Titlurile zilei

Afacerista Alexandra Malasi a fost reclamată de clienții care au cumpărat apartamente la Ediol Residence! Nu știu pe ce au cheltuit sute de mii de euro

Publicat: 03 iun. 2020
Dezvoltatorul imobiliar Alexandra Malasi nu a pus la dispoziție cartea tehnică a imobilului, după ce a vândut mai multe apartamente în complexul Ediol Residence
Alexandra Malasi a fost reclamată de proprietari după ce a vândut apartamentele de la Ediol Residence

Afacerista Alexandra Malasi, dezvoltator imobiliar din Iași, a fost reclamată de clienții care au cumpărat apartamente în complexul Ediol Residence, de pe aleea Strugurilor, nr. 65, situat în apropierea zonei CUG. În 2018, prin societatea Ediol Construct SRL, unde Alexandra Malasi are calitatea de asociat, s-a construit în zona menționată un complex de trei blocuri cu regimul de înălțime P+2. „Am solicitat cartea tehnică a clădirii, dar din aceasta lipsește capitolul A, unde este proiectul clădirii. Mie îmi trebuie această carte tehnică ca să mă înregistrez la ApaVital. Acum, facturile vin pe dezvoltatorul imobiliar. A venit cu cartea trehnică la președintele de asociație, dar a refuzat să semneze procesul-verbal, pentru că este incomplet. Nu vrea să vedem proiectul apartamentelor. Un vecin a dat găuri în perete și era să se curenteze. Nu știa pe unde trecea rețeaua. În 2018, am plătit 43.000 euro pentru 50 de metri pătrați. Nu înțeleg de ce nu pune la dispoziție cartea tehnică, așa cum o obligă legea”, a precizat Alina Diaconu.

Alexandra Malasi a trântit blocuri cu balcoane ce stăteau să cadă în capul trecătorilor

Faptul că proprietarii nu au avut acces la cartea tehnică a imobilelor construite de Alexandra Malasi a ridicat mai multe suspiciuni, mai ales că, în trecut, blocurile au fost recepționate chiar dacă existau probleme la structura balcoanelor.

„Apartamentul este la etajul doi. Balcoanele care se aflau la etajul doi erau să cadă. Când intrai în balcon, începea să vibreze. Le-am spus să remedieze. Când au venit băieții care lucrau, nu au găsit nici măcar o bucată de fier. Până la urmă le-a refăcut. Cel care a fost diriginte de șantier nu a mai stat și la terminarea balcoanelor. Trebuie să recunosc că nu mi-a trecut prin cap să cer cartea tehnică atunci când am cumpărat. Este obligația dezvoltatorului să pună la dispoziție cartea tehnică completă”, a mai reclamat Alina Diaconu, clienta dezvoltatorului imobiliar.

Dezvoltatorul de la Ediol Residence consideră că este hărțuită de clienți, care caută nod în papură

Contactată telefonic, Alexandra Malasi a spus reporterilor BZI că reclamația nu ar fi fondată. Mai mult, susține că a predat cartea tehnică la Termoservice SA, care administrează imobilele din Aleea Strugurilor. Nu în ultimul rând, a transmis că documentele pot fi solicitate de clienți de la instituțiile abilitate.

„Eu am predat cartea tehnică la Termoservice, pentru că președintele asociației Alexandru Berzovan nu a vrut să o primească. Nu au dat nicio explicație. Eu nu puteam să vând apartamentele dacă nu aveam cartea tehnică. Orice document solicitat poate fi găsit la Cadastru, contra cost. M-a acuzat că am făcut recepția pe bani. Ce acuzații sunt astea? Nu a transferat utilitățile, sunt în continuare pe Ediol Construct. Merg pe facturile mele de curent. Dacă mor, rămân fără curent. Ce să le dau, luna de pe cer?”, a precizat afacerista.

Apartamentele de la Ediol Residence valorează aproximativ 1 milion de euro

Complexul este format din 18 apartamente, ceea ce înseamnă aproximativ 1 milion de euro, prețul de vânzare. La fiecare nivel al clădirii sunt amenajate două apartamente. Conform anunțului de vânzare, un apartament cu 2 camere decomandate, situat la parter, costă 53.000 euro, 2 camere decomandate la etajul 1 – 50.000 euro, 2 camere la etaj 3 – 48.000 euro. Apartamentul mai dispune de: racordare la canalizare și la utilități (apă, gaz, electricitate, canalizare); centrală Ariston prin condensare, proprie fiecărui apartament; rețea de comunicații prin fibră optică; loc de parcare gratuit, cu număr, în parcarea ansamblului rezidențial; ansamblul rezidențial este iluminat pe bază de senzori; foarte aproape de mijloacele de transport”, se arată în descrierea ansamblului.

Afacerista Alexandra Malasi a construit alt bloc în cartierul Alexandru cel Bun, dar s-a lăsat tot cu scandal

În vara anului 2018, Alexandra Malasi a cumpărat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) autorizat de Primăria Iași, pentru construirea unui bloc de locuințe P+2, pe strada Basarabi, nr.60, pe o suprafață de doar 350 metri pătrați. La stadiul de săpături, vecinii din jur au sărit cu reclamații din cauza organizării de șantier. Mai precis, șantierul s-a extins și pe pe trotuar, blocând accesul pietonilor. În acea perioadă, un metru pătrat construit se vindea și cu 1.400 euro. În societatea Ediol Construct mai apare ca asociat și Edion Paja, cetățean albanez. Anul trecut, cifra de afaceri a societății a fost de 1,8 milioane lei, profit de 573.418 lei, datorii de 1,1 milioane lei, cu un singur angajat.

