Cancan ultimă oră

Aceasta era ultima dorință a lui Naomy, prima femeie transgender din România, care a murit departe de țara sa

Publicat: 22 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Aceasta era ultima dorință a lui Naomy prima femeie transgender din România care a murit departe de țara sa
Aceasta era ultima dorință a lui Naomy, prima femeie transgender din România, care a murit departe de țara sa

Naomy Moldovan, prima femeie transgender din România, s-a stins din viață pe un pat de spital din Germania, acolo unde a fost internată după ce s-a confruntat cu mari probleme de sănătate. Vestea a venit ca un șoc pentru mulți români care au urmărit-o în urmă cu ani buni pe micile ecrane, mai ales că nimeni nu mai știa nimic de ea de ceva vreme.

Se pare, însă, că Naomy a murit fără a-și vedea visul îndeplinit, acela de a fi o mare artistă, iar talentul ei să fie recunoscut pe plan internațional.

Aceasta era ultima dorință a lui Naomy, prima femeie transgender din România, care a murit departe de țara sa

Aceasta și-a încercat norocul ani la rând, dar fără rezultat, iar impresarul cu care a colaborat Naomy a făcut recent o serie de dezvăluiri despre planurile cântăreței, care se gândea ca la un moment dat să reediteze albumul pe care îl realizase în urmă cu ceva timp, pentru a încerca să se lanseze din nou în muzică.

„Avea un album scos la mine, dar voia o reeditare. Dorința e una, putința e alta, căci era cam nehotărâtă, mai făcuse două piese noi, voia să le adăugăm pe vechiul album, mai înregistrase câte ceva. Voia un album de muzică ușoară, avea o voce bună, recunosc, dar mare ei problemă a fost cu nehotărârea.

Apoi, a dispărut brusc, a plecat în străinătate, mai venise de vreo două-trei ori, în țară, avea nevoie de bani, avea mari probleme financiare.

Am fost singurul care i-a sărit în ajutor, o vreme. A fost un om bun, în felul său”, spune Radu Baron, pentru Playtech Știri.

Viorel Lis a ajutat-o foarte mult pe Naomy

Naomy nu a avut deloc o viață ușoară, căci aceasta și-a trăit întreaga copilărie într-un orfelinat, departe de dragostea și căldura unei familii.
De-a lungul vieții, însă, aceasta a primit sprijin din partea străinilor, pe care încet, încet a început să-i considere familie. Printre cei ce au ajutat-o pe cântăreață se numără și Viorel Lis, la adresa căruia avea mereu doar cuvinte de laudă.

”Era un talent, toată lumea a recunoscut, voce avea, am cunoscut-o când, de fapt, era el, Florin. Era cam nehotărâtă și în privința imaginii. Aflasem că intenționa să scrie și o carte despre viața dură trăită în orfelinat.

A fost și la Eurovision, finala națională, avea voce, păcat. Nu mi-a vorbit niciodată despre familie, n-am reținut că ar fi avut pe cineva foarte apropiat. Știu însă că Viorel Lis a ajutat-o mult pe Naomi, la un moment dat, îl lăuda mereu.

De vreo doi ani, însă, Naomi nu mi-a mai dat niciun semn din străinătate”, a mai spus Radu Baron.

Adauga un comentariu