Local

Administratorul unui service auto din Iași, prins băut la volan în urma unui accident! A încercat să îi aburească pe polițiști: „Am băut după ce am făcut accident”

Publicat: 22 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Administratorul unui service auto din Iași prins băut la volan în urma unui accident A încercat să îi aburească pe polițiști Am băut după ce am făcut accident
Un administrator al unui service auto din Iași a fost condamnat pentru conducere sub influența alcoolului

Un ieșean s-a ales cu o condamnare, pentru că a condus băut pe străzile din Iași. Mihai Butugan Moscalu este administratorul unui service auto din municipiul Iași, iar în seara cu pricina mergea să îi ia medicamente fiicei sale. Amețit de băutură, s-a ciocnit cu o mașină într-o intersecție, iar șoferii au sunat la Poliție după ce au văzut că abia se ține pe picioare

Administratorul unui service auto din Iași a fost condamnat la 1 an și 2 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Ieșeanul consumase aproape jumătate de litru de coniac înainte să conducă. Gestul l-a costat scump, acesta fiind vinovat de producerea unui accident. Întrebat de polițiști despre motivul pentru care miroase alcool, acesta a argumentat că băuse după incident, înainte de sosirea agenților.

 o persoana care vorbeste la telefon
Observând că bărbatul abia se ținea pe picioare, șoferița implicată în accident a sunat la poliție

Administratorul unui service auto din Iași, vinovat de producerea unui accident

un politist care ia datele unui cetatean
Ieșeanul a refuzat solicitarea polițiștilor de a sufla în alcooltest

Pe data de 28 ianuarie 2022, aproape de ora 22:00, Mihai Butugan Moscalu deja consumase 400 de ml de coniac. Fiica bărbatului se simțea rău, așa că acesta s-a hotărât să meargă până la farmacie să cumpere medicamente, în ciuda faptului că era băut. Fiindu-i greu să își dea seama unde se află, bărbatul a decis să se întoarcă acasă, în zona Peco Helios.

„A efectuat manevra de întoarcere și a intrat mai mult în intersecţie, motiv pentru care, în timpul staţionării, din partea stângă venea cu prioritate autoturismul marca Ford care i-a acroşat partea stângă a autoturismului. Au coborât toate persoanele implicate, din celălalt autotursim coborând două persoane de sex feminin, cu care a ajuns la o înţelegere amiabilă, dar, întrucât emana halenă alcoolică, acestea au sesizat organele de poliţie”, au relatat magistrații.

Operatorul 112 i-a avertizat pe șoferii implicați în accident să nu mute autoturismele până la ieșirea echipajului de poliție, însă Mihai Butugan Moscalu nu a ascultat indicațiile și și-a pus mașina în spatele celeilalte. Ieșeanul se plimba, clătindându-se, fiind evident afectat de consumul de băuturi alcoolice.

 o persoana careia i se iau probe de sange
În urma probelor de sânge a rezultat că bărbatul avea 2,24 g alcool la mie

Mihai Butugan Moscalu a refuzat să sufle în alcooltest

un judecator care scrie
Judecătorii au decis ca bărbatul să primească 1 an și 2 luni de închisoare, cu suspendare

Ajunși la fața locului, polițiștii i-au cerut lui Mihai Butugan Moscalu să sufle în etilotest, însă acesta a refuzat. Mirosul nu l-a ajutat prea mult să ascundă faptul că acesta consumase alcool, așa că le-a spus agenților că a băut după producerea accidentului, înainte de sosirea echipajului. Polițiștii l-au privit sceptic și i-au cerut să îi însoțească la spital pentru probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. De data aceasta, ieșeanul a fost de acord. După prelevarea primelor probe, a rezultat că bărbatul avea 2,24 g alcool la 1.000 ml de sânge.

În fața judecătorilor, bărbatul și-a recunoscut faptele. Magistrații au argumentat motivul pentru care ieșeanului i se poate aplica o pedeapsă mai blândă, deși fapta săvârșită este destul de periculoasă.

„Nu este cunoscut cu antecedente penale, se află la primul conflict cu legea penală, este administrator electronică-service auto la SC EDR AUTO SRL, este o persoană integrată în societate, având o sursă de venit stabilă, obţinută prin propriile forţe, este întreţinătorul familiei, este o persoană apreciată și respectată în comunitate și la locul de muncă, astfel cum reiese din caracterizările depuse la dosar, elemente de natură a atenua gravitatea împrejurării comiterii faptei”, susțin judecătorii.

Astfel, Mihai Butugan Moscalu, administratorul unui service auto din Iași, a primit doar 1 an și 2 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducere sub influența alcoolului.

Adauga un comentariu