O familie de producători de cereale din Iași a decis să treacă la nivelul următor și să scoată pe piață un produs autentic românesc. Au investit peste 50.000 de euro în realizarea acestui produs, iar după un an de aprobări și teste l-au adus în fața consumatorilor
Știați că la câțiva kilometri de Iași, în comuna Scânteia, se produce un mălai unic în țară? O familie de agricultori și-a dorit să le ofere consumatorilor un produs de cea mai bună calitate.
„Sunt fiica producătorilor de la SC Agricola Daiana – părinții mei, Claudia și Neculai. Am adus pe piață primul mălai ecologic din România, care este făcut din porumb sticlos dur, nedegerminat și măcinat integral și imediat vidat. Este primul produs românesc ecologic, nedegerminat, din porumb dur, sticlos, ambalat în vid imediat după măcinare, cu valabilitate de 12 luni la raft și 30 de zile după devidare. La recomandarea medicului cu care colaborăm, prin tehnica de măciniș integral la moară tradițională, am ales să păstrăm embrionul, partea vie a bobului, ce conține toți nutrienții necesari unei diete echilibrate. Ambalarea în vid previne oxidarea și păstrează calitatea, fără a fi necesari conservanți. «Vrednic de Scânteia» este singurul mălai din porumb dur, sticlos, ecologic și nedegerminat (integral), o combinație unică pe piață, care păstrează cei mai valoroși nutrienți. Îl măcinăm la o moară tradițională și, pentru ca totul să rămână proaspăt, îl ambalăm în vid”, spune Daiana Aghiorghiesei.
O afacere începută de trei frați din Iași se bucură de succes.
La Iași este produs un mălai ecologic, din porumb de cea mai bună calitate
Cunoscut și drept „porumb moldovenesc”, cultivat pe vremuri și de bunicii noștri, porumbul dur și sticlos, cu boabe tari, portocalii-aurii, este o varietate de porumb dur, cu istorie în cultura locală din regiunea Moldovei. El are mai multe proprietăți benefice sănătății, față de porumbul obișnuit, și e la fel de apreciat, la nivel internațional, precum grâul dur, din care se fac pastele autentice. Daiana Aghiorghiesei spune că părinții săi și-au dorit foarte mult ca acest produs să ajungă pe piață.
„Noi suntem producători de cereale de peste 20 de ani. Producem grâu, rapiță, floarea-soarelui, porumb și, de anul acesta, producem și mălai. Ne-am dorit să oferim ceva românilor, ceva autentic, ceva original. Noi cerealele le dădeam la export, toată munca de un an pleca în străinătate, dar am vrut să păstrăm și pentru noi ceva. Părinții mei și-au dorit mult asta, să producă cel mai bun porumb pentru cel mai bun mălai: «Mălai Cerne Soare», «Mălai Vrednic de Scânteia». Referitor la numele mălaiului, aici este povestea mamei mele. Ea și-a dorit foarte mult ca acest produs să fie original. Culoarea cutiei este albastră, porumbul folosit este sticlos, foarte portocaliu, și de aici a venit numele: cerni făina, cerni soarele”, mai spune Daiana, care se ocupă de afacere împreună cu părinții săi, fiind vorba de o afacere de familie transmisă din generație în generație.
Pe de altă parte, tot mai mulți tineri din Iași vor să devină antreprenori.
Daiana Aghiorghiesei: „Oamenii sunt încântați, pentru că este un produs românesc, ecologic, cu atâtea beneficii”
Consumatorii sunt deja încântați de acest produs. În unele situații, întreabă de preț (10 lei punga de mălai), iar Daiana le explică de ce s-a ajuns la acest preț.
„Noi am mai participat la târguri, nu doar la cel de la Direcția Agricolă. Am vrut să participăm la cat mai multe târguri, să ne cunoască clienții. Oamenii sunt încântați, pentru că este un produs românesc, ecologic, cu atâtea beneficii. Unii spun că prețul este mare, însă și cheltuielile sunt pe măsură. Noi plătim lunar pe factura la gaz sume mari; să obții certificare ecologică e costisitor, iar dacă vrei un produs bun ai niște cheltuieli. Avem analizele produsului la vedere, sunt pe site-ul nostru; sunt foarte bune și este un produs foarte apreciat. Noi suntem pe piață cam din august. Suntem în băcăniile din Iași, în București, și în spate e o muncă cam de un an, de când lucrăm la brand, la construcția fabricii, achiziția mașinilor. A durat un pic și până am obținut verificarea ecologică, pentru că trebuie să demonstrezi că nu faci nimic cu chimicale, că totul e ecologic”, mai spune Daiana Aghiorghiesei.
De curând, la Iași, a apărut un produs unic – mălaiul ecologic, realizat cu materie primă de cea mai bună calitate.
Asta este normal, NU otrava mortala din market. Auziti, totul pleaca la export.
Bravo lor!Si noi ca si consumatori,chiar daca dam cu 2-3 lei in plus la un pachet de malai,acesti bani sunt investiti in sanatatea noastra(ca si consumatori).BRAVO LOR!