Local

Accident rutier grav în Podul de Piatră. Un echipaj medical intervine de urgenţă – Exclusiv/ Galerie foto/ Live Video

Publicat: 03 mart. 2021
accident
Evenimentul rutier a avut loc în zona benzinăriei Lukoil din Podul de Piatră, municipiul Iaşi.

Pe 3 martie 20201 s-a produs un accident rutier în Iaşi. Din informaţiile deţinute de reporterii Cotidianului BZI se pare că evenimentul rutier a avut loc în zona benzinăriei Lukoil din zona Podul de Piatră.

La faţa locului s-au deplasat de urgenţă echipaje medicale dar și de polițiști de la Serviciul Rutier. În coliziune au fost implicate două autoturisme: un BMW și o Dacia Logan (taxi).

Șoferul taxiului a fost încarcerat. Conform informațiilor se pare că taximetristul se afla sub influența băuturilor alcoolice. Acesta avea o alcolemie de 0.07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Recomandări pentru evitarea producerii accidentelor rutiere

Oamenii legii acționează în permanență cu scopul de a reduce riscul rutier, de a combate principalele cauze care generează accidentele rutiere și de a salva vieție, dar și pentru a sancționa participanții la trafic care nu respectă regulile de circulație, fiind un real pericol pentru siguranța circulației pe drumurile publice.

Recomandările Poliției Române pentru șoferi pentru a evita producerea accidentelor rutiere:

Contribuie la siguranţa rutieră! Nu conduce autovehicule dacă ai consumat băuturi alcoolice!

Planifică-ţi din timp călătoria! Dacă vremea este nefavorabilă renunţă la utilizarea automobilului propriu şi foloseşte transportul în comun.

Pe carosabil se pot forma zone alunecoase înainte ca termometrul să arate 0˚C. Ia în calcul iminenţa apariţiei poleiului!

Pleci la drum de sărbători? Nu risca să conduci obosit, ia pauze dese!

Este foarte important să ai o bună vizibilitate în trafic. Nu pleca la drum până nu ai curăţat complet toate geamurile maşinii.

Este ilegal să conduci sub influenţa substanţelor psihoactive, inclusiv a unor medicamente care conţin asemenea substanţe.

Distanţele de frânare pot fi de până la 3 ori mai mari pe drumuri alunecoase. Adaptează-ţi viteza şi circulă cu prudenţă!

Dacă ai consumat câteva pahare cu alcool în cursul serii, este posibil ca dimineaţa să fi încă sub influenţă. Nu risca să conduci astfel!

Asigură-te că sistemul de control al stabilităţii autovehiculului tău este pornit, pentru a-ţi asigura o tracţiune optimă.

Nu accepta să te urci într-o maşină condusă de un şofer băut! Anunţă imediat poliţia.

Dacă drumarii acţionează pentru deszăpezire creează-le spaţiu de lucru! Nu-i depăşi şi facilitează-le acţiunea!

Porneşti la drum lung de sărbători? Ca tine procedează alte câteva mii de şoferi! Ia-ţi o rezervă de timp!

 

Comentarii
Adauga un comentariu