Titlurile zilei

Acuzații grave aduse la adresa unui avocat din Iași! Ar fi păcălit o femeie ce a rămas cu o pagubă de 1.500 de lei – FOTO

Publicat: 29 nov. 2022
Acuzații grave aduse la adresa unui avocat din Iași Ar fi păcălit o femeie ce a rămas cu o pagubă de 1.500 de lei FOTO
Ionela Dumitru îl aduce acuzații grave, avocatului Andrei Zuza, care a mințit-o timp de 8 luni de zile, a încasat banii și nu a demarat nici o procedură în vederea soluționării cazului

O ieșeancă a luat legătura cu un avocat, în vederea obținerii pensiei alimentare prin instanță. Aceasta era plecată în străinătate și a făcut toate demersurile online, cu ajutorul avocatului cu care a intenționat să lucreze, însă acesta nu a ajutat-o din niciun punct de vedere. A amânat-o timp de opt luni, deoarece îi tot spunea că tatăl copilului este de negăsit. Dar, în urmă cu trei luni, ieșeanca a decis să se întoarcă în țară, iar surpriza ei a fost de proporții, când a mers la Baroul Iași și nu era nicio cerere depusă care să-i afirme faptul că avocatul ei a demarat procedurile necesare cazului. Femeia a rămas păgubită de 1.500 de lei și cu opt luni pierdute, care puteau fi în favoarea soluționării cazului de unde are de câștigat copilul său. Avocatul Andrei Zuza nu-și recunoaște vina și neagă acuzațiile care i-au fost aduse

Ionela Dumitru este mama care și-a dorit să obțină pensie alimentară din partea tatălui copilului lor. La acel moment, ieșeanca nu era în țară și a luat legătura cu avocatul Andrei Zuza ca să o poată ajuta în vederea soluționării acestei probleme. Din păcate, nu a fost ajutată și a fost mințită timp de opt luni. Mai mult decât atât, suma de 1.500 de lei pe care i-a trimis-o avocatului nu i-a fost înapoiată.

o poza cu plangerea depusă de Ionela Dumitru la Baroul Iași
În momentul, în care femeia a văzut că este amânată și cazul nu se mai rezolvă, a decis să vină acasă, pentru a încerca să-și rezolve problemele și i-a făcut plângere la Baroul Iași

Spune că a avut încredere într-un avocat ieșean și a rămas păgubită de 1.500 de lei

o poza cu restul plangerii facute de Ionela Dumitru
Din data de 6.10.2022 și până acum, nu a primit nici un răspuns, în ciuda reclamației făcute

Ionela Dumitru a intenționat să lucreze cu avocatul Andrei Zuza, care i-a promis că o va susține în vederea obținerii pensiei alimentare. Însă acesta a mințit-o timp de opt luni de zile, în care a încasat banii, dar nu a făcut nimic pentru rezolvarea cazului pentru care a fost plătit.

„Am început să colaborez cu domnul avocat Andrei Zuza pentru a obține pensie alimentară. Pentru că am fost plecată din țară am semnat totul online. Opt luni de zile l-am tot întrebat despre caz și el îmi tot spunea că este depus dosarul și că este în regulă, însă este de negăsit tatăl copilului”, declară Ionela Dumitru.

În momentul în care femeia a văzut că este amânată și cazul nu se mai rezolvă, a decis să vină acasă pentru a încerca să-și rezolve problemele. Aceasta a mers la Baroul Iași și a întrebat despre cererea depusă de către avocatul ei. Surpriza a fost de proporții în momentul în care i s-a comunicat că aceasta a fost înaintată abia cu o zi în urmă.

„După ceva timp, am decis să vin acasă și să văd care este problema. M-am dus la Baroul Iași și am întrebat despre dosar și cerere, de care-mi spunea domnul avocat că le-a depus deja. Acolo mi s-a spus că nu există nimic lăsat de când spune el”, adaugă aceasta.

La aflarea veștilor, Ionela i-a scris avocatului, însă el i-a citit mesajele, dar nu i-a oferit nici un răspuns pe moment. Între timp, ieșeanca și-a căutat o altă persoană din domeniu, care o poate ajuta. Aceasta i-a făcut o plângere la Baroul Iași, pe data de 6.10.2022, iar până în acest moment nu a primit niciun răspuns.

