Titlurile zilei

Această tânără din Iași cu voce de înger ascunde o dramă în spatele zâmbetului molipsitor! Părăsită de mamă, Diana Crăcană s-a refugiat în muzică. „Vreau să ajung cât mai sus” – FOTO/VIDEO

Publicat: 23 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Această tânără din Iași cu voce de înger ascunde o dramă în spatele zâmbetului molipsitor Părăsită de mamă Diana Crăcană s-a refugiat în muzică. Vreau să ajung cât mai sus - FOTOVIDEO
Diana Crăcană, membru al Ansamblului Artistic Profesionist "Constantin Arvinte", Iași

Una din cele mai talentate fete ale Ansamblului Artistic Profesionist „Constantin Arvinte”, Iași ascunde o poveste tristă în spatele zâmbetului molipsitor. Diana Crăcană are 16 ani și are o voce de aur, însă puțini știu că această fată cu ochi superbi a fost părăsită de mamă când avea doar 3 ani. Cu toate acestea, nimic nu a împiedicat-o să devină una dintre cele mai bune voci ale Iașului

O adolescentă din Iași, crescută pe malul Bahluiul, cu o voce de aur, ascunde în spatele melodiilor vesele o poveste de viață tristă. Diana Crăcană are 16 ani și este una dintre cele mai bune voci ale Iașului. Soarta nu a fost una prea bună cu ea, însă buncii i-au fost mereu sprijin. Diana a fost părăsită de mamă la vârsta de 3 ani și a crescut alături de tată și bunici, ei au fost cei care au mers până în pânzele albe ca ea să ajungă ce este astăzi. Au renunțat la ei pentru a o crește cât mai frumos și fără să simtă lipsa mamei. Veniturile familiei erau din câștigurile tatălui, Andi Crăcană, ale bunicului, Nelu Crăcană, care munceau cum puteau pentru a face bani, și din salariul de educatoare al bunicii, Lăcrămioara Crăcană.

„Am crescut-o de la vârsta de trei ani, cum am putut noi mai bine. Suntem foarte mândri de ea, este extrem de muncitoare și talentată. S-a împărțit între școală, dansuri și canto în fiecare zi. Noi am susținut-o așa cum am putut. Cred că au fost maximum două competiții la care eu și bunicul ei nu am participat, în rest am fost mereu acolo, în spatele scenei, alături de ea, în timp ce tatăl ei muncea în străinătate pentru a ne permite participarea la toate concursurile. Îmi cântă mereu și mă cheamă lângă ea când nu îi iese o melodie și stăm amândouă până reușim. Eu am lucrat timp de 41 de ani ca educatoare”, a declarat Lăcrămioara Crăcană, bunica Dianei.

„Nu am moștenit talentul de la nimeni”

Diana Crăcană și-a început de mică cariera de artist, încă de când era la grădiniță. Toți educatorii și profesorii care au cunoscut-o au văzut în ea un talent fără margini. Era doar un copil când familia a înscris-o la dansuri la Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte”, Iași, iar de acolo s-a schimbat tot. Din acel moment, Diana și-a descoperit pasiunea pentru muzica populară. Diana s-a refugiat în muzică și acesta este felul său de a se exprima, așa a ales să-i mulțumească și buncii ei pentru tot ce a făcut pentru ea. Are în repertoriu o melodie special creată pentru bunica ei, iar versurile vorbesc de la sine.

„Aveam 6 – 7 ani când am început totul, am început cu dansurile populare, iar acolo mi-am dat seama cât de mult îmi place muzica populară și am zis să încerc și cu vocea, a fost ca o joacă pentru mine. Nimeni din familia mea nu mai cântă, nu am moștenit de la nimeni acest talent. Chiar și în prezent sunt membru al Ansamblului Artistic Profesionist «Constantin Arvinte», Iași. De la debutul meu, care în mod oficial a fost la vârsta de 12 ani, atunci am cântat pentru prima dată o melodie, un colind, și până în prezent, am participat la peste 100 de concursuri și festivaluri.

Am enorm de multe diplome și trofee, însă cel mai important pentru mine este trofeul pe care l-am câștigat la Bălți. Acolo am participat alături de alți doi colegi, toți primiseră premiile, diplomele, se terminase tot de pe masă și eu nu primeam nimic, îmi venea să plâng și mă gândeam ce caut eu acolo, ca într-un final să vină la mine cu cel mai mare trofeu, eu luasem premiul cel mare. Îmi doresc pe viitor să continui cu muzica și să ajung cât mai sus”, a precizat Diana Crăcană, cântăreață.

Diana este un model pentru sora ei vitregă

Sora vitregă a Dianei Crăcană, din a doua căsătorie a tatălui, își dorește să îi calce pe urme surorii ei mai mari, iar aceasta o învață tot ce știe. Amândouă sunt extrem de talentate, iar viitorul lor se arată strălucitor. Talentul Dianei a fost descoperit întâmplător în culise, după spectacolele de dans.

„Diana are o soră mai mică, vitregă, pe care o iubește enorm și care îi calcă pe urme. Și ea iubește să cânte, iar Diana, ca o soră mai mare, o ajută și o învață tot ce știe, îi este ca o profesoară. Și cea mică este înscrisă la dansuri, vrea să fie ca Diana. Să vă spun eu cum a fost. Ea cânta prin culise după ce termina de dansat la spectacole, iar profesorii au auzit-o și nu știau cine se aude cântând, iar când au văzut cine e, nu le venea să creadă. Din acel moment s-au ținut de ea și au ajutat-o să își îndeplinească visul. Petre Șușu și Claudia Martinică au fost cei care au ridicat-o. A cântat peste tot în Iași, în țară și în străinătate”, a încheiat Nelu Crăcană, bunicul Dianei.


Adauga un comentariu