Local

Accident rutier grav la Lețcani, soldat cu mai multe victime. Trei autoturisme au fost implicate, iar o persoană și-a pierdut viața – EXCLUSIV, FOTO, LIVE VIDEO, UPDATE

Publicat: 01 aug. 2022
_____ Vizualizări 9 Comentarii
Accident rutier grav la Lețcani soldat cu mai multe victime. Trei autoturisme au fost implicate iar o persoană și-a pierdut viața - EXCLUSIV FOTO LIVE VIDEO UPDATE
Accident rutier grav la Lețcani, soldat cu mai multe victime

Luni, 1 august 2022, a avut loc un accident rutier în Letcani, pe DN28, județul Iași. Din primele informații deținute de reporterii BZI, se pare că au fost implicate trei autoturisme, iar două dintre ele au ieșit din decor. Într-un autoturism marca Touran se aflau 7 persoane, 4 adulți și 3 copii, iar în celalalt autoturism se aflau 2 persoane.

TEXT INITIAL: Accident auto în Leţcani, pe DN 28, unde o maşină s-a răsturnat. Din informaţiile preliminare sunt 5 victime la locul evenimentului rutier.

UPDATE: Prof. dr. Diana Cimpoeșu a transmis detalii despre victimele din accident.

„Constantin B., în vârstă de 72 ani, șoferul autoturismului în care se aflau victimele, a suferit un traumatism cranio cerebral fără pierderea cunoştinţei, contuzie umăr stâng, fracturi costale C7, C8 stângi cu pneumotorax stâng în cantitate mică. A fost dirijat la chirurgie toracică.

F. Meda, un bărbat în vârstă de 46, a suferit un traumatism toraco abdominal, o plagă tăiată cot drept, traumatism coloana cervicală, traumatism genunchi drept. A fost dirijat la spitalul de Neurochirugie.

Un alt bărbat Dekkersgieter, în vârstă de 49 ani. A suferit policontuzii, fractura gamba stânga. A fost internat la Ortopedie, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi.

UPDATE 2 AUGUST 2022 08.30:

La data de 1 august a.c., în jurul orei 20.00, am fost sesizați despre un accident rutier soldat cu victime omenești, produs pe DE 583.  Din cercetările efectuate până în prezent s-a constatat faptul că în accident au fost implicate trei autovehicule. În urma accidentului, o persoană a decedat, iar alte 6 persoane au fost rănite. Cei trei șoferi au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, iar cercetările sunt continuate.

UPDATE: Victima care era resuscitată și-a pierdut viața. La fața locului urmează să se deplaseze un echipaj de la Institutul de Medicină Legală pentru a i se efectua necropsia în vederea stabilirii cauzei decesului.

„Persoana încarcerată nu a răspuns manevrelor de resuscitare cardio-pulmonară. La ora 20.44 a fost declarată decedată.
Echipajele poliției rutiere sosite la locul evenimentului rutier vor stabili cauza producerii accidentului rutier”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

UPDATE: Impactul a fost destul de violent, mașinile au ajuns în afara părții carosabile, iar accidentul s-ar fi produs pe fondul unei depășiri. O persoană este inconștientă și i se fac manevre de resuscitare la fața locului.

UPDATE: În Touran, pe bancheta din spate era o cantitate foarte mare de sânge, semn că leziunile suferite de pasageri au fost grave.

UPDATE: Prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași, a oferit detalii cu privire la starea în care se află victimele.

„Este accident rutier cu victime multiple, 7 persoane din 2 autoturisme. 4 adulti dintre care o victimă încarcerată, în curs de resuscitare, asistată de echipaj Terapie Intensivă Mobilă, ceilalți 3 policontuzionați cu fracturi de membre inferioare.
3 copii preluați de echipaj Autospeciala de Transport Victime Multiple și rezidentul de pe TIM vor fi dirijați la UPU pediatrie”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

UPDATE: Persoana încarcerată a fost scoasă și i se acordă îngrijiri medicale.

UPDATE: A fost trimis suplimentar și un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă.

La fața locului s-au deplasat din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași două autospeciale de intervenție cu module de descarcerare, un echipaj pentru transport victime multiple și trei echipaje de la Serviciul de Ambulanță Județean Iași.

Traficul se desfășoară cu dificultate, iar mai multe echipaje de poliție au ajuns la fața locului pentru a dirija restul participanților la trafic.

Comentarii
Adauga un comentariu