Actualitate

Adio dureri de oase si de articulatii! Acest tratament poate reface cartilajul articular degradat

Publicat: 09 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Adio dureri de oase si de articulatii Acest tratament poate reface cartilajul articular degradat
Adio dureri de oase

Adio dureri de oase. Aceste probleme sunt foarte comune, pot afecta pe oricine, însă apar de obicei la persoanele cu vârsta înaintată. Unele din cele mai frecvente afecţiuni cronice pe care le întâlnim sunt osteoartrita şi osteoporoza. Acestea sunt afecţiuni degenerative care afectează articulaţiile, respectiv oasele.

În prezent, tratamentele se axează pe ameliorarea durerii, dar exista şi o alternativă medicală dovedită ştiinţific – MBST.

Adio dureri de oase

Tratamentul prin Rezonanţă Magnetică – MBST a fost premiat „Inovaţia Anului” în Germania (între anii 2014-2018). Această metodă de tratament acţionează strict la nivelul cartilajului şi sistemului osos. Are ca rol stimularea și refacerea cartilajului articular degradat prin frecventele selective utilizate.

Această mterapie se bazează pe folosirea campurilor magnetice pulsatile. Un rol important are şi proprietatea ionilor de hidrogen din moleculele de apă (existente în cartilaj şi os). Prin acest fenomen este stimulată sinteza de colagen de bună calitate, precizează medicul Iurie Hâncu.

Pentru pacienţii cu artroza, MBST s-a dovedit eficient în regenerarea cartilajului articulaţiilor afectate. În acest fel este redusă sau chiar dispare durerea. De asemenea se îmbunătăţește și mobilitatea pacienţilor, limitată în prealabil de aceasta afecţiune. Totodată, în cazul osteoporozei, tratamentul este eficient și în creşterea masei şi densităţii osoase.

Tratamentul se realizează personalizat, în funcţie de indicaţiile medicului curant.

Cum decurge tratamentul

Terapia aceasta este o procedură neinvazivă, este sigură şi nedureroasă. Singurele senzaţii pe care pacienţii le simt sunt uşoare furnicături sau senzaţii de căldură în zona tratată.

Ședinţele de tratament sunt efectuate zilnic, timp de 1 oră pe zi. După efectuarea tratamentului, pacientul se prezintă la un control medical suplimentar la 6 luni. În cadrul acestui control medical este evaluată starea pacientului şi evoluţia terapiei.

Majoritatea pacienţilor care au urmat tratamentul au simţit o reducere semnificativă a durerii. De asemenea, s-a observat şi o creştere a densităţii şi masei osoase. La unii pacienţi au fost observate ameliorări chiar din a doua zi de tratament.
De reținut însă că nu toți pacienţii pot urma acest tratament. Și ne referim aici la cei cu boli autoimune, cancer, obiecte metalice în organism sau femeile însărcinate.

Adauga un comentariu