt doar expert judiciar, sunt și cadru didactic universitar, iar abia undeva în toamnă s-au depus, la dosar, documentele necesare pentru pornirea expertizei. La acest moment, dosarul este la poliție. Nu a depășit termenul pentru a interveni prescripția, nu știu cât ar mai dura până la depășirea termenului. Vă asigur că în câteva zile va fi depusă expertiza. Am luat legătura și cu poliția de la Rupea, și cu expertul parte, deci se depune”, a declarat expertul judiciar din acest caz.

Pe numele șoferului vinovat a fost deschisă procedura de cercetare penală

Imagini de la locul accidentului
Accident teribil în județul Brașov

Potrivit constatărilor oficiale, a fost deschisă procedura de cercetare penală „in rem”, cu privire la săvârșirea infracțiunii de ucidere din cupă, pe numele lui Ioan Dumise.

„Prin ordonanța organelor de cercetare penală a poliției judiciare, din data de 16 ianuarie 2021, s-a dispus începerea urmăririi penale «in rem», cu privire la săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

În data de 16 ianuarie 2021, în jurul orei 01:50, numitul Dumise Ioan-Simion, pe DN 13, a condus ansamblul de vehicule format din autocamionul marca DAF, cu numărul de înmatriculare BH 62 ZPA, și semiremorca marca SCHMITZ CARGOBULL, cu numărul BH 43 SPU, iar la km 83+800 m nu a adaptat viteza la condițiile de drum, curbă la dreapta, carosabilul fiind umed, semiremorca a derapat cu partea din spate spre sensul opus de mers și a intrat în coliziune laterală cu partea frontală a ansamblului de vehicule format din autocamionul marca MAN, cu numărul de înmatriculare VS 87 DAC, condus regulamentar pe DN 13, dinspre Mureș spre Brașov, de numitul Chirnoagă Cătălin. În urma accidentului rutier a rezultat decesul conducătorului auto, Chirnoagă Cătălin, conform Raportului de autopsie medico-legală”, se arată în ordonanța transmisă de Poliția Orașului Rupea, județul Brașov.

Cu toate aceste evidențe greu de contestat, se pare că șoferul vinovat conduce în continuare, iar Gabriela Chirnoagă se luptă cu toate puterile pentru a spăla imaginea iubitului său soț. Aceasta cere cu disperare încheierea anchetei, iar vinovatul să fie tras la răspundere. În același timp, Gabriela Chirnoagă face apel pentru urgentarea cazului pentru a nu exista riscul intervenirii prescripției.

Un bărbat din Iași a decedat acum doi ani, într-un accident cumplit, în județul Brașov. Soția acestuia, Gabriela Chirnoagă, lupă cu ultimele puteri pentru a-i face dreptate și pentru ca vinovatul să plătească, însă se pare că ancheta ar fi tergiversată.

Comentarii
  • Spagarule!!!! Ce astepti!!! Mancate ar puscaria expert spagar ce esti!! Favorizezi infractorul????cum ti ar fi sa si creasca nevasta ta copiii singura?????

  • Dumșe asta se da mare profesionist pe fb, abia a scos camionul din garaj și a făcut crima. Cine îl lasă dom’le sa conducă?????? Ne omoară toți ‘profesioniștii’ pe străzi!!!!!!

  • Ce-ai făcut bobiță!!!!!! Îl știam pe omu asta, bun șofer. Togănele tată, dă drumu la treabă ca-i groasă!!!!!! Te bate Dumnezeu!!

  • Oare cum poti dormi linistit cind stii ca familia lui nu doarme de suparare ?? Oare cum de poti lasa infractorul cu permis ?? Nu ti dai sesma ca poate omori pe altul???

  • Oae cum dormi linistit cind stii ca o familie plinge?? Cum poti lasa infractorul cu permis auto ?? Daca omoara pe altul ?? Ai sa adtepti spaga iar ?? Din asta te hranesti???

  • Cum poti dormi linistit stiin ca familia lui e indoliata? Cum poti lasa infractorul cu permis auto?? Daca omoara pe altii?? Daca intra intr o masina cu copiii?? Nenorocitule!! O formula matematica n o poti face si sa o semnezi?? Ce expert esti tu ??? 2 ani au trecut !!’ Sa te ajutam noi ???

  • Eu ma ntreb ce preda el la școală, asa exemplu ce e???!!!!!!!!!! Studenții știu ce profesor au???????? Nu credeam ca exista asa ceva

  • Toganel expert judiciar- nu știu cât ar mai dura până la depășirea termenului prescriptiei, asta e expert judiciar cum sunt eu comandant de submarin

  • Interesant dacă toate expertizele pe care le-a făcut au durat atât, era demult fără licență. Mergeți doamna mai departe!!!!!

  • Faceti i plingere penala de favorizarea infractorului! Sa vedem cum isi scoate caciula nenorocitul de expert care va duce cu presu’!!

  • Alo Biroul central al experților!!!!!! Ministerul justiției!!!!! Unde sunteți?????
    Hrăniți un pui de infractor, favorizarea făptuitorului?????
    În celelalte expertizele ale lui a fost corect oare?????????
    Miroase a PENAL

Adauga un comentariu