Local

Accident rutier mortal, pe o stradă din Iași! Șoferul nu a văzut nimic, din cauza farurilor unei alte mașini! Victima era sub influența alcoolului și se deplasa pe mijlocul drumului!

Publicat: 01 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Accident rutier mortal pe o stradă din Iași Șoferul nu a văzut nimic din cauza farurilor unei alte mașini Victima era sub influența alcoolului și se deplasa pe mijlocul drumului
Un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean

Un impact devastator, care a avut loc pe șoselele din Iași, a dus la moartea unui bărbat de 66 de ani. Judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași l-au condamnat pe șofer, reținând că victima a avut partea ei de vină. Magistrații au constatat că victima era îmbrăcată în negru, se afla sub influența alcoolului și se deplasa pe mijlocul drumului. Inițial, Cosmin Petru Leonte fusese achitat la prima instanță, tânărul de 24 de ani susținând că a fost orbit de farurile unui alt autoturism chiar înainte de producerea accidentului rutier mortal

Un accident rutier mortal, care a avut loc pe o stradă din Iași, a dus la pedepsirea unui șofer. Asta, în condițiile în care tânărul de 24 de ani a susținut că a fost, practic, orbit de farurile unui autoturism care circula din sens opus. Mai mult, magistrații au constatat că victima, în vârstă de 66 de ani, era sub influența alcoolului și se deplasa pe mijlocul drumului.
Astfel, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au admis recent apelurile formulate în dosarul ce îl privește pe Cosmin Petru Leonte. Magistrații au desființat sentința de achitare a tânărului șofer, sub acuzația de ucidere din culpă.

„Instanța îl condamnă pe inculpatul Cosmin Petru Leonte la pedeapsa de 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă. Obligă condamnatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei comunei Probota sau în cadrul Școlii Gimnaziale „Petru Anghel” Probota. Stabilește culpa concurentă a victimei C.B. în proporție de 50 la sută”, au precizat magistrații ieșeni.

Despăgubiri consistente acordate rudelor victimei

Pe lângă condamnarea lui Cosmin Petru Leonte, judecătorii au admis în parte și pretențiile formulate de către rudele victimei. Astfel, magistrații au obligat firma Euroins România Asigurare-Reasigurare SA București să le achite acestora, în total, daune morale de 500.000 de lei. Sentința este definitivă.
De remarcat este faptul că, inițial, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus achitarea tânărului în vârstă de 24 de ani. Astfel, judecătorii au considerat că fapta nu a fost comisă de către Cosmin Petru Leonte cu vinovăția prevăzută de lege.

Cosmin Petru Leonte, acuzat de ucidere din culpă în urma impactului devastator

Procesul lui Cosmin Petru Leonte a început în urmă cu mai bine de un an. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe tânăr, sub acuzația de ucidere din culpă.

„Pe 3 noiembrie 2016, în jurul orei 21:10, inculpatul a condus autoturismul marca Volkswagen Golf pe Drumul Național 24C, în direcția Probota – Iași, împrejurare în care, fără a adapta viteza de deplasare condițiilor de vizibilitate mult diminuate, a lovit pietonul C.B. Acesta din urmă era angajat neregulamentar în traversarea străzii. În urma producerii accidentului rutier a rezultat decesul pietonului”, au susținut anchetatorii ieșeni.

Ce a spus șoferul acuzat după accidentul rutier mortal

La audieri, Cosmin Petru Leonte a susținut că, înainte de producerea impactului, în zona kilometrului 9+900 m, în afara localității Cîrniceni, a fost jenat de luminile farurilor unui vehicul care circula din sens opus, el reducând viteza de deplasare.

„Imediat după ce am trecut de autovehiculul ce rula din sens opus, am observat în față, de la o distanță foarte mică, de aproximativ 5 metri, prezența unui pieton pe carosabil. Bărbatul era îmbrăcat în haine de culoare închisă (pantaloni negri, fes negru cu gri și haină gri), care, fie se deplasa aproape de mijlocul benzii de circulație, fie se angajase în acel moment în traversarea șoselei, fără să se asigure”, a afirmat acesta.

În urma impactului devastator, victima a murit pe loc din cauza leziunilor suferite. După efectuarea necropsiei, oamenii legii au constatat că victima se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație de 1,75 g/l alcool pur în sânge.

Adauga un comentariu