Local

Accidentele rutiere grave parcă nu se mai opresc. Ieri dimineață, o ambulanță  privată s-a făcut praf la Valea Lupului. Care a fost cauza?

Publicat: 23 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Accidentele rutiere grave parcă nu se mai opresc. Ieri dimineață o ambulanță  privată s-a făcut praf la Valea Lupului. Care a fost cauza
Încă un accident rutier s-a petrecut la Iași, iar în urma impactului mai multe persoane au ajuns la spital

Încă un accident ce putea avea urmări grave s-a petrecut la Iași. Ieri dimineață, o ambulanță privată care transporta mai mulți pacienți la dializă s-a izbit violent de o autoutilitară. În urma impactului, patru persoane au ajuns la spital, având nevoie de îngrijiri medicale

Accidentele rutiere grave parcă nu se mai opresc la Iași. Ieri dimineață, o ambulanță privată s-a făcut praf la Valea Lupului, după ce a intrat în coliziune cu o autoutilitară. În ambulanța de la BGS se aflau trei pacienți și șoferul, iar în urma impactului au fost răniți cu toții.

„Accident rutier pe DN 28, pe raza comunei Valea Lupului (zona Antibiotice), coliziune între două mașini. Intervin o autospecială de intervenție și stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, echipajul SMURD-TIM, două echipaje de prim ajutor și un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean Iași, care era în zonă.

Coliziunea s-a produs între o ambulanță pentru transport persoane dializate și o autospecială a unui operator de salubritate. Sunt asistate patru persoane policontuzionate, conştiente: trei pacienţi dializați și conducătorul auto. Conducătorul autospecialei de salubritate refuză examinarea”, au transmis reprezentanţii ISU Iaşi, imediat după producerea accidentului rutier.

Dosar penal în urma accidentului rutier

 Pe fir au intrat și polițiștii ieșeni care au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Urmează să se stabilească modul în care s-a produs accidentul rutier. De asemenea, șoferul care va fi găsit vinovat va avea de dat explicații în fața legii.

„La data de 22 decembrie, în jurul orei 6:00, polițiștii ieșeni au fost sesizați prin apel unic de urgență 112 despre faptul că pe DE 583 a avut loc un accident rutier soldat cu victime omenești. Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat faptul că între două auto a avut loc o coliziune soldată cu rănirea a patru persoane. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Încă o tragedie a fost evitată la milimetru

Cu doar câteva zile înainte, o adevărată tragedie era să se producă la Pașcani. În afara localității Pașcani, un autocar în care se aflau 33 de persoane s-a răsturnat. Dintre cele 33 de persoane, 25 au ajuns la spital cu diferite leziuni. La Iași a fost declanșat planul roșu de intervenție.

„Planul roșu de intervenție a fost activat la 00:05 și dezactivat la 01:35. La locul intervenției s-a deplasat și o autospecială de descarcerare grea. La ora 00:03, apel prin SNUAU 112, un autocar cu 35 de persoane s-a răsturnat în municipiul Pașcani.

Au intervenit forțe și mijloace de intervenție din cadrul inspectoratului. La locul intervenției au fost deplasate 3 EPA, 1 TIM, 2 ATPVM, 1 ASAS, 6 SAJ tip B, 2 SAJ tip C. În urma evaluării medicale au fost transportate la spital 25 de persoane, din care două la Spitalul de Copii «Sfânta Maria» Iași. Din totalul persoanelor, 15 aveau vârste cuprinse între 14 și 17 ani”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgențe (ISU) Iași.

Adauga un comentariu