Prima pagină » Titlurile zilei » Aceasta este vila din Iași în care se lăfăie Beatrice Rancea, cercetată pentru o fraudă de 5 milioane de lei! Banii nu au fost o problemă pentru șefa Operei Naționale care și-a făcut orice moft! – (EXCLUSIV GALERIE FOTO)

Aceasta este vila din Iași în care se lăfăie Beatrice Rancea, cercetată pentru o fraudă de 5 milioane de lei! Banii nu au fost o problemă pentru șefa Operei Naționale care și-a făcut orice moft! – (EXCLUSIV GALERIE FOTO)

05 mart. 2021, 02:00,
Valentin Hutanu, în Titlurile zilei

Bine ascunsă de privirile indiscrete, vila de lux în care trăiește balerina Beatrice Rancea este amplasată tocmai în comuna Bârnova, sat Vișani, strada Orientului, numărul 29! Managerul suspendat al Operei Naționale Române, anchetată de procurori pentru un prejudiciu de 5 milioane de lei, achită aproape o mie de euro pe lună, chirie, pentru a locui aici. Beatrice Rancea este acuzată de abuzuri și ilegalități grave și că ar face parte dintr-un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals

Vila de lux, unde chiria lunară este de aproape o mie de euro și în care trăiește balerina Beatrice Rancea, este amplasată tocmai în comuna Bârnova, sat Vișani, Strada Orientului, numărul 29! Lângă aceasta este o frumoasă livadă cu meri, într-un cadru natural superb și departe de privirile indiscrete. Imobilul are un etaj și o mică grădină cochetă.

În curte, Beatrice Rancea fiind mare iubitoare de animale, este și o cușcă unde stă, plictisit, un cățel. În timp ce numeroși artiști au fost dați afară, au ajuns la limita sărăciei și au avut probleme grave de sănătate (pe fond de stres și hărțuire), le-a fost distrusă cariera artistică, balerina Beatrice Rancea trăiește bine mersi în condiții excelente. Asta pe banii instituției de care, așa cum arată ancheta procurorilor, aceasta s-a folosit discreționar și ilegal. Vila are o valoare de peste 100 de mii de euro. În zonă, metrul pătrat are un preț în jur de 20 și până la 30 de euro.

După 10 ani, balerina Beatrice Rancea a fost acuzată de procurori că ar face parte dintr-un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals

De reamintit că, după 10 ani de la momentul în care a fost cocoțată șefă la ONRI, balerina Beatrice Rancea este anchetată de procurori că ar face parte dintr-un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals. Aceasta a pleacat, fiind suspendată din funcție de Ministerul Culturii, pe ușa din dos din poziția de manager al Operei Naționale Române din Iași. Beatrice Rancea este acuzată de abuzuri și ilegalități grave. Chiar dacă demisia ar fi fost un gest moral, Beatrice Rancea nu mai este manager, având în vedere că a fost pusă sub control judiciar. Potrivit Codului de procedură penală, în perioada în care se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte anumite obligații, printre care: „…să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta”.

Potrivit Codului de procedură penală, în perioada în care se află sub control judiciar, Beatrice Rancea trebuie să respecte anumite obligații

Detaliat, potrivit Codului de procedură penală, în perioada în care se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte anumite obligații. Spre exemplu, acesta trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței, să se prezinte la organul de Poliție desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de Poliție sau ori de câte ori este chemat”.

De asemenea, „organul judiciar care a dispus măsura poate impune inculpatului ca, pe timpul controlului judiciar, să respecte una sau mai multe dintre următoarele obligații: să nu depășească o anumită limită teritorială, fixată de organul judiciar, decât cu încuviințarea prealabilă a acestuia, să nu se deplaseze în locuri anume stabilite de organul judiciar sau să se deplaseze doar în locurile stabilite de acesta”. Mai departe, inculpata Beatrice Rancea nu se poate apropia:”de persoana vătămată sau de membrii familiei acesteia, de alți participanți la comiterea infracțiunii, de martori ori experți sau de alte persoane anume desemnate de organul judiciar și să nu comunice, direct sau indirect, pe orice cale, să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta, să comunice periodic informații relevante despre mijloacele sale de existență, să se supună unor măsuri de control”, se mai arată în legislație.

Zdrăngănit de cătușe la Opera Națională Română din Iași și la ușa managerului Beatrice Rancea

Momente șocante (chiar pe 1 martie 2021) la Opera Națională Română din Iași. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Serviciul Teritorial Iași, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Iași au efectuat un număr de 26 de percheziții domiciliare și în instituția Operei, pe raza municipiilor Iași și București. Ancheta vizează destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals. Procurorii DIICOT arată că ar fi vorba de un prejudiciu de 5 milioane de lei.

De peste 10 ani, Beatrice Rancea este acuzată de abuzuri și ilegalități grave. Acest moment este o pată pe imaginea culturală a Iașului și a oamenilor valoroși din domeniu. Decent ar fi ca, până la finalizarea anchetei, Ministerul Culturii să decidă suspendarea managerului Beatrice Rancea având în vedere acuzațiile care-i sunt aduse. Marius Aftaragaci, liderul Sindicatului ARTIS Moldova, susține că s-au întocmit 3 rapoarte privind activitatea managerului ONRI și, numai la Iași, s-au descoperit 142 de nereguli. Astfel, deși a savârșit nenumărate abuzuri, inclusiv față de proprii angajații, managerul nu a avut tăria de caracter să își semneze demisia. Aceasta continuă să fie susținută de oamenii din partidele politice care au interese ascunse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *