Local

Accident rutier mortal, pe o șosea din Iași! Șoferul din bolidul BMW nu a putut evita impactul devastator. Pasagerii nu au avut nicio șansă de supraviețuire

Publicat: 25 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Accident rutier mortal pe o șosea din Iași Șoferul din bolidul BMW nu a putut evita impactul devastator. Pasagerii nu au avut nicio șansă de supraviețuire
Un ieșean a fost condamnat definitiv de magistrați, după producerea unui accident rutier mortal pe o șosea din județ

Un ieșean a fost pedepsit definitiv, după producerea unui accident rutier mortal pe o șosea din județ. Astfel, magistrații l-au condamnat pe Tinca Tuchel la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă. Doi oameni și-au pierdut viețile în urma impactului devastator

Accident rutier mortal, pe o șosea din Iași! Șoferul din bolidul BMW nu a putut evita impactul devastator. Acum a venit „nota de plată” pentru conducătorul auto. Astfel, Curtea de Apel Iași a menținut condamnarea lui Tinca Tuchel. Inițial, șoferul fusese condamnat de Judecătoria Pașcani la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă. De asemenea, magistrații au obligat asiguratorul mașinii să achite despăgubiri către rudele victimelor.
Tinca Tuchel, acuzat de comiterea unui accident rutier mortal pe o șosea din județul Iași

Procesul lui Tinca Tuchel a început în urmă cu aproximativ un an. Atunci, procurorii l-au trimis în judecată sub acuzația de ucidere din culpă.

„În fapt, s-a reținut că, la data de 4 iulie 2015, la ora 00:08, agenții Poliției Municipiului Pașcani – Biroul Rutier au fost sesizați prin intermediul serviciului 112 despre producerea unui accident rutier pe DN 2, în afara localității Miroslovești, soldat cu victime omenești. Drept urmare, la fața locului s-a deplasat de urgență un echipaj al Biroului Rutier, care a constatat că cele sesizate se confirmă, în sensul că, în jurul orei 00:05, inculpatul a condus autovehiculul marca BMW pe DN 2 / E 85, în afara localității Miroslovești, din județul Iași, pe sensul de deplasare spre Suceava, având ca pasageri pe bancheta din spate pe numiții C.M.C. și L.T.”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

Impactul devastator nu a putut fi evitat din cauza vitezei

Oamenii legii au precizat că, din cauza neadaptării vitezei la condițiile concrete de drum, la km 364 + 200 metri, într-o curbă la stânga, autoturismul condus de Tinca Tuchel a pătruns pe acostament, motiv pentru care a intrat în derapaj lateral, apoi în coliziune cu trunchiul unui arbore de pe marginea șoselei. În urma impactului, autoturismul a fost grav avariat, iar ocupanții banchetei din spate au suferit leziuni incompatibile cu viața, decedând pe loc.

„Tot în urma producerii accidentului rutier, inculpatul a suferit leziuni ușoare, neimpunându-se internarea sa în spital. Inculpatul a fost testat cu aparatul etilotest însă rezultatul a fost negativ, aspect confirmat ulterior și de buletinul de analiză toxicologică. În momentul producerii impactului cu trunchiul arborelui, viteza autoturismului marca BMW condus de către inculpat a fost de circa 73 km/h, ceea ce reprezintă viteza autoturismului la impact. Deși este probabil ca viteza inițială de deplasare a autoturismului să fi fost mai mare, în lipsa unor urme de frânare / derapare anterioare momentului impactului, viteza inițială nu poate fi determinată. S-a mai concluzionat că inculpatul putea preveni producerea accidentului dacă ar fi adaptat viteza de deplasare a autoturismului la condițiile concrete de drum, astfel încât să nu piardă controlul asupra direcției de deplasare”, au mai afirmat oamenii legii.

Adauga un comentariu