National

Activitatea CNCAV se va sfârşi. Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: „Vaccinarea se va face în cabinetele medicilor de familie”

Publicat: 09 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Activitatea CNCAV se va sfârşi. Andrei Baciu secretar de stat în Ministerul Sănătăţii Vaccinarea se va face în cabinetele medicilor de familie
Activitatea Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare anti-Covid-19 se va încheia cât de curând, anunţă Andrei Baciu

Secretar de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a transmis astăzi, 9 martie 2022, faptul că activitatea CNCAV se va sfârşi în perioada imediat următoare.

De asemenea, oficialul a discutat şi despre cum se va desfăşura de acum campania de vaccinare împotriva noului coronavirus pentru persoanele care doresc acest lucru.

Activitatea CNCAV se va sfârşi curând. Ce a transmis Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii

Activitatea Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare anti-Covid-19 se va încheia cât de curând, anunţă Andrei Baciu. Astfel, având în vedere că starea de alertă nu a mai fost prelungită pe teritoriul României, cetăţenii nu mai sunt obligaţi să prezinte certificatul verde la intrarea în instituţii sau centre comerciale. În consecinţă, imunizarea romanilor se va face doar la cabinetele medicilor de familie.

„Împreună cu colega mea, secretar de stat Adriana Pistol, am avut azi o ședință cu reprezentanții medicilor de familie despre integrarea activității de vaccinare anti-COVID-19 în Programul de Vaccinare al Ministerului Sănătății. I-am informat pe toți colegii că misiunea Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea se va încheia în săptămânile viitoare, iar mai departe vaccinarea anti-COVID-19 se va face în principal la cabinetele medicilor de familie”, a spus Andrei Baciu, secretar de stat în MS.

Președintele CNCAV, Andrei Baciu, a mai spus că până în momentul de față s-au vaccinat peste 1,1 milioane de persoane, iar campania poate continua chiar dacă nu mai impusă de autorități.

„În calitate de președinte al CNCAV, le-am spus colegilor medici de familie că le apreciez munca extraordinară legată de vaccinarea anti-COVID-19, care a început în cabinetele lor pe 4 mai anul trecut și a dus până acum la vaccinarea a peste 1,1 milioane de români. I-am asigurat de asemenea de sprijinul Ministerului Sănătății pentru că vaccinarea să se desfășoare în continuare așa cum trebuie“, a scris Andrei Baciu pe Facebook.

GCS s-a desființat, după ce starea de alertă nu s-a mai prelungit

Reamintim faptul că astăzi, 9 martie 2022, Grupul de Comunicare Strategică a fost desfiinţat, iar raportarea Covid-19 va fi făcută de Ministerul Sănătăţii.

”Începând de astăzi, 9 Martie, informațiile referitoare la evoluția situaţiei legate de COVID 19 vor fi transmise, zilnic, în jurul orei 13.00, de la nivelul Ministerului Sănătății. Vă mulțumim pentru colaborare și pentru sprijinul acordat Grupului de Comunicare Strategică pentru mediatizarea măsurilor dispuse de autorități în toată această perioadă!”, anunță GCS.

Măsurile impuse anti-Covid-19 precum purtarea măștii de protecție în spații deschise și închise, prezentarea certificatului verde la intrarea în mall-uri, cafenele, restaurante sau instituții publice, limitarea activitățiile unităților de alimentație publice au fost eliminate. Însă, atât premierul României, Nicolae Ciucă și ministrul Sănătății, dr. Alexandru Rafila, recomandă evitarea spațiilor aglomerate și purtarea măștilor pentru protecție.

„Este important să subliniem că odată cu încheierea stării de alertă au fost exprimate o serie de recomandări din partea specialiştilor. Consider că este important să continuăm să recomandăm şi îndeosebi prin exemplul personal să arătăm că respectăm aceste recomandări. Din conştiinţa personală, fiind convins că respectând aceste recomandări, ne protejăm pe noi şi este o măsură preventiva de protecţie care în continuare contribuie la ceea ce înseamnă sănătatea publică ţinând cont că virusul este încă printre noi”, a transmis Nicolae Ciucă, premierul României.

Decizia în ceea ce privește desființarea GCS vine în contextul în care pe teritoriul României s-au eliminat toate restricțiile impuse pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. De asemenea, activitatea CNCAV se va sfârși curând.

Adauga un comentariu