Comentarii
 • Asa va trebuie! Chilipir ati cautat, chilipir ati cumparat!
  In 2018 cand ati dat banutul erati legati la ochi?
  Eu abia astept sa-i vad pe aia care se vor muta la blocuri in Visan, Paun, etc…apoi vor chema fitzuica sa se planga ca s-a balegat vaca in fata blocului!
  „Un vecin era sa se curenteze cand a dat gauri in pereti” :))))))) Inca nu s-a inventat curentul 220 wireless! Aveti grija! Prin pereti mai trece si apa!
  PS
  Teava aia galbena sa nu o taiati cu flexul! E belea! Pe acolo trece gazul! Da! Scrie in cartea tehnica bombalailor!

 • E usor sa comentezi pe marginea problemelor altora D- le Andrei ! Conform normativelor in vigoare in domeniul constructiilor , in momentul receptiei , constructiile trebuie sa contina in cartea tehnica inclusiv schitele traseelor electrice si de tevi de apa rece si calda . Aceste schite certifica faptul ca respectivele trasee electrice si de tevi de apa respecta standardele in constructii . Cand cineva in casa nou construita , cumparata pe bani multi (50000 de euro nu sunt un chilipir) , doreste sa-si monteze o lampa pe perete , are dreptul sa fie informat ca si cumparator sa stie unde poate sa bage un diblu in perete pt. a o prinde . Acest drept e refuzat cu indaratnicie de acesti dezvoltatori . De ce , daca legea spune ca acea carte tehnica trebuie sa contina si acele schite , aceasta nu le contine ? Aceasta carte tehnica trebuie sa se afle la presedintele asociatiei de locatari nu la societatea de administrare , conform legii .

 • Dacă și această „doamnă” e afacerista …. O găsiți zilnic, în parcul esplanadei din Nicolina, spărgând semințe…

 • D-le Andrei, articolul este despre cum „bombalaii” solicita de 2 ani cartea tehnica de la pt putea incheia niste contracte la utilitati pt „ieftineala” de 1000-1400 euro/mp ! Dupa parerea dumneavoastra de cunoscator in ceea ce priveste pretul/mp ,cam care ar fi pretul corect pt a primi si toata documentatia si apartament de calitate?

 • Toti fac blocuri…spaga unde trebuie ..adica primarie plus arhitect sef…nimeni nu verifica calitatea lucrarilor…cumparatori multi care nu Stiu ce cumpara! Si toti mari dezvoltatori imobiliari…alandala! Pirucha nu ai sa stai in functie 2000 ani! Spagari bugetari! Imbogatiti din salariu!

 • Mai baieti , mai. da de Zamosteanu care a pus elevatoare spunand ca e parcare nu spuneti nimik ? dupa ce au facut poze ptr receptie le au luat

 • PROBLEMA E: TOATA BLOCURILE SUNT LA FEL, AM STAT IN CHIRII IN BLOCURI NOI, IN MULTE ZONE DIN IASI SI DA, ERA SA PLEC CU TOT CU BALCON INTR-O CHIRIE, S-A DESPRINS URAT! INVESTESTI 200E PE MP SI VINZI CU PESTE 1000!

 • Niculita, Bolobita, Cristin Zamosteanu, Tolea, astia sunt protejatii lui Chirica, Harabagiu, Boca, Botez, Surdu. Nimeni nu are sa se atinga de baietii astia. Si da, au bani, au foarte multi bani. Baietii astia ne conduc Iasiul, iar din imobiliare se castiga cel mai bine, este afacerea momentului la Iasi, mult mult peste IT. Era si lesne de inteles ca Chirica nu are cum sa aibe atata avere dintr-un salar de bugetar.
  Apropo, pentru un PUZ pentru un P + 1 fara 7000 euro, nu ai nici o sansa sa intrii in primarie !!

 • Răspund acestei dne Lili : viața mea personală și unde îmi petrec timpul liber este strict Personal , Dna Lili nu cred ca este scris undeva unde afaceriștii își pot petrece timpul liber nici cum nici unde !!! Vedeți-va de ale Dvs!!!!

 • AFACERISTA CU BANII ALBANEZULUI DIN ARTICOL…EA A. MUNCIT IN ITALIA.. ȘI ESTE BARFITOAREA ȘEFA DE PE ESPLANADA NICOLINA .. ASTA ESTE NIVELUL EI .. ȘI MULTE AERE DE PATROANA

 • ardeti-i la vot baieti si fete.scapati de Brobodea,Chirica, Chichirau, de toate hahalerele astea.votati un nevinovat. o sa i fie greu dar va scapa de acestia. sau reclamatii la dl Zanfirescu ptr recepie la blocuri,nu e decat cumatrul cu kirica

 • Ma numesc Dinte Costel! Am facut o constructie in zona Dacia -Comat. De la bun inceput am stiut ca voi face un bloc, dar am luat autorizatie pt 2 nivelui. Si am facut in final 4+M. A venit politia locala, am dat amenda 1000 roni si inca 1000 dreptul de autor. Apoi am luat legatura cu arhitectul Alex Mustiata, i-am dat cascavalul si s-a rezolvat!!! Succes!!!

 • Da Costele, da tu ai bani tată, ai facut si faci bani din transport…bilete decontate la Minister, oameni la negu… sau indieni cum le zice Vasiliu Ionica de la RAR…

 • LILI SI Nicoleta din parc stim ca nu asta e numele vostru real ,vedeti va de casa voastra mai bine.Cred ca esti un bărbat care se ascunde după o fusta.Noroc in viata

Adauga un comentariu