Local

Adrian Acostoaiei a fost dat afară din CJ Iași! Afaceristul a rămas fără funcția care-l proteja de Poliție

Publicat: 13 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Adrian Acostoaiei a fost dat afară din CJ Iași Afaceristul a rămas fără funcția care-l proteja de Poliție
Adrian Acostoaiei nu va mai face parte din Consiliul Județean Iași după ce a fost dat afară din organizația PMP

Afaceristul Adrian Acostoaiei a fost dat afară din Consiliul Județean Iași. Alesul județean și-a pierdut calitatea de membru PMP după ce s-a alăturat puciului condus de Cristian Diaconescu, fostul președinte al partidului. Alături de Adrian Acostoaiei au mai fost excluse din PMP Iași și alte persoane. Acostoaiei va pierde și funcția de la ATOP Iași, din care fac parte și șefii Poliției și Jandarmeriei

Surpriză neplăcută pentru consilierul județean Adrian Acostoaiei. După ce a încercat să pună mâna ilegal pe filiala județeană a Partidului Mișcarea Populară (PMP) Iași, acesta a fost exclus din organizație. Adrian Acostoaiei a organizat chiar o întâlnire la Iași alături de Cristian Diaconescu, fostul președinte al PMP Iași, la care au participat câteva zeci de persoane, unde cei doi și-au asumat calitatea de lideri ai partidului, fără a avea însă acest drept. Excluderea din partid va duce și la pierderea mandatului de consilier județean ales pe listele PMP Iași.

Adrian Acostoaiei nu va mai face parte din Consiliul Județean Iași

Consiliul Executiv Județean (CEJ) al PMP Iași a votat marți, 12 aprilie 2022, excluderea din partid a lui Adrian Acostoaiei. Pe lângă acesta, și-au piedut calitatea de membri și Constantin Coțofană, de la organizația Miroslava, dar și Mihai Dimitriu, de la organizația Grajduri. Conducerea PMP Iași a precizat că odată cu excluderea din partid, aceştia își vor pierde toate funcțiile ocupate în cadrul organizației. Astfel, în locul lui Adrian Acostoaiei, la CJ Iași va ajunge Violeta Găburici, fost consilier local în mandatul 2016-2020.

Adrian Acostoaiei: ”Nu am fost informat”

Contactat telefonic de redactorii BZI pentru a comenta decizia conducerii PMP Iași, Adrian Acostoaiei a refuzat să ofere detalii.

”Nu am fost informat. Când am să primesc ceva, am să pot comenta. Nu știu despre ce este vorba”, a susținut Adrian Acostoaiei.

Acesta l-a adus la finalul săptămânii trecute, la Iași, pe Cristian Diaconescu, fost președinte PMP, exclus între timp din formațiunea politică. Diaconescu nu recunoaște însă acest lucru și a căutat să facă o organizație paralelă, la Iași numindu-l pe Adrian Acostoaiei.

Adrian Acostoaiei va rămâne și fără funcția din ATOP Iași

În Consiliul Județean, Adrian Acostoaiei deține și calitatea de membru al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP). Din această calitate, Acostoaiei își permite ca zilnic să încalce legea și să parcheze mașina pe interzis în fața localului din centrul Iașului pe care îl deține.

Din postura de membru al ATOP Iași, Adrian Acostoaiei are legătură directă cu șefii Poliției, astfel încât își poate asigura spatele și nu este sancționat de polițiștii care fluidizează traficul lângă sediul Primăriei Iași.

Noi alegeri în organizația PMP Iași

În cadrul şedinţei CEJ a fost aprobată și organizarea de alegeri în filialele interne ale PMP Iași.

”Aşa cum se întâmplă în orice partid, membrii săi au posibilitatatea de a candida, în mod democratic, la alegerile care vor fi organizate în cursul lunii mai 2022. Oricine doreşte, este liber să îşi depună candidatura, iar mai apoi, prin voturile membrilor organizaţiei ieşene, îşi pot câştiga funcţiile pe care şi le doresc. Calendarul de alegeri va fi public, în cel mai scurt timp, după ce ne va fi pus la dispoziţie de către comisia constituită pentru organizarea alegerilor”, a spus Petru Movilă, președintele PMP Iași.

Adrian Acostoaiei a făcut parte și din mandatul trecut la CJ Iași, pe listele PMP.

Adauga un comentariu