„Când am ieșit de la Barou, i-am scris avocatului și i-am zis că am verificat și că nu este cererea depusă de când spunea el. Pe moment nu a răspuns nici la telefon și nici la mesaje, dar le-a citit. Între timp am discutat cu altcineva să se ocupe de caz, pentru că el mă tot mințea și îmi spunea că totul este depus și că rezolvăm situația. Îmi mai zicea că nu găsește adresa și atunci i-am trimis poză cu adresa locului de muncă.

Apoi i-am zis să-mi trimită numărul de dosar, să-l am, dar nu mi l-a mai trimis. I-am tot dat mesaje peste mesaje și el nu mi-a mai răspuns. Toate răspunsurile pe care mi le dădea pe Whatsapp erau greșite, că-mi spunea că domnul nu este la adresă și multe altele”, susține Ionela Dumitru.

o poză cu data la care a înregistrat dosarul
Deși, avocatul îi tot spunea femeii că cererea și dosarul este depus de mult, acesta a demarat prima procedură în data de 5.10.2022

Avocatul Andrei Zuza neagă acuzațiile aduse de Ionela Dumitru

o poză cu suma de bani, pe care i-a trimis-o avocatului ei
Avocatul Andrei Zuza susține faptul că el nu și-a mințit clienta și neagă toate acuzațiile aduse de clienta sa

Avocatul Andrei Zuza neagă acuzațiile aduse de Ionela Dumitru, susținând că dosarul este înregistrat la Judecătoria Iași și că nu și-a mințit clienta niciodată.

„Dosarul este înregistrat la Judecătoria Iași. Doamna este într-o eroare. Situația este un pic mai complicată. Dumneaei se grăbea foarte tare, iar eu i-am explicat că fără a avea un domiciliu exact al pârâtului este o acțiune sortită eșecului. Din această cauză a durat mai mult timp, până a reușit să-mi dea o adresa. Apoi s-a constatat că adresa era greșită. Ulterior, mi s-a dat o adresă de e-mail, un număr de telefon și abia atunci am putut introduce această acțiune”, comunică Andrei Zuza.

Cu toate că infirmă acuzațiile aduse, acesta spune că ultima oară a căzut de comun de acord cu clienta sa în vederea soluționării cazului și nu consideră că acei bani sunt pierduți, deoarece acțiunea este deja demarată.

„Suntem în regulă cu absolut totul, doar domiciliul mai lipsea. Mi-a tot trimis print screen-uri de pe Facebook, în care îmi spunea că acolo lucrează, în Marea Britanie, dar fără o dovadă concretă a acestui domiciliu. Ulterior am luat decizia de a demara procedura prin publicitare.

Am discutat personal cu dumneaei, a agreat-o și am mers pe ideea asta. Ultima oară când am discutat a rămas că mergem pe ideea de publicitară și demarăm lucrurile. Am încheiat un contract, există o acțiune și nu sunt bani pierduți. Acei bani intră în cadrul cheltuielilor de judecată, pentru că pârâtul va fi obligat la o sumă de bani, tot cheltuieli de judecată. Mie nu mi-a adus la cunoștință nimic”, mai transmite avocatul, în legătură cu acuzațiile aduse de femeia care susține că a rămas păgubită de 1.500 de lei.
Comentarii
 • Cu plangerea asta nu iti vezi banii inapoi!
  Depune plangere la parchet pentru inselaciune, art 244cod penal, solicita si daune morale cateva mii de lei, cu plangere penala il faci sa dea banii inapoi!

 • Mai țineți minte cazul Larisa Chelaru? Zuza l-a aparat pe pedofilul criminal. După ce tatăl fetitei a ajuns la capătul puterilor și s-a sinucis, zdrențe de Zuza a mers la criminal și l-a consolat, i-a spus ca nu-i din cauza lui. Țin minte și acum, pentru ca participase la o emisiune. Gestul lui sa-i coste și pe copiii pe care ii are, jeg infect de om. Este mult mai jos decât o curva sifilitica, acest Zuza.

