Stiri medicale

Adolescentii pot transmite COVID-19 la fel de mult ca adulții

Publicat: 21 iul. 2020
bolnav intubat
Adolescentii transmit COVID-19 la fel ca adulții

Adolescentii transmit COVID-19 la fel ca adulții. Încă din primele zile ale pandemiei coronavirusului, oamenii de știință și autoritățile medicale au observat adesea că copiii nu par să se infecteze și să transmită virusul în aceeași măsură ca adulții.

În timp ce mecanismele din spatele acestei vulnerabilități reduse au rămas oarecum misterioase și speculative, noi dovezi din Coreea de Sud arată că vârsta copiilor este, de asemenea, un factor esențial de luat în considerare, potrivit unui studiu amplu care indică faptul că adolescentii par să răspândească coronavirus la fel de mult adulții.

O echipă de cercetare condusă de medicul de medicină preventivă Young Joon Park, de la Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor din Coreea, a examinat rapoartele de contact din Coreea de Sud de la momentul în care primul caz de COVID-19 a fost identificat în țară, în 20 ianuarie, până în 27 martie.

Adolescentii transmit COVID-19 la fel ca adulții

Au fost identificați 5.706 de pacienți indici, adica cazuri confirmate care au fost primele persoane identificate ca având COVID-19 într-un grup sau un cadru investigat.

Au testate 59.073 de persoane care au luat contact cu aceste cazuri confirmate și s-a arătat că, așa cum era de așteptat, persoanele care trăiesc în aceeași gospodărie cu o persoană infectată sunt cel mai probabil să ia virusul.

Din 10.592 de contacte testate în studiu, 11,8 la sută dintre persoane au fost diagnosticati cu COVID-19, în timp ce doar 1,9 la sută din contactele non-gospodărești au avut virusul.

De asemenea, rezultatele au arătat ceva neașteptat. Când pacienții indici au fost clasificați în funcție de vârstă (0–9, 10–19, 20–29, 30–39, 40–49, 50–59, 60–69, 70–79 și> 80 ani), gospodăriile cu copii mai mari (indici de pacienți între 10 și 19 ani) au avut cea mai mare rată de infecție răspândită la contactele gospodărești, 18,6 la sută din contactele gospodărești au arătat ulterior infecția.

În schimb, copiii mici (pacienți indici între 0 și 9 ani) păreau să ofere cea mai mică cantitate de răspândire a virusului, doar 5,3 la sută dintre contactele casnice contractând infecția, ceea ce reprezintă mai puțin de jumătate din 11,8% din media grupei de vârstă (majoritatea reprezentând adulți), potrivit sciencealert.com.

Adauga un comentariu