International

Acuzații șocante la adresa Chinei din partea unui lider european. „Coronavirusul a fost răspândit cu scopul de a coloniza economiile”

Publicat: 07 iul. 2020

Fostul ministru de Interne al Italiei, Matteo Salvini (foto), liderul Ligii Nordului, cunoscut pentru pozițiile sale naționaliste, extremiste și adeseori vehemente, acuză China de infectarea intenționată a planetei cu noul coronavirus, motivul fiind acela de a coloniza economic restul lumii.

„Mi se pare clar și evident, nu știu dacă în mod voluntar sau involuntar, China a infectat restul lumii pentru a o coloniza economic. Și-acum nu aş vrea să vină să cumpere pe doi bani hoteluri, afaceri, case, terenuri sau fabrici italiene”, a declarat Matteo Salvini, liderul Ligii Nordului, pentru Tgcom 24, în speranța că acum „guvernul va spune ceva, va ridica tonul. China – subliniază Salvini – este un regim comunist sângeros”, potrivit IlSole24.

„A trata cu China înseamnă a trata cu un regim sângeros”, spune Salvini. Există 161 de țări din lume – reaminteşte Salvini – care au votat pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă „privind răspândirea coronavirusului, în timp ce, evident, guvernul italian doarme”.

Liderul partidului Liga de extremă dreapta a cerut încă de la declanșarea crizei pandemice ca executivul italian, Uniunea Europeană şi Banca Centrală Europeană să acţioneze în forță pentru a compensa costurile economice ale crizei. El a făcut apel la o „acoperire economică totală” a cheltuielilor de sănătate şi măsurilor de salvare pentru companiile şi angajaţii afectaţi, „INDIFERENT DE COST şi folosind ORICE SUMĂ este necesară”.

Adauga un comentariu