 • Daca unora le dai banii inainte(aproape ca nu conteaza profesia sau meseria)asa procedeaza;mint cu nerusinare,nu raspund la telefon, etc.

 • Acest individ nu este singurul care procedeaza in acest fel. Sunt foarte multi avocati in Iasi care iau banii si apoi mint clientii cum ca au inceput procedurile de solutionare ale dosarelor. Iulian Gafon si Mircea Hotnog sunt doar doi dintre ei, si unul si celallat mi-au luat banii si nu numai mie, apoi au disparut cu ei. Asta inainte sa urce beat la volan Gafon si sa omoare un om.

 • Cum adica Jho-Nella vine „acasa” ca sa rezolve situatia ?
  Ca imigrantii au plecat la un viitor luminos si la trai mai bun, acolo le-o fi acasa, nu aici unde e rau, saracie, necivilizatie, etc.
  Daca dobitoaca nu intelege niste conditii simple precum necesitatea numirii adresei de domiciliu a celui actionat in instanta, cum ar putea sa o ajute un articol in ziar ?
  Cum poti da in judecata ploaia sau roua ? Asa, la modul general…

 • Avocat… când spui avocat spui: om de nimic, om fără cuvânt, om neserios ! Ei sunt tagma mincinoșilor, parșivi și netrebnici. Au un singur scop în viață: să facă bani, indiferent prin ce mijloace ! Cel mai bine se pricep să ceară amânări pt că la fiecare prezentare să te jumulească de bani, cât mai mulți. Oameni fără caracter !

 • Nu m-ai dați bani la avocați,mergeti pe cei numiți din oficiu (te obligă legea să ai avocat) și pe acordul de recunoaștere dacă te știi vinot…tot atât îți dă instanța și rămâi și cu banii!p.s.am stat 1an și 6luni arestat cu avocat plătit și după ce am renunțat la el,in 3 luni am fost condamnat definitiv și eliberat(avocat Maftei).

 • Nu m-ai dați bani la avocați,mergeti pe cei numiți din oficiu (te obligă legea să ai avocat) și pe acordul de recunoaștere dacă te știi vinot…tot atât îți dă instanța și rămâi și cu banii!p.s.am stat 1an și 6luni arestat cu avocat plătit și după ce am renunțat la el,in 3 luni am fost condamnat definitiv și eliberat(avocat Maftei).

 • Bai ioane si ionescule, cine te-a invatat sa NU scrii corect romaneste, tati ? Si mai si postezi de 2 ori. Ia maistre o carte de gramatica si scrie si tu macar de nivelul unui elev de clasa a III a…

 • Cea mai penala natie. Cea a avocatilor. Numai sa le dai bani si apoi nici la proces nu mai ajung. Niste gunoaie de oameni la cel mai josnic mod. Iau bani inainte precum curvele si apoi nu ti mai raspund la telefon, nu te mai reprezinta, si nici nu mai ai cu cine vorbi. Panarame de oameni. La fel si justitia. Daca nu ai avocat si vrei sa te reprezinti singur, zice ca nu iti permiti si respinge tot instanta. Daca pui avocat, nu se duce si iar respinge tot intstanta. Justitia=cel mai mare kkt al unei societati! Si cele mai mari gunoaie!

 • oameni buni, cand va angajati un avocat, luati si il verificati! cei mai mult isi bat joc de clienti din pacate.
  Cititi cererile pe care le fac in numele dvs, cautati dosarul sau cererea la parchet sa stiti ca s-a depus, mergeti la termene sa fiti sigur ca se prezinta si avocatul(de multe ori lipsesc si la termen). nu va lasati niciodata pe increderea avocatului. Cunos destule situatii cand acestia si=au batut joc de clienti. Le-a luat banii si i-a si invrajbit mai tare cu partea parata ori colaborau cu partea parata.

 • Sa vezi si avocatul Acatrinei Florențian, dupa ce s-a terminat divortul si a jumulit-o pe fosta mea, a incercat sa o foota. Mizerabil om…

 • Zuza are o față de handicapat mintal, nu știe sa lege doua vorbe, este un avocat mega-slab dar chiar și asa, încearcă sa prosteasca oamenii. Zabaloasa creatura. Merita bătut cu picioarele in cap.

Adauga un comentariu