Local

Acuzată că a dat cu mașina peste o fetiță, o ieșeancă a scăpat de pedeapsă! În urma impactului, copila a fost dusă la Spitalul „Sfânta Maria”, din Iași! Victima a primit despăgubiri de peste 100.000 de lei!

Publicat: 14 iun. 2021
Mașină de poliție și un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean
Judecătorii au achitat o ieșeancă, după ce aceasta a fost acuzată de producerea unui accident rutier cu victimă

O femeie din Iași a scăpat de pedeapsă, după producerea unui accident rutier cu o victimă minoră. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au achitat-o pe Ana Maria Ciurariu, pe motiv că „fapta nu a fost comisă cu vinovăția prevăzută de lege”. Chiar și așa, victima, o fetiță, a primit despăgubiri în valoare de peste 100.000 de lei de la firma de asigurări

Acuzată că a dat cu mașina peste o fetiță, o ieșeancă a scăpat de pedeapsă! În urma impactului, copila a fost dusă la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria”! Chiar dacă șoferița nu a fost pedepsită de judecători, victima a primit despăgubiri de peste 100.000 de lei. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au achitat-o pe Ana Maria Ciurariu, pentru vătămare corporală din culpă, pe motiv că „fapta nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege”.

„Instanța ia act de tranzacția intervenită între partea civilă A.M.S. și partea responsabilă civilmente Societatea de Asigurare-Reasigurare Asirom Vienna Insurance Group SA, având ca obiect plata sumei de 104.100 de lei, cu titlu de daune morale”, au menționat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanca Ana Mara Ciurariu, acuzată de comiterea unui accident rutier cu victimă

Procesul ieșencei Ana Maria Ciurariu a început pe data de 12 noiembrie 2018. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a femeii, sub acuzația de vătămare corporală din culpă.
Potrivit anchetatorilor ieșeni, în urmă cu peste 2 ani, șoferița ar fi fost implicată într-un accident rutier cu victimă. Oamenii legii au susținut că femeia ar fi dat cu mașina peste o fetiță. Autoritățile au fost alertate cu privire la impact printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112. La fața locului au mers de urgență echipaje medicale și ale Poliției. Fetița a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”, din Iași, pentru a primi îngrijiri medicale.

Polițiștii ieșeni au demarat cercetările cu privire la producerea impactului

Mai apoi, polițiștii ieșeni au demarat verifcările, pentru a stabili cu exactitate modul și cauza producerii accidentului rutier cu victimă. Ulterior, Ana Maria Ciurariu a fost chemată la audieri. În urma verificărilor, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătorie au decis trimiterea în judecată a ieșencei, sub acuzația de vătămare corporală din culpă. Pe de altă parte, asiguratorul mașinii conduse de femeie a încheiat un acord cu rudele victimei. Astfel, aceștia au fost de acord să îi plătească fetiței daune morale în valoare totală de 104.100 de lei.

Din păcate, în ultimii ani, pe șoselele din județul Iași au avut loc tot mai multe astfel de accidente rutiere. Multe dintre acestea au implicat și victime minore. De altfel, în urma acestor accidente, șoferii au fost cercetați, trimiși în judecată sau chiar condamnați deja.

Adauga un comentariu