Eveniment-Social

Admitere liceu 2024! Elevii ieșeni se pot înscrie pentru testările de limbă străină și probele de aptitudini pentru liceele vocaționale în zilele de 16 și 17 mai

Publicat: 07 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Admitere liceu 2024 Elevii ieșeni se pot înscrie pentru testările de limbă străină și probele de aptitudini pentru liceele vocaționale în zilele de 16 și 17 mai
În perioada 16-17 mai 2024, elevii ieșeni se pot înscrie pentru testările de limbă străină și probele de aptitudini pentru liceele vocaționale

În perioada 16-17 mai 2024, elevii ieșeni se pot înscrie pentru testările de limbă străină și probele de aptitudini pentru liceele vocaționale. Acestea vor avea loc între 21 și 24 mai, conform calendarului oficial.

Admitere liceu 2024

În scurt timp încep înscrierile pentru testările de limbă străină și probele de aptitudini pentru liceele vocaționale. În perioada 13-15 mai, se eliberează anexele fişelor de înscriere pentru elevii sau absolvenţii care doresc să participe la probele de aptitudini ori de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă.

Pe 13 mai, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași va publica broșura cu informațiile referitoare la admiterea la liceu pentru anul școlar 2024-2025, potrivit calendarului oficial. Aceasta conține numărul de locuri la liceele din județ, specializările, codurile și media ultimului admis în anul școlar anterior.

În perioada 16-17 mai 2024, are loc înscrierea pentru probele de aptitudini, în intervalul 21-24 mai 2024, se desfășoară probele de aptitudini, iar rezultatele finale vor fi transmise în data de 31 mai 2024.

Anul acesta, la fel ca și în 2023, media claselor gimnaziale nu mai este luată în calcul pentru admiterea la liceu. Înscrierile pentru admiterea la liceu, în 2024, vor începe pe 11 iulie, iar repartizarea candidaților are loc pe 24 iulie, după cum se arată în calendarului oficial.

Pentru repartizarea computerizată, în cazul în care doi candidaţi au medii de admitere egale, aceştia vor fi departajaţi folosind, în ordine, următoarele criterii: media generală de absolvire a claselor V–VIII, nota obţinută la proba de limba şi literatura română din cadrul evaluării naţionale, nota obţinută la proba de matematică din cadrul evaluării naţionale și nota obţinută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naţionale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă.

Calendar admitere liceu 2024

În zilele de 11 și 12 iulie 2024 și în perioada 15-22 iulie 2024, are loc completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora, asistați de diriginți. Orice opțiune greșită poate conduce la o repartizare nedorită. Numărul redus de opțiuni completate poate conduce la nerepartizarea computerizată a candidatului.

În data de 24 iulie 2024, are loc repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2024-2025, iar în aceeași zi vor fi comunicate rezultatele candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal. Tot atunci vor fi afișate, în unitățile de învățământ gimnazial, listele cu locurile neocupate în unitățile de învățământ liceal din județul Iași.

Adauga un comentariu